Töröcskei István előbb vett egy picike üres bankot, abból megcsinálta a Széchenyi Bankot, amelyik most állítólag arról tárgyal, hogy átvegye az egyik legnagyobb piaci szereplőt, az osztrák Raiffeisen magyarországi lányát. Ambiciózus terv, amely állami tőkével akár meg is valósulhat. „Töröcskei úr, zavarhatom egy percre? – Ne haragudjon, inkább visszahívom, épp tárgyalok.” A Raiffeisennel? – kellett volna még gyorsan megkérdeznem, mielőtt rövidre zártuk a beszélgetést a Széchenyi Bank alapító tulajdonosával, hiszen bankja a Magyar Hírlap szerint már ajánlatot is tett a Magyarországról kivonulást fontolgató Raiffeisen osztrák tulajdonosainak. Hogy ez az értesülés nem teljesen légből kapott, arra már a Magyar Nemzetnek nyilatkozó bankár sejtelmes mondatai utalnak. „Miután folyamatban lévő ügyletekről a megállapodás aláírásáig nem szokás nyilatkozni”, nem erősítette meg, és nem is cáfolta a sajtóban keringő híreket Töröcskei István. Valami viszont ezek szerint folyamatban van, még ha az Origo megkeresésére a Raiffeisennél ennyire sem kommentálták az ügyet, Töröcskei visszahívása pedig végül elmaradt.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
-..." Töröcskei István exbankár, ma az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója és Simicska Lajos barátja. " ...
Eddig érthetö ( szép kis rablópáros ), de a kép vagy eredeti, vagy photoshop-pal készült, akkor
viszont sok a barna szín az arcbörön ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@human: Ha kifejtené mondandóját, úgy kifejtem véleményemet, de amit írt az alapján nem tudom, hogy mit nem ért.Kezdésnek: azokról mi a véleménye, hogy ismert szocialista szimpatizánsként sokan kaptak trafikot,csökkent a dohányosok száma, fiatalok nem vehetnek, továbbá később ez jelentkezik OEP költség szintjén.Nyerőgépek esetében nagyon sok, főleg segélyen élők részére szűnt meg az eladósodás veszélye. Van ismerete a takarékok tőke hiányának nagyságáról, vagy hogy az elmúlt 10 évben mennyi takarék szolgáltatást igénybe vevő hagyta ott ezen szolgáltatásokat? Szóval nem kell mindjárt rosszindulattal , s ismeretek hiányában véleményt nyilvánítani.Elnézést, de a szövegembe a 0 helyett §-t ütöttem, nem mindig olvasom vissza írásomat.
spu00
@Desischado: Matolcsy az MNB tervezett 203 mrd-s adósságát vitte 0-ra, melyek korában még nagyobbak voltak.De ettől függetlenül az államadósság csökkent, s ezt Önön kívül már az EU bizottságai is elismerik, s nem azért mert O.V mondja, hanem baki ellenőrzések alapján.Érdekes módon a Londoni hitelminősítők szerint csak két ország , Svéd és Magyar adósság csökkent az elmúlt évben. De azért Ön írhat nekik, hogy nem értenek a témához, vagy , hogy valóban O.V fizette le őket Matolcsyn keresztül.
human
@spu00:
1. Szekszárdi hangfelvétel a trafikmutyiról. És honnan veszi, hogy csökkent a cigaretta fogyasztás? A feketepiac vette át a trafikok szerepét.
2. Most akarják újra engedélyezni a félkarú rablókat csak most a fidesz mondja meg, hogy ki üzemeltetheti. Mehet újra a képbe a havi fizetés.
3. Legutóbbi lekötésem a takarékban évi 7% kamatot hozott. Most 3,5-4% közt van.
crow0131
Ha hatalomra kerülnénk, akkor lenne új trafik tender, ne féljetek.
Halszem
@töky: Aha!
Minden fidesznyiket kétharmadolni kellene!
human
@human: jav: Mehet újra a "gépbe" a havi fizetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.