A Jobbik kormányra kerülése esetén megszüntetné a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), visszaállítaná a szakképzési rendszer megbecsülését és jelentősen csökkentené a pedagógusok adminisztrációs terheit – ismertette pártja közoktatási programját szerdán Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.

Az ellenzéki párt az iskolák fenntartását az állam és az önkormányzatok szoros együttműködésével, ésszerű keretek között képzeli el – ismertette Dúró Dóra. Szerinte a Klik egyértelműen megbukott, mert többször bebizonyította, hogy nem képes hatékonyan működtetni az oktatási rendszert. Ezért a Jobbik megszüntetné a központot és helyette szélesítené az önkormányzatok döntési jogköreit, valamint nagyobb hatáskört biztosítana az intézményvezetőknek.

Dúró Dóra pártja közoktatási programja legfontosabb elemének nevezte "az elmúlt 24 évben szétvert" szakképzési rendszer megbecsülésének visszaállítását. Szerinte ehhez tisztességes, normális körülményekre van szükség az iskolákban, ahol "fenn kell tartani a rendet". Azokat a tanulókat támogatná a rendszer, akik el is akarják végezni a képzést, a csak a tankötelezettségi határ miatt iskolába járókat pedig "megfelelően kell kezelni" – fogalmazott Dúró Dóra. Kérdésre kifejtette: bentlakásos iskolákat hoznának létre a nem megfelelő családi háttérrel rendelkező gyerekeknek. Szavai szerint megyei szakértői bizottságok határoznák meg, hogy mely gyereknek kell bentlakásos iskolába járniuk.

Emellett a szakképzésben tapasztalható oktatóhiány megoldására mentorképzést vezetne be a Jobbik kormányra kerülése esetén.

Dúró Dóra kiemelte azt is: jelentősen csökkentenék a pedagógusok adminisztrációs terheit. Hangsúlyozta: a pedagógusokat segítők aránya harmada Magyarországon az OECD-országok átlagának, ami azt mutatja, hogy nagyon sok olyan feladatuk van a pedagógusoknak, amelyek nem szorosan az oktatáshoz, neveléshez tartoznak. Ezen a helyzeten kell a Jobbik szerint változtatni a segítők számának növelésével és a pedagógusok adminisztrációs kötelezettségeinek jelentős csökkentésével.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gomez
Drága Dúró Dóra! próbálkozott ezzel már minden hatalmon levő párt! most is vannak ilyen iskolák, de mire egy nemzedék felnőne az állam pénzén, már megy is vissza a gyökereihez! Tisztelet a kivételnek de ők erősítik a szabályt! Ahogy az emberek elvesztik a lábuk alól a talajt máris hátrányos helyzetűvé válnak! Van aki erején felül megpróbál kikeveredni belőle van aki elbukik! Kislány! Havi 600.000 ft.ért én is fel tudnák állítani teóriákat! Amióta bekerült a parlamentbe a jobbik semmit nem csinált! Gondolja hogy megnyerik 2/3 dal a választásokat és most Önök fogják megmondani a tutit? Vagy koalicióra lépnek a Fidesszel? Szép lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@joopapa: Kriptó bíró sajátos múltbéli értelmezése nem felel meg a mai jogértelmezésnek, ez igencsak részrehajló,egyre több ingyenélő
aki hasznot húz, az emberek emlékéből.
joopapa
@Meine Ehre heisst Treue: Ni csak a nyilas misi, ha nem figyelek megint elsiklottam volna értékes soraid felett! Én nem szóltam csak linkeltem! Te nem hiszel a magyar jogrendszerben, vagy csak az a jó ítélet amit a jobbik nyer! Vagy akkor ez az ítélet sem jogos: www.facebook.com/zuglojobbik/posts/471165356300847
Meine Ehre heisst Treue
Nincs facebook profilom...

Inkább a bűnözők büntetési tételeit és módját nem tartom megfelelőnek.
Január
Aztán majd jönnek a jogvédők is, hogy szegregál egy ilyen otthon.
A napokban mondta valamelyik Mohácsi hölgy, hogy nincs jó és nincs rossz szegregáció, csak szegregáció van.
Történt, hogy Nyíregyházán a Huszár telepen, - ahol főleg a romák laknak.- gyönyörűen felújítottak egy iskolát, oda roma gyerekek járnak.. Az iskolát a görögkatolikus egyház működtette mindenki megelégedésére.
Erre jöttek a jogvédők, beperelték a görögkatolikus egyházat, hogy szegregál. A pert a jogvédők megnyerték, a bíróság kimondta, hogy szegregáció történt.
Az iskolának pedig bevonják a működési engedélyét. Ehhez tudni kell, hogy a gyerekek ezután több kiométer távolságra járhatnak iskolába, ha lesz, aki elviszi őket. Gondolom Mohácsiékat ez már nem érdekli.

Néhány évvel ezelőtt már a város iskoláiba jártak ezek a gyerekek, és nem vált be. Állandó problémák forrása volt. A Huszár telepi iskola felújításával és a görögkatolikus egyház működtetésével ezek a problémák megoldódtak. A jogvédők beleszólása miatt a gondok ismét újra kezdődnek.
keresztapa
A jogvédőket kell abba a környezetbe helyezni, amit ők szegregáltnak állítanak, hogy mégis legyen egy kis élettapasztalatuk, a sok ingyenélő mihasznának. Ezek is rá vannak telepítve a társadalomra!
Január
@keresztapa: Ez a bizonyos alapítvány a hangzatos "Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek" nevet viseli. Mohácsi Erzsébet elnökletével.
A gyerekek ingyen kapják a könyvet és az ételt.
". A tanárok a szépre jóra tanítják őket, és az a legfontosabb, hogy nem nézik le őket... Jó helyen vannak, nincsenek kiközösítve, és minden szülő ugyanígy gondolja"- mondta az egyik szülő.
Ide nem kötelező járni, mehetnek a gyerekek a város más iskoláiba is...
Tudni kell még, hogy itt csak alsótagozatos oktatás folyik.
Az ítélet nem jogerős.
A témát a jogvédők kissé túllihegték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.