Eljött az a nap, amellyel Lázár János fenyegette meg a közműszolgáltatókat. Szerdán kerül a kormányülés elé azoknak a cégeknek az ügye, amelyek a kormánypártok felháborodására pénzt akarnak fizetni a tulajdonosaiknak – írja az Origo.

Lázár János a kormányülés várható napirendjére utalva pár napja előrevetítette: „szerdán nehéz napjuk lesz az áram- és gázszolgáltatóknak". Rogán Antal pedig hétfőn úgy fogalmazott: „ha a kormány a fogyasztók javára dönt, az fájni fog a szolgáltatóknak".

Az újabb elképzelés szerint a gáz, a villany és a távhő alapdíját nyirbálnák meg, vagy épp törölnék el, évi akár több tízezer forinttal csökkentve egy család rezsijét. Ezenkívül a kormánypárti politikusok a közműszolgáltatások nonprofittá tételét is felvetették – olvasható az Origo cikkében.

A kormánypártok célja érezhetően az, hogy a rezsicsökkentés témáját a választásokig folyamatosan napirenden tartsák. Ahogy egy fideszes képviselő fogalmazott korábban, a cél az, hogy "állandóan bütykölni lehessen rajta valamit".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
@tavaszi: "...egy biztos a rezsi minél alacsonyabb ...pláne ha nonprofittá válnaka szolgáltatók...akkor a gazdaság még jobban felpöröghet"
Gondolták a kommunisták aztán belebukott a népgazdaság.
Nonprofit szolgáltató miből fejleszt? Miből tart karban? Tudom a kommunisták nem gondolkodnak, de azért próbáld meg.
A munkahelyeden megkérdezi a főnököd, na mennyi kell havonta rezsire meg kajára? Megmondod, erre azt mondja na akkor annyi a fizetésed. De mi lesz akkor ha venned kell egy cipőt???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
helyes,arccal a mindenféle profit csökkentés felé. követelem,hogy nálunk a tanyasi bolt legalább 3 embert vegyen fel,nettó 1oo ooo fizetéssel.ja,hogy nincs annyi haszna?ki nem szarja le.minden olyan cég ahol elöfordul némi profit legyen köteles több embert alkalmazni.cél a O haszon.örüljön,ha nincs vesztesége.megszüntetni mindent ami tisztes ,de nem tul magas fizetésen kivül bármilyenplusz jövedelmet ad. az ügyvédi irodák tanácsadó cégek is legyenek nonprofit vállalkozások,csak ugy mint a szolgáltatók. elöre az egyenlőség utján,nem kell sokat dolgozni,maradtak még a szocializmusból elvtársak,akik még igen jól emlékeznek,hogy is müködik a rendszer. bányát a bányászoknak,földet a tsz eknek,.börtönt az összes populista gazember politikusnak,aki olyan mélyre süllyesztette ezt az országot,hogy a kóbor kutyában több büszkeség van,ha valaki maradékot dob elé,mint az emberben aki kezet lábat csókol egy olyan rezsicsökkentésnek,amit koncként kap egy olyan gazdától aki elötte a százszorosát vette el tőle.
bundi
@verőce21: oké akkor mi legyen a neve az eltörölt alapdíjnak? szolgáltatási hozzájárulás (természetesen önkéntesen)
és emeljenek rajta még 150 százalékot mint a nemtandíjon?
emlékszel rá?
"A díj összege a legtöbb egyetemen alapképzésben havi 10 500 forint, a mesterképzésben, illetve az egységes osztatlan képzésben (orvos, építész, jogász) 15 ezer forint (félévre 52 500, illetve 75 000 forint).
Az alapképzésben és az egységes osztatlan képzésben az elsőéves hallgatóknak nem kell fizetniük. A második évtől a tanulmányi eredmények alapján a diákok legjobban teljesítő 15 százaléka mentesül a hozzájárulás fizetése alól."

Félévente 52 ezer forint ... a betyárját, még jó hogy a Fidesz eltörölte!
"
és mi lett a vége?
példa:
to.ttk.elte.hu/koltsegterites
Desischado
Amihez ezek hozzányúlnak, az óhatatlanul tönkremegy! Remélem, a sok agybajos rezsiharcos, majd akkor is tapsol, amikor nem lesz esetleg áram, mert a szolgáltatónak nincs miből korszerűsíteni!
kukac50
Orbán és Lázár azért csatázik,hogy a fával fűtő családoknak is legyen rezsicsökkentés ami alanyi jogon jár!
verőce21
@bundi: (10:40) Szélsőséges vagy, és keresed is a szélsőségeket!
Én csak azt tudom, hogy a fiaim ugyanebben az időszakban jártak egyetemekre és mi nem hogy nem fizettünk tandíjakat, hanem még ők kaptak pénzt az egyetemről, mert odajártak! (de persze jeles tanulók voltak)
nehogymá
@kukac50: kivel csatázik?csak egy rendeletet kéne hozniuk. törvényeket semmi perc alatt,összegányolni az megy. itt kivel harcolnak?faoligarhákkal?vagy talán még nem sikerült elég erdőt összemutyizni a haveroknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.