A Fidesz frakcióvezetője szerint a rendőrség a helyzet magaslatán van a budapesti Lehel utcai bankfiókoknál történt robbantás ügyében.

Rogán Antal hétfő este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hangsúlyozta: az elmúlt három évben a rendőrök gyakorlatilag minden súlyosabb bűncselekményt felderítettek alig egy hónap alatt. "Itt is azt kell tőlük elvárni, hogy minél hatékonyabban és minél gyorsabban dolgozzanak" – mondta.

A baloldali ellenzéktől erős visszafogottságot kért az ügyben, mivel a 2010 előtti kormány idején például a romagyilkosságok elkövetőit hosszú ideig nem tudták elfogni – mondta.

A frakcióvezető azt is mondta: ha valaki azt gondolja, hogy a devizahitelesek ügyét előre lehet mozdítani így, robbantással, az súlyosan téved, az ilyen politikai módszereket pedig a leghatározottabban vissza kell utasítani. Rámutatott ugyanakkor, hogy a robbantás okairól egyelőre nem tudni, hiszen lehet, hogy egyszerűen egy "félresikerült bankrablásról" van szó.

Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban egy robbantás miatt több bankfiók megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés még este is tartott. Az okokról egyelőre sok a találgatás: egy szakértő szerint akár üzenetértékű is lehet a helyszínválasztás, de az is felmerült, hogy a robbantás célja csupán pénzszerzés volt.

A bűncselekménnyel kapcsolatban több párt is megszólalt. Az MSZP közleményében arról írt, hogy a hétköznapi emberek egyre kevésbé érzik biztonságban magukat, és a kétharmados Orbán-kormány rend helyett hétről hétre romló közbiztonságot hagy hátra.

Z. Kárpát Dániel és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői közleményükben azt írták: az elmúlt 24 év kormányainak kereskedelmi bankokkal kapcsolatos politikája, számonkérésük elmaradása és a pénzintézeteknek biztosított indokolatlan kedvezményekből eredő gazdasági előny jelentős társadalmi feszültséget okozott.

Dorosz Dávid, az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselő arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben vizsgálja ki a robbantás ügyét, majd tájékoztassa a nyilvánosságot. Szerinte egyébként a kormány közbiztonsági politikája megbukott, és a belügyminiszter közlésével ellentétben a rendőrség sem erősödött meg.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
figyeljétek holnap jön a felcsúti füllentő és bejelenti .Nem bomba robbant ,svájcifrank árfolyam robbanás volt , a motoros csak úgy került oda hogy eltévedt a párizs -dakaron :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kigymacor
Én is a "helyzet magaslatán" vagyok a vöröshangyákkal szemben,szinte észre sem veszem őket, mert "MAGASLAT"-ról észre sem lehet őket venni! Ha viszont rájuk lépek rögtön látom és érzem a jelenlétüket, de ha bevadulnak és elkezdenek CSÍPNI , hát az nagyon fájdalmas, rögtön észre veszem ŐKET még a "HELYZET MAGASLATÁRÓL" is!!!A BELÜGYMINISZTER ÚRNAK nem is le, /oda is/ inkább MÉG MAGASABBRA kellene néznie! Akkor lenne a RENDŐRSÉG igazán a "HELYZET MAGASLATÁN!!!
palika
Ez csak egyszerű védés,"ragán" részéről!! Várjuk meg a következőt! :-))
JAJMÁR
Kár, hogy a "nagy" szavak mögött nincs ott a tartalom.
jancsipapa
Alattyánban egy megbilincselt férfi kiugrott a rendőrautóból és elfutott a helyzet magaslatán álló,jól képzett ,jó fizikai és szellemi állapotban lévő, figyelmes őrzőitől...
mariaberta
Jobb lenne, ha nem a magaslaton lenne, hanem a helyszínen vizsgálná mi is történt.
lenhardtibolya
Kicsit elcsodálkoztam, hogy a "rendőrség a helyzet magaslatán van", én meg úgy látom, hogy ennél nincs lejjebb... Lehet, hogy Rogán máshonnan nézi a dolgokat? Arra már gondolni sem merek, hogy ő meg valami kupac tetejéről nézelődik, és onnan tényleg úgy látszik... Én viszont itt járok a földön, ahol a közelmúltban lövöldöztek a nemzeti dohányboltban, sötétedés után nem szívesen teszem ki a lábam itthonról, és nappal is nagyon megnézem merre járok... Visszagondolok, hogy néhány évvel ezelőtt még teljes nyugalommal jártam hangversenyre akár egyedül is, színházba, moziba is bátran elmehettünk az esti órákban is. Most már pénzem sincs rá, de ha volna sem mernék elindulni, mert akkora a rend...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.