Évente több milliárd forint értékben foglal le különböző termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Napi.hu annak járt utána, hogy mi lett ezek sorsa.

A legnagyobb mennyiségű termék a büntető-, szabálysértési-, illetve a jövedéki eljárások során kerül a hatósághoz.

A lefoglalt tételeket a NAV, amennyiben azokat nem kell a jogosultnak visszaadni, kiadni, vagy például a bíróságnak átadni, akár értékesítheti is (erről bővebben ide kattintva olvashat), de lehetőség van a karitatív felajánlásokra, ahogy arra is, hogy például a lefoglalt üzemanyagot átadják egy katasztrófahelyzetben érintett településnek, vagy vízügyi hatóságnak, esetleg oktatás vagy gyakorlatozás közben használják fel – írja a Napi.hu.

Természetesen néhány esetben nincs más megoldás, mint a megsemmisítés. Ilyen az, amikor a termék birtoklása a közbiztonságot veszélyezteti, vagy jogszabályba ütközik, amikor túl rossz minőségű a termék, mintsem másra fel lehessen használni, esetleg, amikor bitorlás, szerzői vagy szomszédos jogok megsértése, jogkezelési adat meghamisítása, vagy éppen iparvédelmi jogok megsértése miatt kobozták el azt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Powika
Mi lenne???
Szétosztják maguk közt...
Ennyi...

NAV dolgozó egymás közt:
- Te, Józsi! Kell neked ez az Audi Q7 V12 TDI ?
- Kell a t*k*mnek, van otthon már három...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
Én meg úgy olvastam elsőre: ELITTA a vagyont a NAV :))

@ila51: Behozzák a rengeteg ruhát simán márkajelzés nélkül, + 1 zsák márkát jelző csíkot és itt varratják bele. Ezt is hallottam:))
Desischado
Szerintem is üzletelnek saját részre! Ahelyett, hogy a rászorulóknak adnák!
kkalman
Ha azt a sok mindent, amit begyűjtenek, valóban elárvereznék, akkor sokkal kisebb lehetne az ország adóssága. De amíg csak a sógor, a koma és a jó barát részesedik az elkobzott javakból, addig nekünk, kis embereknek, csak a mormogás joga jut.
deviance
pl az illegálisan behozott kínai ruhákat(aminél csak az vámot "felejtették el" befizetni) miért nem adja állam bácsi a rászorulóknak? annyira talán mégsem szívügyük a dolog?
kiskutyauto
Mi lenne? Szépen elmutyizzák; szétosztják a fejesek közt, kap belőle az állammaffia is bőven.. hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán hajrá fityiszmutyisztán
hallgatag
@kiskutyauto: Van a National Geograffy-n egy klassz müsor
Amerikában , " raktárvadászok " cimmel...Rengeteg licitáló van
és mivel nem mehetnek be, csak az ajtóból veszik meg a
vélt kicset ! Olyan zsákbamacska , de eddig még mindenki
busás haszonnal vett meg egy raktárt...érdemes lenne tanulni
ebböl a müsorból !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.