Januárban 66,2 milliárd forinttal nőtt a lakosságnál levő magyar állampapírok állománya, amit leginkább a kamatozó kincstárjegyek értékesítésének köszönhetünk. Úgy tűnik tehát, hogy az Államadósság...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Nem az a gond, hogy kincstárjegy. Hanem az hogy kiveszik belőle a pénzt aztán majd jön a krach.
Brother Louie
Nem szívességből veszi, hanem mert magasabb a kamat mint bármelyik banki lekötésnél.

De a szerencsétlen arra nem gondol, hogy mikor majd 4-5 év múlva vissza kell fizetnie a kamatokkal együtt az Államnak akkor nem lesz miből.

És akkor lesz 30 % az ÁFA meg 600 forint egy liter benzin. Amit visszakap kamatot annak a felét saját maga fizette ki saját magának.
nemzeti_nyugdíjas
Sajnos nincs jobb megoldás jelenleg. A takarékszövetkezeteket is lenyúlták Orbánék. Onnan is menekíteni kell a megtakarítást. A kamatok annyira alacsonyak, hogy lassan a párna alatt is jobb tartani a pénzt mint pénzintézetben. Még a kincstárjegy a legjobb. Ha szorul a hurok kiveszi az ember a tőkét, és megszünteti. Bebeszéli magának, hogy eddig a párna alatt tartotta. Reméljük teljes bukta nem lehet. Az államkincstár volt eddig a legutolsó ahová befektettem volna. Most már a kormány addig ügyeskedett, hogy behúzott a csőbe.
nemzeti_nyugdíjas
Tehát nem szívességből hitelezem az államot, mint a cím írja, hanem kényszerből. Ezért oda is figyelek, nehogy megszívassonak.
Nil
A magyar lakosság biztos nem mert a nagy-többségnek nincs rá pénze.
Az eddigi négy év nyerteseinek meg gondolom ki van adva hogy vásároljanak, de ha nincs is akkor is a legtöbbet akkor kaszálnak ha államkötvénybe teszik a pénzüket és majd a következő kormány szív. Ha pedig a fidesz lenne az akkor majd változtat a törvényeken és azt mondja IJ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.