Ha a baloldali erők térnek vissza, a rezsicsökkentést eltörlik, adóemelés lesz, minimálbér-csökkentés, a családtámogatási rendszer leépítése, fizetős egészségügy – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Veszprémben, a rezsicsökkentésről megrendezett fórumon.

A miniszter a zsúfolásig megtelt volt Hemo épületében, mintegy 300-350 ember előtt kijelentette: a baloldali politikusok kormányra jutásuk esetén bevezetik a tandíjat, s a szegény sorsú gyerekek elől el fogják zárni a továbbtanulási esélyt.

A fórumon a miniszter felidézte a honvédelem átalakítását a kormányváltás óta.

"Erkölcsileg megrendült, megtépázott honvédelmi ágazatot kellett átvennünk" – mondta. Hozzátette: a szervezet átvilágítása sokáig tartott, több mint 100 esetben kellett feljelentést tenni, ami szavai szerint nem okozott örömet neki, de kötelessége volt megtenni. Ide sorolta a tábor-pereket, Vadai Ágnes volt államtitkár honlap-ügyét, a Fapál László lakásvásárlási ügyét.

Találtak rengeteg elhibázott határozat, átgondolatlan intézkedést, amivel romba döntötték a honvédséget, de ha más nem történt volna, mint súlyos gondatlanság, az is bűn – szögezte le.

A rezsicsökkentéshez kapcsolódva felidézte Gyurcsány Ferenc egyik tavalyi beszédét arról, hogy aki hideg vagy langyos, üljön gázsütőre. "Nem tudom, Bajnai fel akar-e ülni a gázrezsóra, de ha akar, most 20 százalékkal olcsóbban teheti meg" – fűzte hozzá Hende Csaba.

A honvédelmi miniszter szerint ha a baloldali erők térnek vissza, a rezsicsökkentést eltörlik, adóemelés lesz, minimálbér-csökkentés, a családtámogatási rendszer leépítése, fizetős egészségügy, bevezetik a tandíjat, a szegény sorsú gyerekek elől el fogják zárni a továbbtanulási esélyt – fejtette ki.

Ismertette a rezsicsökkentés következő három lépcsőjét: a gáz ára áprilistól 6,5, az áramé szeptembertől 5,7, a távhőszolgáltatásé októbertől 3,3 százalékkal lesz kevesebb.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy példát említett a rezsicsökkentésre: a Halle utca 5. szám alatti, mintegy 250 lakásos társasházban a rezsicsökkentés óta 1,6 millió forintot takarítottak meg a lakók – mondta. "Erre mondják a szocialisták, hogy humbug és blöff" – mondta a miniszter.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Nem, nem ! Kedves Honvédelmi Csaba ! A baloldali erők pont azt akarják, amitől ti fáztatok ! A Gazdag fizessen többet, a csóró kevesebbet ! Ez a minimális társadalmi szolidaritás !
A rezsihülyítés a következőképpen néz ki:

- zenés-táncos estet rendeznek egy szórakozóhelyen, felemelt áru belépővel, mindenki kap 1 kori sört !
- a trükk ott van, hogy a felemelt árral már megfizetik 50 ingyen sör árát is személyenként, de csak egyet kap ingyen mindenki, a maradék 49 tiszta haszon !

Ez a rezsihülyítés lényege is ! A gengszterkormány lassan éve pontosan 50 féle módon csipkedi le az emberek pénzét, majd visszadob néhány fillért és azt várja, hogy ezért megkoszorúzzák !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mindenes46
@Turbó Pasi: Nagy volt tél ?,mert nagyon fejbe dobott téged a hó ember!!!Nem figyelsz vagy nem tudsz olvasni ,hogy mit mondanak a bal oldalon! Igaz a narancsköd még nem oszlott fel körülötted !!!
Pisti271
"250 lakásos társasházban a rezsicsökkentés óta 1,6 millió forintot takarítottak meg a lakók"
Remek példa! 1,6 millió szép nagy szám, de ugye 250 lakás.
Az 6400 Ft lakásonként. Az átverés 13 hónapja tart.
490 Ft havonta. Ne is osszuk tovább mennyi az fejenként csak hasonlítsuk
ahhoz, hogy @modera nevű kommentelő már írt itt olyat, neki
tízezer is van havonta a spórolás a villanyszámlán.
Támogassuk továbbra is a gazdagokat?
jancsik68
@nyanya001 Válaszod. értelmetlen,és érthetetlen???
jancsik68
@szablyafűrész: A nyugdijasok között is van megtévesztett és hülye is,akiknek minden mindegy,mert a plebános urak ökörségeit bármikor hajlandok benyalni /Ne feledd az isten a bűnösnek megbocsájt,de ahülyéknek sohasem/!!
DR Eric CARTMEN
És ezt gondolom onnan tudja, hogy vele beszélték meg !!
excep
mért nem arról a rengeteg adóról beszélnek amit nekik köszönhetünk még a jó kurva anyjuk után is nekünk kell adózni szemét hatalom mániás férgek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.