Az MSZP rendkívüli kongresszusa titkos szavazáson 99,7 százalékos többséggel az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választotta Mesterházy Attila pártelnököt, és egyhangúlag jóváhagyta az összefogásról szóló, korábban meghirdetett szövetségkötést – közölte a szocialista párt szombaton az MTI-vel.

A baloldali ellenzék pártvezetői január 14-én jelentették be, hogy közös listán indulnak a parlamenti választáson. Akkor azt is közölték, hogy a névsort, miniszterelnök-jelöltként Mesterházy Attila MSZP-elnök vezeti, akit Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a Liberálisokat képviselő Fodor Gábor, és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke követ.

Az összefogásban részt vevő pártok vezetői akkor megállapodtak az egyéni választókerületek elosztásáról is.

Az MSZP szombaton kongresszust és nagygyűlést is tart, a párt kongresszusi küldöttjei délelőtt zárt tanácskozáson tárgyalnak a baloldali összefogás közös listájáról.

Az MSZP kongresszusa már októberben elfogadta a párt országgyűlési listáját. Azóta viszont a baloldali ellenzéki pártok közös lista állításáról állapodtak meg, s ebbe a szocialisták legfőbb döntéshozó fórumának is bele kell egyeznie.

A választmány múlt szombaton azt javasolta, hogy az MSZP-s politikusok az őszi listaállításkor elfogadott sorrendben szerepeljenek a közös ellenzéki listán. Vagyis Mesterházy Attila és az összefogásban részt vevő pártok vezetői – Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea – mögött Botka László választmányi elnök a hatodik, Tóbiás József frakcióvezető-helyettes a hetedik, Gúr Nándor alelnök a nyolcadik, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes a kilencedik, Molnár Zsolt kampányfőnök pedig a tizedik helyen következhet.

A szocialista párt, az Együtt-PM szövetség, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt megállapodása alapján a közös lista első 60 helyéből 42 illeti meg az MSZP-t.

A SYMA-csarnokban megtartott kongresszus után az MSZP déltől nagygyűlést rendez a Papp László Budapest Sportarénában, ott jelentik be a kongresszus döntéseit.

A gyűlésen az Orbán-kormány tevékenységét értékeli a szombat délelőtt hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté választott Mesterházy Attila és a szocialista párt több vezetője. Beszédet mond Zoran Milanovic horvát kormányfő is.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője korábban azt közölte, hogy a rendezvényre több mint tízezer párttagot és szimpatizánst várnak.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

guszty
Én is végignéztem az ATV-én az MSZP kongresszusát. Eddig én sem csíptem Mesterházit, de nekem is megváltozott a véleményem róla. Határozott, lényegretörő és céltudatos beszédet hallottunk tőle. Korábban én is eldöntöttem, hogy a Dk.-ra szavazok, de most hogy megtörtént az összefogás, és Mesterházi is bizonyított így nyugodt lelkiismerettel teszem az ikszet rájuk. Az, hogy ki lesz a miniszterelnök az nem is lényeges. Úgyis közös döntés alapján fogják az országot kormányozni. Abban benne lesz sok jó politikus véleménye. Nem úgy mint a fidesznél, egy aki mindent eldönt.
Mesterházi szépen kiexponálta a fidesz összes rossz döntéseit, elmondta, hogy mi lett volna helyes. Lényeg, hogy Orbánt és bandáját takarítsák el a kormánytól. Ebben bízok, hogy ők meg tudják csinálni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
most mit mondjak erre? A Bajnai a szakember, ő már egyszer bizonyított, erre ez a mitugrász a jelölt. Igaz a Bajnai nem rendelkezik valami nagy karmával, viszont a múltkor szépen csendben rendbe tette a dolgokat.
Kéne egy normális jelölt a baloldalra is, vagy tökmindegy hová, én a Bokrossal is egyetértek, meg a Bajnaival is. Bokros nem indul, így egyetlen út marad előttem. Közben meg liberális érzületű vagyok.
Egyetlen ürge van, akit mélységesen elítélek és lenézek, az pediglen a maffiavezér.
Orsós Rodrigó
@pbalage: Volt már rá példa, hogy Bajnaihoz hasonlóan "karma" nélküli, tipikusan második vonalbeli politikusból miniszterelnök lett (Medgyessy). Nem is bírta sokáig, pedig ott is a fene nagy szakértelmét hangoztatták a támogatói. Csak azt akarom ezzel mindani, hogy ha egy politikus hosszú távon fenn akar maradni, akkor karmára is szüksége van!

