Az Origo egy remek cikkben szedte össze, ki hogyan vélekedik arról, hogy a társasházak képviselőinek feladata a faliújságon közölni, mennyit takarékoskodtak a rezsin.

A lapnak egy idős asszony még hencegett is azzal, hogy ő bizony nem habozna bejelentést tenni a ház közös képviselője ellen, ha elmulasztaná kitenni a rezsicsökkentésről szóló tájékoztatót. „Minden reggel és minden este megnézem, hogy kint van-e, és örülök neki, hogy kint van. Hogy laminált papíron van, annak külön örülök, mert így nem árt neki a pára. Van egy barátnőm itt, a Páva utcában, na, azoknál nem laminált papíron van, fújja is a szél ide-oda. Én nem engedném ezt. Elő kellene írni azt is, hogy laminált papíron legyen.

Annyit tett még hozzá: "Ha nem tenné ki, akkor FELJELENTENÉNK ITT JÓ NÉHÁNYAN, MINT A PINTY."

A társasházi törvény 2013 végétől hatályos módosítása előírja, hogy a közös képviselőknek tájékoztatniuk kell a lakókat, hogy éves szinten és havi bontásban mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. Ha ezt elmulasztják, 15 000 és 500 000 forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújthatók, és a bírságot még akkor sem háríthatják át a lakóközösségre, ha nyilvánvaló, hogy egy lakó tépte le a határidőre kitett tájékoztatót – olvasható az Origo cikkében.

„Jó szórakozás ez nekem, a feleségem már sajnos meghalt, az unokáim meg egyre ritkábban jönnek. Nyaralni se igen járok, általában itthon vagyok. Úgy óránként kijövök ide a konyhába, aztán kinézek az ablakon, hogy megvan-e még ez a rezsipapír. Eddig még mindig megvolt, de ha nem lenne meg, akkor jönnék gyorsan, aztán raknék ki újat. Hagytak itt nekem 30 darabot minden oldalból." – mondta nekik egy nyugdíjas férfi, aki szerint egyébként nem a rezsicsökkentés a legfontosabb, hanem az, hogy milyen országban élünk.

Mint mondta, ravasz dolog az ember pénztárcája.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez meg ki is tette :D
Az egyik házban az alábbi levelet tette ki a közös képviselő: "Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüggesszem az értesítést, hogy Önök az idei évben 17.468 Ft-ot takarítottak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A Kormány ugyan azt nem mondta, de én azt is közlöm, hogy a bankok megsarcolása és emiatti költségek növekedése miatt, a számlavezetés és utalások költségei 28.468 Ft-ra rúgtak. Emiatt Önöket a Kormány - végül is - 11.000.- Ft-al rövidítette meg. Ebbe nem számítottam bele az egyéb költségnövekedéseket sem. Sem azt, hogy a földgáz piaci ára idén 23 %-al csökkent. Jó gondolkodást... Az Ön közös képviselője"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tarhonya
nem szabad bántani a szegény nénit ! a rezsi csökkentésből megtakarított pénzen vegyen szép ujj pirulákat az agyhalálára
nagyon szép tőle,hogy lábon ki is hordja...
Desischado
Azt is plakátozni kéne ám, hogy menni minden lett drágább! Bár a rezsiharcos hülyéknek mindegy!
kukac50
Orbánnak is el kell számolni Ő egy bábú aki nem ért semmit csak utasításokat hajt végre.
Surányi, ugye, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.
miazavalami
@szablyafűrész: A közös képviselőt büntetik meg ha nincs kinn a papír. Ha nem akarsz rosszat neki , akkor még csak egy tollvonást se húzz rá , mert az is rongálásnak számít. Hidd el nekem. :-8 Ez van!
nezelodo
"ila51
a frászt hozták rám a vízszámlával :( gondolom a papír nem érték , ugyanis divat a levelezés ...ezek is dupla blablablát írtak"

Nekem is három sárgacsekket hoztak, három dicsőítéssel és három sárgacsekk adóval, ugyanazon szolgáltatásról. Igaz kettőt egy napon kell befizetni, tehát olcsóbb lenne egyben kifizetni. Erre mondták pestiesen, hogy ügyes, az én olvasatomban pedig piti csirkefogóság. Ha még azt is hozzáteszem, hogy rezsicsata győzelem előtt öt perccel emelték meg a szolgáltatás díját, és abból engedtek a szabadságharc eredményeként. Sajnos nem vagyok Jenci néni, hogy bevegyem, és a hatalom kegyének tekintsem.
F_Viktor
@szablyafűrész: Ne dobd ki, @Igazi Trebics: jól írja, a szerencsétlen, semmiről nem tehető közös képviselővel cseszel csak ki.

Idézet a cikkből:
"A társasházi törvény 2013 végétől hatályos módosítása előírja, hogy a közös képviselőknek tájékoztatniuk kell a lakókat, hogy éves szinten és havi bontásban mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. Ha ezt elmulasztják, 15 000 és 500 000 forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújthatók, és a bírságot még akkor sem háríthatják át a lakóközösségre, ha nyilvánvaló, hogy egy lakó tépte le a határidőre kitett tájékoztatót..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.