Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkárral szemben a baloldali összefogás a parlamentben – közölte Budai Bernadett MSZP-szóvivő és Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Budai Bernadett azt mondta: Szijjártó Péter nem tud elszámolni tavalyi 16 millió forintos vagyongyarapodásával. Az államtitkár bruttó 14,7 millió forintot keresett, nagyjából nettó tízmillió forintot, vagyis megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt – fűzte hozzá.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Szijjártó ellen

A szóvivő szerint ez akkor is megmagyarázhatatlan, ha Szijjártó Péter "remetéket megszégyenítő életmódot folytat". Szavai szerint a számok akkor sem stimmelnek, ha az államtitkárt a felesége tartja el.

Budai Bernadett azt mondta: a vagyongyarapodás csak úgy állhatott elő, ha az államtitkár összes befektetése csaknem 30 százalékos hozamot ért el, ami szerinte nem életszerű. Ha mégis ez történt, akkor Szijjártó Péter pályát tévesztett, inkább brókernek kellett volna mennie – folytatta, megjegyezve: azért kezdeményeznek vagyonnyilakozati eljárást, hogy tisztázzák Szijjártó Péter gazdagodásának "valós okait".

Gréczy Zsolt arról beszélt: reméli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök berendeli magához Szijjártó Pétert, rákérdez vagyongyarapodásának körülményeire. Abban is bízik – mondta a DK szóvivője –, hogy a Fideszhez közel álló orgánumok a Simon Gábor ügyében tapasztalt lelkesedéssel fogják "üldözni" Szijjártó Pétert, hogy rákérdezzenek a megtakarítás forrására.

Szijjártó sajtófőnöke reagált

Szijjártó Péter annak ellenére ad készséggel tájékoztatást egykori szóvivő kollégáinak anyagi helyzete alakulásáról, hogy Budai Bernadett és Gréczy Zsolt "gátlástalanul hazudoztak és láthatóan rendkívül rossz viszonyban vannak a számokkal" – közölte a külügyi és külgazdasági államtitkár sajtófőnöke szerdán az MTI-vel, hozzátéve: immár sokadszorra teszik világossá, hogy Szijjártó Péter vagyongyarapodásának két forrása a fizetéséből megtakarított összegek és befektetéseinek hozamai.

Az államtitkár sajtófőnöke szerint Szijjártó Péter befektetési portfóliójának napi piaci árfolyama 2012. december 31-én 62 758 515 forint volt, mint ahogyan azt a 2012. évről szóló vagyonnyilatkozata is tartalmazza. Ezen befektetési portfólióval, illetve annak egyes elemeivel az államtitkár 2013 folyamán 37 tranzakciót hajtott végre, melyek között jelentős számban szerepeltek részvénypiacokat érintő adásvételek, biztosítási eszközalapokkal és befektetési alapokkal kapcsolatos tranzakciók, valamint kisebb részben betétlekötések. Az év közben realizált hozamokat és havi fizetéseiből megtakarított összegeket az államtitkár folyamatosan újra befektette. Az így létrejött befektetési portfólió napi piaci árfolyama 2013. december 31-én 78 187 329 forint lett – mondta Fülöp Judit.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Én meg az egész bolsevik fideSS-bohócNP vagyonosodására kíváncsi vagyok. Az hogy lehetséges hogy 1990 ben üres valaggal beültek a parlamentbe oszt hirtelen milliárdosok lettek. Miből?
Na meg az hogy lehetséges hogy a csuti gázszerelő mészáros 3 év alatt összehordott 7 milliárd forintot ami a milliárdos TOP lista 80. helyére repítette. Miből?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Ilyen okos, "sikerembert" kellett volna Matolcsi helyére tenni, akinél ily szaporán fial a forint!
Engem is megtaníthatna, hogy a 98.000 forintos keresetemből egy év alatt hogyan lesz-nem vagyok telhetetlen, 1.000000Ft megtakarításom!?
kukac50
Az összes Fideszest is el kellene számoltatni a vagyonáról.
nezelodo
"kukac50
Az összes Fideszest is el kellene számoltatni a vagyonáról."

Na azért, hogy ők viszik olyan előnnyel mint ide Felcsút a pálmát, a többi nemzetboldogító is csipegetett azért..
szjupermen
@nahát: "Hol van ez, a be sem vallott 240 millióhoz? Sehol! Nagyon találni akar a maszop valamit."
Sokallod a 235 millát? Akkor Pintér 503 millája már kihullasztja a hajad?
Vagy ha lopta, de bevallotta, akkor az már fasza?
Yoda69
@szjupermen: Es mindez osszeadva sem eri el meszaroslorinc 7 milliardjat, amit potom 3 ev alatt dobott ossze.
Ot aztan lenne mit kereskelgelni a NAVnak. Csakhogy az o tokuket meg donorban tartja a markaban. Ha valaki meg felszolal pl.Horvath ur, lasd mit muvelnek vele.
nezelodo
Munkám során találkoztam a társadalom minden rétegével, gazdaggal szegénnyel cigánnyal, tóttal, zsidóval, örménnyel távolba szakadt hazánkfiával, művészekkel politikusokkal, betelepült némettel. hollanddal, ukránnal, románnal, olasszal, kétkezi munkással, csepűrágóval, bíróval, a magyarságot "önfeláldozóan" képviselő politikus emberrel, aki a stukkerját mutogatta véletlenül az útlevele, igazolványa helyett, stb. Akkor vonjam le a következtetést, hogy a gazdag, aki átvert, csak feledékeny, azért nem fizet, a cigány meg eleve bűnöző és azért akarta az ingyen szolgáltatást? Hát kollégák, ki kell ábrándítanom titeket, akik annyira biztosan tudjátok a tutit!!! Egyetlen csoport maradt makulátlan a vidéki, nagyon szerényen elő ember, a sok éve özvegy valóban szegény nénike, akiknek a rezsicsökkentés előtt is határidőre ki volt fizetve a villany és gázszámlája, nem tartozott a szomszédnak, és nem verte a nyálát, hogy milyen mély keresztény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.