"Közben meg liberális érzületű vagyok." --> Lépjél be Fodor Gabriella pártjába, és máris megduplázódik a párt támogatóinak száma!
Yoda69
Gratulalok.
Bar en is Bajnait tartom ratermettebbnek, de a cel fontos: a taho elkergetese es az orszag rendbetetele.
levarosbukta
Tök mindegy hogy Bajnai vagy Mesterházy, csak normális emberek vegyék körül őket.
Nil
Úgy látom az összefogás mégsem akar nyerni. Mesterházy miatt nagyon sok szavazatot fognak veszteni. Arra számítani hogy a leváltás fontosabb mint a leendő miniszterelnök személye, tévedés.
adrenalink
Meeesterházy melléfogás miniszterelnök-jelölt!
gabrella
Én láttam az Atv-n Mesterházy beszédét és kellemesen csalódtam benne. Korrekt volt a másik két volt min.elnökkel is és nem ígért hetet-havat csak azt a 7 dolgot amire tényleg szüksége van az embereknek.
De hát a teljesítmény mindig választások után dől el.Közgazdász ő is.
Green Bloke
Még mindig jobb, mint ha Gyurcsányt vagy Bajnait választották volna. Így nem esik
majd nehezemre rájuk szavazni, hogy bukjon a Fidesz!

Mesterházy legalább tűrhető. :-)
nahát
Ezt a gusztustalan önelégült pózt - amit a képen van- kellene plakátra tenni, akkor még a parlamentbe jutás is nehéz volna!
guszty
Én is végignéztem az ATV-én az MSZP kongresszusát. Eddig én sem csíptem Mesterházit, de nekem is megváltozott a véleményem róla. Határozott, lényegretörő és céltudatos beszédet hallottunk tőle. Korábban én is eldöntöttem, hogy a Dk.-ra szavazok, de most hogy megtörtént az összefogás, és Mesterházi is bizonyított így nyugodt lelkiismerettel teszem az ikszet rájuk. Az, hogy ki lesz a miniszterelnök az nem is lényeges. Úgyis közös döntés alapján fogják az országot kormányozni. Abban benne lesz sok jó politikus véleménye. Nem úgy mint a fidesznél, egy aki mindent eldönt.
Mesterházi szépen kiexponálta a fidesz összes rossz döntéseit, elmondta, hogy mi lett volna helyes. Lényeg, hogy Orbánt és bandáját takarítsák el a kormánytól. Ebben bízok, hogy ők meg tudják csinálni.
human
Akkor legyen a Mesterházy az összefogás arca. A lényeg, hogy Bajnai kontrollálja a gazdasági stratégiát, mert ő ért is hozzá. De a legfontosabb, hogy szűnjön meg a százmilliárdos pénzherdálás. És nagyon remélem, hogy a gazdasági visszaéléseket kivizsgálják és feljelentést tesznek. A NAV ügy kivizsgálását is azonnal meg kell kezdeniük, amit megalakul a kormány.
Dr. Felipe
Bolseviktor gyalázatos választási törvénye legalább összekovácsolta a baloldalt, a jobboldalon meg a majré lett úrrá mert minden szinten ordenáré módon mocskolják a baloldalt. Ez csak a gyengék fegyvere.

Egy közös baloldali lista és egy közös baloldali jelölt minden körzetben, tehát minden adott hogy elzavarjuk bolseviktort örökre és keményen elszámoltassuk mint ahogy ungabunga berlusconival is teszik.
De ehhez az is kell hogy elmenjünk szavazni és nem otthon várni a sült galambot. Gondolom a szép áprilisi tavaszban megér pár percet hogy örökre megszabaduljunk a népnyúzó, hirtelen oroszbaráttá lett bolseviktortól.
modera
@guszty: Nem fogják tudni megcsinálni, szerencsére. Nem sokára kiderül, ki nyeri a választásokat, és ha a Fidesz (amire 100 % az esély), nagy örömmel fogok itt továbbra is eszmét cserélni...
guszty
@modera: Nagyon sok ember megutálta a fideszt diktatórikus eszközei miatt. Arról már nem is beszélve, hogy a kis emberek terhére a klientúráját helyezi minden posztra. Nem sorolom fel a sok disznóságot ami okot adott sok embernek arra, hogy kormányváltást akarjon. Tudod te is, hogy mi az ami a diktatúra fogalmát kimeríti. Hát ezért kell a kormánynak takarodót fújni. Megérett rá, és meg is fogjuk csinálni.
nemsemmi
@modera: Próbálom megérteni az olyan elhivatott fidesz rajongókat mint te.
Kérlek magyarázd el, hogy mennyi öszödi beszédbe férne bele Orbán vallomása.
Megvédik a magánnyugdíjakat! Lenyúlták!!!
Mindenkinek saját nyugdíjszámlája lesz! Te tudsz erről a számláról???
2010 előtt mondta, hogí új alkotmányt csinálnak???,
Azt mondta túl sok az adónem, csőkkenteni kell! Most legalább kétszer annyi.
2010 előtt a népszavazások nagy híve volt, még a 300 Ft-os vizitdíjról is népszavazást íratott ki. A 3000 milliárd magánnyugdíjvagyon és az új alkotmány szerinte nem annyira fontos, hogy népszavazást kellett volna kiírni. Úgy, hogy kozben azt hangoztatta, hogy a választók kétharmada mögötte áll. (2,7 millió szavazatot kapott)
Arról nem is beszélve, hogy az ÁSZ élére hű párttársát nevezte ki. A bíróság élére Szájernét, A főügyész pedig az a Polt Péter aki eltusolta a Simicska Kft-k ügyét.
Ezek az emberek biztosan pártatlanok.
Akkor nem lenne semmi kifogásotok, ha a választások után, a baloldali összefogás győzelme esetén az ügyészség élére Bárándit neveznék ki, az ÁSZ élére, mondjuk Göndör Istvánt, a bíróságokon pedig Szájernét valamelyik vezető szocialista politikus jogász végzettségű felesége váltaná.
modera
@guszty: Amennyiben diktatúra volna, te már nem írnál többet...
modera
@Horizont: Mindenképp itt leszek, és majd gyűlölködök, mint most ti...
szablyafűrész
@modera: A Kádár-korszakot is diktatúrának minősítik, de puha diktatúrának ! Most is ez van, de nem Orbánnak köszönhetően, hanem az unió figyelő szemeinek !

