Magyarország ma már egy versenyképes állam, amely az elmúlt években termelési központtá vált, a további célja pedig, hogy egy európai innovációs terület is legyen – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő hétfőn Budapesten, a III. Magyar-Török Üzleti Fórumon tartott beszédében. A tanácskozáson kormányközi megállapodást írtak alá Gül Baba türbéjének és környezetének felújításáról.

A miniszterelnök megnyitójában úgy fogalmazott: Magyarország ma egy olyan Európai Unióban próbál sikeressé válni, amelynek az átlagos növekedése a következő években várhatóan lassabb lesz, mint a magyar gazdaság bővülése.

Orbán: Jobban fogunk növekedni, mint az EU

Magyarország mára egy versenyképes ország lett, a válságra ugyanis nem "istencsapásként", hanem az újratervezés, újjászervezés lehetőségeként tekintett, és ezért tudott európai termelési központtá válni, sőt a foglalkoztatottság növekedése is ennek köszönhető – mondta Orbán Viktor, aki kormánya újabb céljaként említette, hogy az ország egy európai innovációs terület is legyen. "Erre lehetőségünk van, de ehhez partnerek kellenek. Törökország Magyarország számára egy ilyen partner" – fűzte hozzá.

A török-magyar kapcsolatokról szólva a kormányfő közölte: a két ország közötti kereskedelmi forgalom "szebb számot" mutat, de a kölcsönös beruházások alacsonyak. Ezért a közeljövőben azon kell dolgozni, hogy mindkét országban legyen legalább egy nagy befektetése, egy "zászlóshajója" a másiknak – hangsúlyozta az Abdullah Gül török elnök részvételével tartott fórumon, amelyre több mint 500 török és magyar üzletember regisztrált.

Beszédében többször is kiemelte a Magyarország és Törökország közötti bizalmi kapcsolatot, majd Törökország politikai vezetését méltatta, mert az mer kitűzni célokat a saját népe elé. Példaként említette azt a Recep Tayyip Erdogan török kormányfő által említett célt, hogy országa 2023-ra a világ tíz legerősebb gazdasága közé kerüljön. "Ha ehhez a célhoz bátor gazdasági partnereket keresnek, akkor éppen jó helyre érkeztek" – zárta szavait Orbán Viktor.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar-török gazdasági együttműködés a dinamikus növekedés időszakát éli. Hangsúlyozta, hogy az eddigi török-magyar üzleti fórumokon született megállapodások 110 millió eurónyi új üzletet jelentettek. Kitért arra is, hogy az elmúlt év első 11 hónapjában 27 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom. Törökország mára Magyarország ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere az Európai Unión kívüli országok sorában – tette hozzá az államtitkár.

A fórum elején kormányközi megállapodás született a Gül Baba türbéje és környezete rekonstrukciójában való együttműködésről Magyarország és Törökország között. A dokumentumot Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese és Emrullah Isler török miniszterelnök-helyettes írta alá.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Actakurv@ !! te Vitya, ha az egódról leesnél az IQdra szörnyethalnál. Pláne ha a hasadra pottyansz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@szaboria1: hát valahogy így:ezt hallgasd meg!-hogyan növekszik a családi gazdagság itt és most!!!
Somogy megye-a "kulákcsalád"-csak azért mert az anyós após,nagynéni be lettek kényszerítve a tsz-be-kaptak kárpótlásba erdőt-legelőt-A szántót elvitték előlük az elnök meg a gépállomásvezető és a pártközpontosított hatalmaskodói-a többinek kimérték a földutakat,gyepüket,árokparti akácost,nyárfást,füzfást.
Elsőkör, letermelte az erdőkezelő a magáét-az istenátka osztatlan közösnek csurrant cseppent-aztán mikor ezzel megvolt,az égetőbe bedöntötte a maradékot-Tarra...ORTOFOTÓ, RIASZTÁS,ki megy a tulaj hol is van az ő erdeje,megy a másik,harmadik...SEHOL-FELSZÓLÍTÁS-ÚJRATELEPÍTÉSI KÖTELEZETTSÉG-DE MIBŐL ÉS KI!MÁR VISZIK A HÁZAT AUTÓT IS MERT ÚJ FITYISZESRE CSERÉLTÉK AZ ERDŐKEZELŐT
aTETTESEK KB. 10-12 SZABADRABLÁS UTÁN ELŐZETESBE-DE MÁR MINDEN VAGYON -KP ELSZÁLLVA A ROKONYOK ISMERŐSÖK JÓL ÉLNEK BELŐLE.MÁR INGYEN AJÁNDÉKOZÁSSAL-ÜGYVÉDKEDNEK A TARRA VÁGOTT TERÜLETEK FÖLÖTT A MÉLYZSEBESEK!!!őK MÁR NYILVÁN TUDNAK VALAMIT...ÍGY NYÚLJÁK LE A KONCOT IS MA MAGYARORSZÁGON,ÉS MAGYAROK!MÉGHOZZÁ A FEJE NEJE,ROKONYOK,ISMERŐSÖK!!!NEM A KÜLFÖLDIEK.
Így lehetünk Európa legversenyképesebb gazdasága???-fedélnélküli rabszolgaság ez vár ránk az ORNÁNVITYA BARAKBAN.ÉS EZEK TÉNYEK.
DR Eric CARTMEN
Csak ismételni tudom önmagamat: MÁR A GRAZI ORVOSOKBAN SE LEHET MEGBÍZNI !!!
Turbó Pasi
@Brother Louie: Fújjatok csak az oroszokra meg a törökökre. Szánalmas. :-)

Akik a pénzügyi globális világ ellenségei , azt ti mind szapuljátok. Pont ahogyan
a pénzügyi globális irányítók akarják. Vagyis kíváló agymosottak vagytok, részei
a Mátrixnak.

Gratulálok! :-)
Green Bloke
@Turbó Pasi: Jól mondod! Ehhez semmi köze Orbánnak. Sokkal nagyobb játék ez annál
a felsőbb szinteken! :-)
Desischado
@szaboria1: "Jó napot kívánok, érdeklődnék, hogy az NDK turmixgép, a levehőt ajtós megjött e már...
Takarodj a francba, a turmixoddal együtt...!"
De király is volt! Nos remélem, a fityisz is takarodik a április 6-án a francba!
kukac50
Mikor beindítjuk a pénzgyártást és nem szorulunk senki uzsora kamatos pénzére,akkor fog beindulni a gazdaság. Addig még ez nem történik meg, Orbánnak le kellene állni az energia szektor szétverésével és a működő cégek ellehetetlenítésével,
Nem lehet Orbánnak az a célja,hogy
Bildenberg-csoport tagjai,Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoportnak a kedvére a saját Népének ártson.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.