Az Origo egy remek cikkben szedte össze, ki hogyan vélekedik arról, hogy a társasházak képviselőinek feladata a faliújságon közölni, mennyit takarékoskodtak a rezsin.

A lapnak egy idős asszony még hencegett is azzal, hogy ő bizony nem habozna bejelentést tenni a ház közös képviselője ellen, ha elmulasztaná kitenni a rezsicsökkentésről szóló tájékoztatót. „Minden reggel és minden este megnézem, hogy kint van-e, és örülök neki, hogy kint van. Hogy laminált papíron van, annak külön örülök, mert így nem árt neki a pára. Van egy barátnőm itt, a Páva utcában, na, azoknál nem laminált papíron van, fújja is a szél ide-oda. Én nem engedném ezt. Elő kellene írni azt is, hogy laminált papíron legyen.

Annyit tett még hozzá: "Ha nem tenné ki, akkor FELJELENTENÉNK ITT JÓ NÉHÁNYAN, MINT A PINTY."

A társasházi törvény 2013 végétől hatályos módosítása előírja, hogy a közös képviselőknek tájékoztatniuk kell a lakókat, hogy éves szinten és havi bontásban mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. Ha ezt elmulasztják, 15 000 és 500 000 forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújthatók, és a bírságot még akkor sem háríthatják át a lakóközösségre, ha nyilvánvaló, hogy egy lakó tépte le a határidőre kitett tájékoztatót – olvasható az Origo cikkében.

„Jó szórakozás ez nekem, a feleségem már sajnos meghalt, az unokáim meg egyre ritkábban jönnek. Nyaralni se igen járok, általában itthon vagyok. Úgy óránként kijövök ide a konyhába, aztán kinézek az ablakon, hogy megvan-e még ez a rezsipapír. Eddig még mindig megvolt, de ha nem lenne meg, akkor jönnék gyorsan, aztán raknék ki újat. Hagytak itt nekem 30 darabot minden oldalból." – mondta nekik egy nyugdíjas férfi, aki szerint egyébként nem a rezsicsökkentés a legfontosabb, hanem az, hogy milyen országban élünk.

Mint mondta, ravasz dolog az ember pénztárcája.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez meg ki is tette :D
Az egyik házban az alábbi levelet tette ki a közös képviselő: "Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüggesszem az értesítést, hogy Önök az idei évben 17.468 Ft-ot takarítottak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A Kormány ugyan azt nem mondta, de én azt is közlöm, hogy a bankok megsarcolása és emiatti költségek növekedése miatt, a számlavezetés és utalások költségei 28.468 Ft-ra rúgtak. Emiatt Önöket a Kormány - végül is - 11.000.- Ft-al rövidítette meg. Ebbe nem számítottam bele az egyéb költségnövekedéseket sem. Sem azt, hogy a földgáz piaci ára idén 23 %-al csökkent. Jó gondolkodást... Az Ön közös képviselője"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Nálunk szerencsére azon megy a verseny, hogy amikor teletömik fideszes levelekkel a postaládákat, melyik lakó tudja látványosabban összegyűrve odahajítani a szórólapos dobozba...
nyanya001
Ez meg ki is tette :D
Az egyik házban az alábbi levelet tette ki a közös képviselő: "Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüggesszem az értesítést, hogy Önök az idei évben 17.468 Ft-ot takarítottak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A Kormány ugyan azt nem mondta, de én azt is közlöm, hogy a bankok megsarcolása és emiatti költségek növekedése miatt, a számlavezetés és utalások költségei 28.468 Ft-ra rúgtak. Emiatt Önöket a Kormány - végül is - 11.000.- Ft-al rövidítette meg. Ebbe nem számítottam bele az egyéb költségnövekedéseket sem. Sem azt, hogy a földgáz piaci ára idén 23 %-al csökkent. Jó gondolkodást... Az Ön közös képviselője"
nezelodo
Kíváncsi vagyok akad-e egy g...ci, aki a szomszéd házat feldobja, ahol nem tacepaózták ki a négy család 208 Ft-os villany megtakarítását, kemény 52 Ft/ család a rezsiharc eredménye.
Hellcat
Nem rakod ki a kormány propagandáját? Fel leszel jelentve...elég kommunista diktatúra szaga van ennek...
ila51
a frászt hozták rám a vízszámlával :( gondolom a papír nem érték , ugyanis divat a levelezés ...ezek is dupla blablablát írtak
Boszi27
@nyanya001: Hát végül is ez így hiteles. Nemcsak a bevételi, hanem a kiadási oldal is rajta van. Az egyenlegből látható, hogy hányadán állunk. Aggaszt, hogy sok embernek képtelenség ezt a szerintem nagyon egyszerű számítást elmagyarázni. Ilyenekkel jönnek, hogy a kis pénz is jó. Hát épp ez az: a kiadás csökkenése kicsi a növekedése pedig jóval nagyobb.
silber13
@nezelodo: Hidd el, lesznek olyanok. Nem is kevés!
coyote3
Indul a III/III-as rendszer kiépítése... Ki is a komcsi ???
szablyafűrész
Nyugi ! A szerencsétlen közös képviselőnek muszáj kiakasztani (P)ártunk és (k)ormányuk kötelező dicséretét a rezsihülyítés tárgyában, nekem - mint a közös tulajdonú lépcsőház használójának - jogom van azt letépni és ki***ni a házból, mert társasházunk minden lakása magántulajdon és semmiféle közösségi felmérést nem készített senki arról, hogy beleegyezünk-e gengszterek reklámozásába a közös használatú lépcsőházat/egyéb helyiséget illetően !