A diktatúra fogalma nem csak a nyílt, utcai fegyveres, erőszakos politikai célú rendfenntartást jelenti és az ellenvélemények brutális elhallgattatását, hanem a korlátozott szabad véleménynyilvánítás csorbítását is

Mint Lézer Agyhibbant János azon kísérlete, hogy attól a rendvédelmistől is megvonható, vagy átminősíthető legyen a nyugdíj, aki "bűncselekményt" ( értsd: kormány elleni hangulatkeltés ) követ el tüntetésen, vagy egyéb tömegmegmozduláson !
Egyértelműen " pofád befogd" kísérlet volt. Elbukott ! Április 6.-án talán a kiagyalója is követi...
mariaberta
Bízom abban, hogy az összefogásban mindenki megtalálja és megkapja azt a feladatot, amihez legjobban ért.
Nehéz munka lesz, de bízzunk abban, hogy ez a gárda, -sok szakemberrel - rendbe fogja hozni ezt az elfuserált országot.
kamazuka
Talán ott fenn nagyon magasan,ha lát,remélem,és csak a szólás zsabadságának szentsége végett,de csak a választások előestéjét megelőző napon.
Szolgálok kis adalékkal eme törekvést megsegítendő.
Hogy ez jóreklám,vagy ellentmondásokat napvilágra hozó írás lesz,majd, ki-ki maga eldönti.
Minden oldalnak meg kell adni a lehetőséget!
Dr. Felipe
@nemsemmi: Pontosan úgy van ahogy mondod. Bolseviktor ellenzékben még a 300 forintos vizitdíjról is meg népszavaztatta a népet, miközben most egy ekkora beruházásról mint a paksi atomerőmű bővítésről elfelejtette megkérdezni a népet. Persze tudjuk az okát is hogy miért nem.
JAJMÁR
Jól sikerült a rendezvény, nagyon jó, TARTALMAS beszédet mondott Mesterházi, egyértelmű, világos mondanivalóval.
Nekem ez a stílus jobban bejön, mint a másik oldalról már megszokott lelkesítő, érzelmekre ható és befolyásoló beszéd, amelyeknek a tartalmát találgatni kell, -nem véletlenül- :)
Gratulálok az összefogás pártjainak és vezetőinek, mindent bele ! Aztán majd meglátjuk :)))
human
Az egy éve még nagy fideszes ismerősöm már nem akar a fideszre szavazni. Csak az a baj, hogy nem talál magának más pártot.
Rezsicsökkentés
@human: Ajánlom az ismerősöd figyelmébe a KDNP-t !
human
@Rezsicsökkentés: A Semjén és társai? Azok is csak fideszesek.
Yoda69
@modera: Meg Kinaban is lehet velemenyt irni a neten, pedig ott egykettore ellatjak a bajod ha szembemesz a kormannyal. Remelem nem akarod M.o-t kina szintjere vinni, vegy ne adj isten E-Korea szintjere, demokracia kerdeseben?
Yoda69
@modera: Ezen csak rohogni lehet. Vegulis ezt tettetek ellenzekben mindig is: rombolas es gyulolkodes. Kormanyon pedig az orszag szetrablasa. Ilyen a fideszes bagazs.
Remelem most lesz igazi elszamoltatas, es a lazarok meg orbanok mennek a bortonbe.
vidi500
@Yoda69: "Kormanyon pedig az orszag szetrablasa. Ilyen a fideszes bagazs."
Milyen ország szétrablásáról beszélsz? 2010-re már csak morzsák maradtak, köszönhetően az elmúlt 20 évnek...
Yoda69
@vidi500: Huh, latom te verfideszes vagy. Asszem felesleges gyozkodnom teged.
nahát
@vidi500: Hagyd rájuk, amnéziásak és már-már tagadják az elmúlt nyolc évet a maszopnyikok. De okos ember nem felejt!
szaboria1
@vidi500:
@nahát: Járnotok kéne az országot és az embereket meghallgatni. Már kis városokban is egyre nagyobb az elkeseredés nincs munkahely csal le gatyásodás. Nálunk is már a boltosok is húzzák le rolót. Egy 5600 fő városban már csak 5 élelmiszer bolt maradt.
Senara
Kár volt (!) nagyon sokat vesztet az összefogás miatta ! Elérte ő a miniszterelnök jelölt , de csak jelölt marad ! Nála még Bajnai és Gyurcsány is karakteresebb politikus . Mit láttak a választók .. én aztán nem szövetkezek senkivel , hónapok múlva mégis (?)
