Pintér Sándor belügyminiszter szerint eljött az ideje annak, hogy a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök Balatonőszödön elmondott beszédének kiszivárogtatásával kapcsolatban keletkezett titkosszolgálati jelentés egy részét nyilvánosságra hozzák.

A belügyminiszter erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt kedd este. Mint mondta, teljes egészében nem tudják feloldani a titkosítást, nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, mert az érintetteknek személyiségi jogaik vannak, és az a titkosszolgálati munkatárs, aki ebben az ügyben tevékenykedett, nem lesz alkalmazható a jövőben.

Hozzátette: vannak a jelentésnek olyan részei, amelyek nem tartalmaznak államtitkot vagy olyan adatot, amely veszélyeztetné bárkinek az életét, tevékenységét, ugyanakkor nem biztos, hogy egy-egy rész teljességgel be tudná mutatni a történetet. Lehet, hogy félrevezetné azokat, akik csak részinformációkat kapnak meg – fogalmazott Pintér Sándor.

A 2006. október 23-i utcai demonstrációval kapcsolatban azt mondta, százas nagyságrendű azon rendőröknek a száma, akiket elbocsátottak, mert aznap szolgálatteljesítés közben bűncselekményt, szabálysértést vagy "gyanús cselekményt" követtek el, és "a testület nem vetette ki magából" őket.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@F_Viktor: Bevan szarva rendesen Viktor ha már
egy 8 évvel ezelőtti ügyet vesz elő.Ha betartották volna azt
amit ígértek és az emberek is kicsit jobban élnének akkor nem kellene ilyen szánalmas dolgokat elővenni lehet még 2014 ben is 2/3 lett volna de így
örüljenek ha megyerik a választást!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@világlátó: Valóban sok dologban ugyanúgy gondolkodunk.
Régen, az átkosban, voltak vitaestek. Minden évben volt falugyűlés, ahova minden felnőtt elment, és jól átbeszélték a közösség életét. Többségében földművelő, paraszt emberek, akik tisztelték egymást akkor is, ha vitatkoztak. Ezt inkább mesélték nekem, de jól el tudom képzelni :) Ezen kívül, az én gyermekkoromban kint ültek az emberek a padokon, és ment a pletyi.
Most ez így nem működik. Errefelé nem így! Remélem, hogy a falvak többségében jobb a közélet :)

Errefelé már nem mondják el a véleményüket az emberek, mert aki nem dicsér, az gyülöletkeltőnek van titulálva. Jogos kritikát sem mondanak, problémájuk sincs. Nincs meg a hátterük ahhoz, hogy véleményük lehessen, a többség függő helyzetben él.

A "modern" főirányító a múlt nagy komcsija, munkásőre, aztán kisgazda, majd kereszténnyé változott.
Tagja voltam az irányításnak, mígnem fizikai rosszullétet okozott némely ember megnyilvánulása, majd már a puszta látványa is. Felborult a közélet, valahogy felúszott a tetejére a sűrű "sötétség". Fogalmam sincs, helyreáll-e ez még valaha?
verőce21
@világlátó: @JAJMÁR: Felénk működik ilyen közösségi kör. Én kéthetente járok minden szerdán este, ahol mindenféle világnézetű, korú és iskolázottságú ember "eszmét cserél" egy moderátor vezetésével.
JAJMÁR
@verőce21: :-DDD A széles mosoly nem a vitakörnek szól, mert az jó dolog, és komolyan irigyellek érte.

Saját magamon mosolygok. Akarva akaratlan benyomul egy kép a fejembe, és az elképzelt verőcze21 egy elképzelt szobában, elképzelt gesztusokkal magyaráz az elképzelt különféle korú, nemű társaságban :)
A lényeg, hogy jó közösség lehet ott, ahol élsz.
dömdödöm
A háttérben politikai egyezkedés folyik csak finoman fogalmazva .Konkrétan egymást zsarolják .
Öszöd vs Zöld dosszié :-((((
verőce21
@JAJMÁR: (20:24) Elkelnének ilyenfajta háttérbeszélgetések sok más településen is! :)
világlátó
Az alaptémához visszatérve mindig oda jutok, hogy a nyilvánosság az egyetlen fórum, módszer, végső soron a megoldás, ami valami megtisztulást, megkönnyebbülést hozhat. Az alantas , manipulációs szándékkal előre megfontoltan, adagolt és kiválogatott, összeollózott " titok feltárás " visszahull a feladó fejére. Ezzel most nem a Gyurcsány Ferenc által ott felrótt szöveget, vagy magát Gyurcsány Ferencet kívánnám mentegetni. Amúgy is előbb mint utóbb megértik az emberek, az a beszéd megelőzte a maga idejét, talán most jött el az ideje, hogy " feloldó " beszéddé váljon, éppen a jelenlegi görcsökre. Ettől persze nem változik a kép, mert azokon a fejeken a most éppen divatosnak gondolt hajszerű csutka alatt már annyi disznóság rakodott le, hogy már nem is érzik az újabb terhet. Nem gondoljátok hogy el kellene már köszönniük az ország többször megvezetett népétől ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.