Le kell tépni és kidobni - oszt' jó napot ! Az anyjuk sírjánál reklámozzanak kötelező jelleggel ezek a genyők...
Igazi Trebics
@szablyafűrész: "...jogom van azt letépni és ki***ni a házból..."
Erre vigyázzatok! A mi képviselőnk, külön papíron kér mindenkit, hogy el ne vigyék, ki ne dobják, ne írjanak rá semmit, mert őt büntetik meg a rezsiharcosok!!
szablyafűrész
@Igazi Trebics: Azért ott még nem tartunk, hogy a személyre szabott felelősségre vonást is átírja a gengszterkormány !

És melyik jogszabály rendelkezik a közös képviselő általános felelősségéről ?

Úgy ki***om azt a papírt, csak gy zörög ! Aztán keressék meg, ki volt !
nemzeti_nyugdíjas
Nálunk az elszámolással minden tulajdonos megkapta név szerint kigyűjtve a rezsicsökkentést. Nekem kemény 3200 ft, jutott egy évre. Dugja fel a kormány magának. Inkább ne emeljen árat, mert 250 ft. a tejnek literje.
Dr. Felipe
Azt már elfelejtette ez a vén satrafa hogy 2010 ben, 2011 ben, 2012 ben meg rezsiemelés volt.
Csodálkozom hogy a rezsiemelésre nem gyűjtött aláírást a fideSS mert ezek az agyatlan jobbos birkák azt is aláírták volna.
szablyafűrész
A forintromlás úgy elvitte a rezsihülyítést, mint anno az ÁVH a rendszerelleneseket...
Senara
Tegyük fel kiteszi a faliújságra ennyit spórolt a ház nemzetiszínű szalaggal együtt , de melléteszi mi lett drágább kormányunk áldásos tevékenysége miatt . Besúgás újra töltve :-((
Nil
És ha nem spórolt semmit? Azt is ki szabad tenni?
tarhonya
nem szabad bántani a szegény nénit ! a rezsi csökkentésből megtakarított pénzen vegyen szép ujj pirulákat az agyhalálára
nagyon szép tőle,hogy lábon ki is hordja...
Desischado
Azt is plakátozni kéne ám, hogy menni minden lett drágább! Bár a rezsiharcos hülyéknek mindegy!
kukac50
Orbánnak is el kell számolni Ő egy bábú aki nem ért semmit csak utasításokat hajt végre.
Surányi, ugye, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.
miazavalami
@szablyafűrész: A közös képviselőt büntetik meg ha nincs kinn a papír. Ha nem akarsz rosszat neki , akkor még csak egy tollvonást se húzz rá , mert az is rongálásnak számít. Hidd el nekem. :-8 Ez van!
nezelodo
"ila51
a frászt hozták rám a vízszámlával :( gondolom a papír nem érték , ugyanis divat a levelezés ...ezek is dupla blablablát írtak"

Nekem is három sárgacsekket hoztak, három dicsőítéssel és három sárgacsekk adóval, ugyanazon szolgáltatásról. Igaz kettőt egy napon kell befizetni, tehát olcsóbb lenne egyben kifizetni. Erre mondták pestiesen, hogy ügyes, az én olvasatomban pedig piti csirkefogóság. Ha még azt is hozzáteszem, hogy rezsicsata győzelem előtt öt perccel emelték meg a szolgáltatás díját, és abból engedtek a szabadságharc eredményeként. Sajnos nem vagyok Jenci néni, hogy bevegyem, és a hatalom kegyének tekintsem.
F_Viktor
@szablyafűrész: Ne dobd ki, @Igazi Trebics: jól írja, a szerencsétlen, semmiről nem tehető közös képviselővel cseszel csak ki.

Idézet a cikkből:
"A társasházi törvény 2013 végétől hatályos módosítása előírja, hogy a közös képviselőknek tájékoztatniuk kell a lakókat, hogy éves szinten és havi bontásban mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. Ha ezt elmulasztják, 15 000 és 500 000 forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújthatók, és a bírságot még akkor sem háríthatják át a lakóközösségre, ha nyilvánvaló, hogy egy lakó tépte le a határidőre kitett tájékoztatót..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.