törökbasa
Ezek az emberek már egyszer le lettek váltva,sőt a pártot is otthagyták és másik pártot alakítva újra a politikai palettán jelennek meg.Magyarok akiknek olyan volt az életük amiért nem szavaztak rá és megbuktak akkor vajon most mi változott az összefogásba??Ez csupán az ördög köntösbe bújása semmi más.Sajnos egyetlen baloldalira és liberálisra nem szabad szavazni,hiszen nem egyszer megbuktak.Sajnos hiába jön a Fidesz ők sem különbek.Jövőre duplán visszavesznek mindent ha győzedelmeskednek.Van ki út,itt az idő,győzzön a JOBBIK.
karaj
@törökbasa: Betegnek tetszel lenni ? Nem tudod, hogy a JOBBIK kicsit ROSSZABBIK ?
Vizual
@vidi500: Ez csak legenda az olyanoknak mint amilyen Te is vagy. Mondjál példát légy szíves !
mariaberta
@törökbasa: És azt miért felejtetted el megírni, hogy Orbán hányszor bukta el a választást? Szelektív az emlékezet?
törökbasa
Nehogy a valósággal foglalkozzatok,egymással,ez a (fa...a)legalább azt tesznek velünk amit csak akarnak.Igazi Magyar emberek vagytok,nem a valóság érdekel,nem,nem,az a hülye aki írja az észrevételét,de a válaszba megírva hogy az nem jó,csak az a jó amit Ő-saját maga ír,mert aki másképpen gondolkodik az már (((hü,,,,,e)).Jól csináljátok csak így tovább,a kormányok meg learatják a babért,mert tudják hogy az ilyen köcsögök megvédik Őket.Akinek nem inge ne vegye magára.
Vizual
@törökbasa: Én sem veszem magamra. De ha szaros az az ing miért vegyem fel. ? Most a FIDESZ inge szaros.
De igazad van ! Írjál pár dolgot, hogy miért a FIDESZRE szavazzak. Akár 25 év távlatából is. Ráérek, remélem Te is. A szavazásig.
törökbasa
(Vizual),Nem velem kellene foglalkozni,de soha nem adtam a szavazatomat egyik pártra sem.Ami a Jobbikot illeti,ez egy mise,mivel a mostani összefogás már egyszer megbukott.Sajnos a Fidesz sem különb,viszont valakire szavazni kell,mert ha nem szavazunk rajta hagyod a szavazatot.Nekünk minden féle képen a csóró embereknek és nyögdíjasoknak befellegzett.Csupán egy példa.Nyögdíj emelés 2,4%-os és már a tej árán elment az emelés,,miről beszélünk??((Süketek párbeszéde))??Nem kívánok tovább írogatni,bármit gondolsz igazad van,((,győztél)).
Vizual
@törökbasa: Igen, látom sok dologban ugyan azt mondjuk. De azt nem értem miért kellene egy vesztett választás miatt elverni bárkin is a port, mert nem változtattak nevet. Én még azzal sem értek egyet, hogy az öregeket kisöpörték az MSZP-l. De aki ezt mondja miért aggódik a 2,4 %-s nyugdíjemelés miatt ? Nekem is fájó pontom a tej árának emelkedése.
Itt nem én hanem mi győzhetünk, ha elzavarjuk Orbánt. Most az MSZP-l, és ha nem úgy muzsikál, láthatóan lesz válogatási lehetőségünk. Most csak a FIDESZ röhög a markába, hogy "bukott" MSZP, és Te is ezt harsogod. Miért a FIDESZ nem bukott meg ?
Ha győznek fél év alatt bedől a gazdaság és hát nem sok jót látok a társadalom demokratikus tovább élésének lehetőségében. stb.
Innentől viszont nem értem a kommentedet amiben azt mondod, hogy mindenki elvan a saját igazságával. És a Te igazságod ? Az igazság ? Mert én azzal sem értek egyet, hogy azt mondod, hogy "rossz ez a FIDESZ, de ha az MSZP-t választjuk nem lesz változás". Neked. Mert neked az Isten f@a sem elég.
Vizual
A jobbik meg? Egy többségében primítv emberek, primitív elképzelése az életről, mely szinthez talán még a kisegítő iskola is soknak tűnik.
tivoli
Itt nem Mesterházy karrierje a téma?

Amúgy meg mindegyik szarházy, egytől egyig. Akár baloldal, akár jobb, nektek sose lesz jobb, mert nem erről szól a nóta.
verőce21
A "99,7 százalékos" egyhangú választás, a legszebb időkre emlékeztet a Hazafias Népfront jelöltjei közül. :)
vidi500
@Yoda69: Soha nem voltam fideszes, és soha nem is leszek. Soha nem szavaztam rájuk, és soha nem is fogok. Valamiket nagyon rosszul látsz, görbe tükrön keresztül, és nem csak ezt.
vidi500
@szaboria1: "Járnotok kéne az országot és az embereket meghallgatni"
Tisztában vagyok a helyzettel, elszomorító, nem mondtál újat. Viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy ez nem az elmúlt 3 év terméke, hanem az elmúlt 25-é, mélyreható okokkal, "amikről nem illik, és nem is szabad beszélni". Kétségtelen, hogy az emberek többségének anyagi helyzete nem javult az elmúlt 3 évben, hanem romlott. Ennek okai viszont nem azzal magyarázható, amik itt elhangzanak.
vidi500
@Vizual: "Ez csak legenda az olyanoknak mint amilyen Te is vagy. Mondjál példát légy szíves !"
Ez abszolút nem legenda, hanem szomorú valóság, és nem csak Magyarországon.
Milyen példát akarsz? Nézz végig az elmúlt 25 éven, ezrével ott állnak előtted a példák. Persze ha nem akarod őket látni, akkor nem is fogod. Nem kell ahhoz fideszenek lenni, hogy az ember átlásson dolgokon. Egyre kevesebb embert tud már megvezetni a politika, ((hál'Istennek) akármelyik oldalról legyen is szó, és itt szándékosan nem használtam a jobb vagy baloldal kifejezést. Én itt nem fogok senkivel sem vitatkozni, senkit sem akarok meggyőzni semmiről, aki nyitott szemmel jár, és a dolgok mögé tud, vagy akar nézni, az úgy is látja mi folyik, tisztában van a dolgok természetével és lényegével.
Yoda69
@vidi500: A jobbik meg a fidesznel is rosszabb.
dolfi57
Itt egyik pártot sem az érdekli, hogy a kis emberekkel mi lesz, hanem az a céljuk, hogy a hatalmat meg szerezzék, és az elkövetkezendő négy évben jól meg szedjék magukat.Ezt csinálták a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt is, és ezt csinálja a FIDESZ néhány Oligarha nagy válalkozója is.
Vizual
@vidi500: A helyzet az, hogy sokan most a bal oldalt mocskolják, de ha szól vagy kérdez valamit az ember fia, ilyen semlegesnek tűnő válaszokat kap.
De akárhonnan is nézzük, ennyi megfirkált ember még nem volt egyik regnáló kormány alatt sem. Csak nem látjátok azt, hogy amit mond a FIDESZ az köszönő viszonyban sincs a valósággal. De azzal már igen, hogy gusztustalan módon kitömték magukat, milliárdokkal, miközben még azt is megtiltották, hogy ételt osszanak a rászorulóknak.
És nem kértem, hogy a teljesség igényével, csak ugy pár gondolatébresztőt mondjál. Pld. a tolvaj MSZP-l, és hasonló dolgokról.
Én majd kérdezlek, vita nélkül, az ellopott 3000 milliárdról, a kisemmizett trafikosokról, földbérlőkről, Az elhárlt milliárdokról, a sikertörténetekről, a felcsúti vízszerelő aki milliárdos lett 3 év alatt, és stb. DE még beszélhetünk a szétcseszett oktatásról, még a mai napig sok helyen nincs tankönyv sem, a Közgép és Simicska milliárdjairól, stb. stb. stb. Vita nélkül.
Mert itt nem a 25 évről van szó. Hanem pár törekvő politikai kalandorról aki mindent szétcseszett saját anyagi érdekében. Ezen mit akarsz vitatkozni ? Tények, a vakoknak is.
Vizual
@dolfi57: Ez nem igaz, úgy ahogy idehazudtad. Az MSZP mindig szociális érzékenységről tett tanúbizonyságot. Lehet, hogy nem alapozta meg a kánaánt, de soha nem volt akkor szegénység, kivándorlás mint most a FIDESZ három éve alatt. Mintha létszámban a kivándoroltak elérték volna az 56-s menekülők létszámát. Sőt, meg is haladták. Lehet hogy követtek el hibákat, de nem ennyit és nem ilyen mélységűeket. És ne mond az államadósságot, mert az már most meghaladta a FIDESZ tevékenysége miatt, azt a szintet ami volt 2008-ban. És csak növekszik, Pakssal egyből 10 %-l, és úgy 30 évre rabszolgaként eladósítva fogjuk nyögni, csak azért, hogy a 3-4 ezer milliárdból minél többet lenyúlhassanak. Mert nem lesz olcsóbb a gáz és az energia. STB.
Mesterházy és az "Összefogás" egy lehetőség, hogy megállítsák ezt a rabló hordát, akik ugye félnek, ezért nem nyugatra, hanem a keleti széllel keletre akarnak "elszelelni".
Mert mit gondolsz, miért Azerbajdzsánban és hasonló túlfejlett államban ruháznak be. ?
Offsor helyett.
spu00
A szociálisan érzékenységét jól mutatja, hogy 2010-ben a jelenlegi kormány kérte a Bajnai kormány nyugdíj adóztatási törvényének hatályon kívül helyezését, vagy a bruttósított adó megszüntetését.Kivándorlás 89 óta megy, pontos adat a mai napig nincs. Különben Gy.F mondta, hogy ellehet menni, nem tudják miért? Nagy érzékenységre vallott az iskolák bezárása, 10.000 pedagógus elbocsájtása, a 12%-ról 25%-ra való ÁFA emelés. Önök hol éltek 2002-10 között?Az eladósodás 2010-ig történt.Paks esetéről elsőként várja meg az o.gy határozatát, majd a szerződés gazdasági részének végleges tárgyalását. Különben tudják, hogy jelenleg mennyit törlesztünk évente a szocik által felvett hitelek után? 1.300-1.500 milliárdot.S ezekből nem nagyon található értéket teremtő beruházásra felvett hitel. A Paksi 100%-ban az.Talán, ha számolnának! cca. 3.000 mrd 30 évre, az évi 100 mrd, de az erőművi tartalék jelenleg 300 mrd / ez az évi 10mrd-s kötelező tartalék képzés eredménye/ ez a következő 30 évben további 300-t eredményez, a kormány 20% önrészt vállalt, a Rosztatom a magyar vállalkozók 40%-s teljesítését vállalják / már most 158 cég van , akik megfelelnek az előírásoknak/ .Szóval számoljanak, de számolják bele, hogy mennyivel többet fognak termelni a párhuzamos futtatásuk alapján, s nem 35Ft-t, hanem 12 Ft.-t termelik az áramot.Hozzá kell még tenni, hogy a jelenlegi kormány saját kézbe akarja venni az ez irányú szolgáltatást.Figyelemmel a jelenlegi 28%-s importot. További jó mocskolódást. Ezt lehet, mert a tények érdektelenek.
spu00
@Vizual: Nem bántó szándékkal, de már több alkalommal kijelentettem, hogy aki a manyup pénzt, mint ellopott pénzként emlegeti az közgazdasági analfabéta. A manyup akkor jön létre, ha valaki a kötelező járulékon felül, saját, birtokában levő pénzből fizeti ki-be az általa választott pénztárba, az általa fizetni óhajtott összeget. Na ilyen , az összeg esetében nem történt.Ez egy hozzá nem értő ember által felvetett, elfogadott próbálkozás, mely balul ütött ki, hasonlóan az ingyenes repülő jegyhez. A kormány kénytelen volt 3.000 mrd hitelt felvenni, vissza vételkor 2.700 mrd-t kapott vissza, s eddig 350 mrd. kamatot fizetett érte.T.i nyugdíjat fizetni kellett a hülyeség miatt, nem halasztó hatályú a nyugdíj fizetésnél.
A trafiknál már bebizonyosodott, hogy nem akkora üzlet, a rablók nagyon kevéssel távoznak, de azért irigyelni lehet.
A föld mutyi: az állami tulajdont, 600.000 ha jelenleg-korábban 600-an bérelték, ha most az egészet 601-n bérelnék, már szociálisan érzékenyebb lenne ez a kormány, de a várható 250.000ha-ra cca. 6.000 bérlő várható, akkor hol az nagy mutyi? vagy mind a 6.000 Fideszes, tudja , ha ezekből egy nem az, már jobb, mint a szoc-libek, nem ?Pedig a differencia sokkal nagyobb, tehát sokkal jobbak.Egyszerű, nem?
dolfi57
@Vizual: Való igaz amit ide le irsz, de ugyan ezt csinálták Gyurcsányék is, 8 évig. Az tény, hogy a választási harc a hatalom ujra felosztásáról szól. Hogyha az MSZP, és az Együtt PM nyeri a választásokat, akkor kettő éves megtorlás lesz, felmentik a Tábornok per összes tábornokait, Hunvaldék, a BKV vezérei mind kegyelmet kapnak, és folytathatnám. Őszintén kell ez nekünk? Hát nem. Én azon gondolkodom,hogy inkább el sem megyek szavazni, mert nekem jobb nem lesz. Gyurcsány is,meg a slepje is mind miliárdos lett annak idején, akkor miről beszélünk.
Desischado
El kel zavarni ezt a bandát, az életünk múlik rajta! Hajrá Összefogás, hajrá Mesterházy Attila!
vidi500
@Vizual: tegnap, 14:23:
Sajnálom, hogy nekem címezted a jelzett időpontban közölt kommentedet, mert az abban írtakból vajmi kevés vonatkozik rám.
Nem mocskolom a "bal oldalt", már csak azért sem, mert ilyen nem is létezik, de az úgymond jobboldalt sem favorizálom.
A 25 év óta elkótyavetyélt nemzeti vagyonból mára csak morzsák maradtak. Felszámolódott az egész magyar ipar, élelmiszeripar, a mezőgazdaság romokban hever,stb. Ez nem az utóbbi 3,5 év terméke.
Azért nem vitatkozom, mert totál más dimenzióban látom az egésznek az okait, mint ami az itteni kommentek 95%-ából lejön.
Ami itt zajlik, azt az USA-ban megjelent egyik újságcikk címe és témája élethűen tükrözi, így szól: "Blame Bush, Blame Obama, But Don’t Look Behind The Curtain"
"Szidhatod Bush-t, szidhatod Obama-t, csak ne nézz a függöny mögé."
Sajnos ez aktuális a mi kis országunkra is, de legfőképpen az itt elhangzott kommentek nagy részére. Persze ami negatív dolgokat közöltél (szegénység-kivándorlás stb.), azok igazak, csak éppen az okai egészen máshol keresendők, mint amik itt elhangzanak.
Ami az említett 3000 milliárd Ft. "lenyúlt magánnyugdíjakat" illeti, az egy hibrid valami volt, úgy is mondhatnám nagyon leegyszerűsítve, hogy magánnyugdíjnak csúfolt kötelező állami nyugdíj. Amit magadnak saját döntésedből önként vállaltál és fizetsz, azt úgy nevezik hogy önkéntes nyugdíj, és ahhoz nem nyúltak, az most is a tied.
Vizual
@dolfi57: Tudod attól még, hogy igazam van Te egyfolytában azt szajkózod, amit a FIDESZ beléd sulykolt. Én nem akarlak meggyőzni, ahhoz kevés vagyok és nem nincs is szándékomban. De, aki bűncselekményt követett el annak bűnhődnie kell. De éleszámitva egy-két ügyet ami börtönnel végződött, és amit többnyire az MSZP kezdeményezett, nincs bűncselekmény a legtöbben. Hunvaldékat felmentették és a többieket is. Ha valamire lenne, vagy bizonyíték most ítélet születne.
De megjegyzem. Az miért nem csapja ki a biztosítékot, hogy Orbán egy csóró kis képviselőből 10 év alatt 50 milliárdos haszonnal zárta a múlt évet. Csak a látható vagyona. Vagy haverja a csóró gázszerelő, az ország 88. leggazdagabb embere lett. De sorolhatnám a nagykerek lenyúlását is. stb.
Az meg, hogy Gyurcsány slepje milliárdos lett az egyszerűen nem igaz.
Vizual
@dolfi57: ja igen ! Gyurcsány és a slepje nem lett milliárdos, Gyurcsány mielőtt politizálni kezdett már jómodú ember volt. És ingyen volt Miniszterelnök. Ill. 1 Ft.-t Ugy, hogy ez nettó hazugság.
Vizual
@vidi500: Igen csak hihető, hogy számodra bal oldal nem létező valami. Nos ezért is cimeztem neked is. Ne gondold, hogy az igazság életéteményese vagy. De ha már igy gondolod, akkor miért mocskolod mások elképzelését. Fasza. Egyikötök valamiféle vélelem alapján mond számára igazságnak tünű marhaságokat, igaz mert vélelem, te meg egy baloldal nélküli világ víziójával, úgy kocsmai szinten tömöd hülyeséggel a fejünket. Olvassál többet barátom, mert Bizony a jobb és bal oldali véleményeket is ugyan azt mondják. Vagy Te nemes ember vagy ? Mert azt úgy Móricz óta tudjuk, "nem olvas, nem ír mert ő magyar nemes."
És ne haragudj, de miután a magán nyugdíjat valamiféle állami marhaságnak tekinted, nincs miről beszélnünk. Semmit nem tudsz.
Vizual
Csqak ugy mindenkinek ajánlom a monitor jobb oldalán látható címeket. Nem is kell írni semmit, magukért beszélnek a címek.
dolfi57
@Vizual: De az is kicsapta a biztositékot nálam, hogy Orbán, Simicska is többszörös milliomosok lettek, meg a Felcsuti Pog mest meg milliárdos. Ezek ugy lettek , és legálisan, és jogtalanul milliárdosok,milliomosok, hogy a jól jövedelmező állami megrendeléseket ők kapták meg a barátaik utján. KÉZ KEZET MOS!!! Ezt ugy hivják,hogy maffia módszer. Magyarul! Ebben az országban aki hatalomra kerül, az azzal tölti ki a kormányzati idejét, hogy alaposan meg szedjék magukat. A csókosoknak, hogy tartsák a szájukat kedvezményeket,kiváltságokat adnak. Én nagyon azon gondolkodok, hogy el sem megyek szavazni, és akkor lesz a lelki ismeretem tiszta,és nyugodt.
vidi500
@Vizual: 12:06.
Mondani sok mindent lehet, elbírja a papír és a számítógép billentyűzete. A lényeg ott van, hogy amit mondunk, annak mennyi a valóságalapja. Lehet olyan buta "panel" jelzőket is használni mint: "úgy kocsmai szinten tömöd hülyeséggel a fejünket", de ez szintén nem mond semmit. A lényeg ott van, hogy szét kell nézni a világban, nem csak Magyarországon, össze kell tudni rakni a képkockákat, és megkapod a valóságot.
A magánnyugdíjkérdést azért nem tudod megérteni, (pedig ennél személtetőbb egyszerűséggel már nem lehet jellemezni), mert nem is akarod, vagy túl sokat tételeznék fel rólad?
Vizual
@dolfi57: Nem akarok csak ellenkezni, de a "maffia" módszer nem a kéz kezet most. Az egyszerűen csak bűnszövetkezet. De ha már a hatalmi ágak is a bűnszövetkezetet szolgálják ki, akkor már "MAFFIA". Lásd. Olaszország.
Vizual
@vidi500: persze nem kell zsenialitást feltételezni még rólam se. Sőt, én csak az általam olvasott lapokból, megnézett híradókból és műsorokból vonok le következtetéseket, és már bocs, némi saját tapasztalatból.
De azt látom, hogy elvettek az emberektől 3000 milliárd Ft. amit magánnyugdíj pénztárnak mondanak és kizárólag azoké volt az a pénztár, tulajdonosként, akik oda befizettek De nem terhellek a Takérészővetkezetekkel mert még kitalálod, hogy azok is állami tulajdonok voltak.
Mit nézzek a világban. Hogy a simlis államirányítókat elkapják, vagy, hogy nem harcolnak, hanem gazdálkodnak, vagy hogy arra törekednek, hogy javítsák az emberek helyzetét, vagy hogy az állam vezetője nem épít vasutat a házáig, vagy a kertje végébe egy stadiont ?
vagy azt nézzem, hogy az emberek tüntetést a korrupt vezetők ellen szerveznek és nem szégyenítik meg a "béke" szót azzal, hogy Békemenetnek nevezik a korrupt rendszer megvédéséért fizetésért tüntetőket, Vagy, hogy...
És folytathatnám. mert jó pap holtig tanul, és nem korrupt, nem erőszakos és nem Tökésnek hívják, aki ugye a világban befeketítette a hívők és Magyarország polgárainak, amúgy is megingott hitelét.
vidi500
ÁÁÁÁÁ, nagyon rossz helyről tájékozódsz. Nem azt mondom, hogy amiket olvasol és nézel nem jól teszed, tedd, de több oldalról tedd, sok oldalról, ne csak egysíkúan a tömegmédiából, és mindjárt más lesz a kép.
E hozzászólásod még inkább megtestesíti a korábbi idézetet, ami nem Mo-ról származik, nem magyarországi állapotokról szól, mégis totálisan jellemző és igaz ide is.
"Blame Bush, Blame Obama, But Don’t Look Behind The Curtain"
"Szidhatod Bush-t, szidhatod Obama-t, de ne nézz a függöny mögé."
Te tényleg azt hiszed, jön egy másik társaság kormányra akkor majd jobb lesz? Ne legyél már ennyire naiv. Tudom sok médiából ez árad, de ez totál megtévesztés. Az emberek életszínvonalára ennek vajmi pici, jelentéktelen hatása van. Egy kormány csak annyi jelen világunkban, mint egy bábszínházban a bábok.
Ezért is van az, hiába jön akármilyen csoport kormányra, mindegyik csak azzal törődik, hogy megtömje saját zsebét. De az még mindig csak morzsa a háttérben végbemenő folyamatokhoz képest.
Vizual
@vidi500: Te valamilyen virtuális világban élsz. Jelentéktelen hatás, a kisemberre? Aki nem valamilyen "álom" világban él, hanem dolgozni szeretne, tisztességesen megélni, gyereket nevelni, tanulni és időnként moziba és színházba menni, és uram bocsáss meg, beülni egy kellemes kis helyre a feleségével és egy vacsora után haza menni, és jól érezni magát. Meg nyáron vagy télen pár hetet nyugiban töltsön, bárhol.
Ha véletlenül kórházba kerül, orvoshoz ne az legyen a szórakozás, hogy mikor, hány napig kell várnia még a leletre is, hanem villámgyorsan helyre hozzák, modern gyógyszerekkel és nem valamilyen lepukkadt bogyóval a 86-s évekből. Ha meghal biztos legyen benne, hogy tisztességesen távozik az örök vadászmezőkre, és nem valamelyik rokon kísérletezzen lassan már az eltüzelésével, de min. a sír kikaparásával.
Sem Bush sem Obama nem érdekel, de akire adtam a szavazatom vagy nem adtam, annak kötelessége engem helyzetbe hozni, és nem lenyúlni a pénzeket amit az ország kap. Mert ezek nem gondoskodnak a termelésről.
Valahogy rosszul értelmezed az amerikai nagyok kijelentéseit. Mert ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy "Ne azt kérdezd mit tesz érted a haza, hanem, hogy Te mit tehetsz érte."
Én azt, hogy leváltom a szavazatommal ezt a nyikhaj rendszert. Te meg csak tekintgessél ki a nagyvilágba. De ne feledd ! Békemenet lesz az orosz állam barátságáért !
dolfi57
@Vizual: Itt is szép hazánkban ugyan ez folyik, meg vesztegetnek mindenkit, lásd: Tábornok per,a Felcsuti családi épitkezések milliárdos megrendelések egymás közötti elosztása, akkor mi ez, ha nem a COSA NOSTRA A földeket is a csókos haverok egymás között elintézték,de ebből nem maradt ki a Gyurcsány-Bajnai kormányok sem. A nép éhezik,nélkülözik, és szenved havi 44 000.-ft közmunkából.
vidi500
@Vizual: Á, vizual, Te csak ábrándozol. Persze szép álmok ezek, csak sajnos nincsen valóságalapja. Bár csak ne lenne igazam...
Ha Te nem teremted meg magadnak azt amiről itt álmodozol, senki nem fogja megvalósítani helyetted, részedre, ilyen világban élünk, és szavazhatsz akárkire, akkor sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.