A végéhez közeledik a Takarékbank eladása, és bár eredményt még nem hirdettek, mindenki tudja, ki győzött. Ahogyan az állam tavalyi bevásárlása, úgy az eladás körülményei miatt is forronganak a szövetkezeti bankárok.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Magyarul: Elloptak a zsírdisznóék egy bankot...
hetöndöe
"Mi történt eddig?
A legfrissebb fejlemények mindenesetre arra utalnak, hogy minden úgy zajlik le, ahogy azt a szövetkezeti bankárok kezdettől fogva előrevetítették. Az állam előbb egy mindenekfelett álló törvény – úgynevezett lex specialis – révén többségbe került a szövetkezeti bankok központi intézményében, a Takarékbankban. Ezzel kisebbségbe szorította a szövetkezeteket, a korábbi többségi tulajdonosokat. Majd pár hónappal később az állam kiszáll a Takarékbankból, és végül azon befektetői csoportnak adja el a bankot, amelynek képviselőit az egész átalakítás mögött sejtették.

Ennek a befektetői körnek a központi figurái szinte kivétel nélkül az FHB Bankhoz köthetők. A bank tulajdonosa és elnöke, Spéder Zoltán ugyan formálisan semmilyen tisztséget nem tölt be a Takarékbankban vagy az új integrációs szervezetben, és az eladó állami bankpakettre sem közvetlenül az FHB pályázik. Ugyanakkor Spéder volt kollégái, beosztottjai és bizalmasainak tartott banki vezetők már látható kulcspozíciókban ülnek (erről lásd a keretes írást is), az FHB pedig ott van a Takarékbankra egyedüliként pályázó Magyar Takarék Zrt. tulajdonosai között. 25 százalékos részesedésével a legnagyobb egyedi tulajdonos, amióta február elején – három nappal a bankprivatizációs pályázat jelentkezési határideje előtt – tőkét emelt a cégben.

A Magyar Takaréknak szintén részvényese az a cég (az állami tulajdonban álló Első Hazai Pénzügyi Szolgáltatásfejlesztési Kft., azaz EHPSZ), amelynek az ügyvezetője Vojnits Tamás, a Takarékbank tavaly nyáron kinevezett elnöke, aki kormánybiztosként legalább fél évig dolgozott a szövetkezeti rendszer újragondolásán (korábban pedig az FHB-ban, még régebben az OTP-ben dolgozott Spéder Zoltánnak)."
Desischado
orbánnak régi vágya egy saját bank. Íme, hölgyeim és uraim! Ha velem tartanak, megtanulhatják mesterkurzusunkon, hogy kell ellopni egy bankot!
kukac50
Amit elvesznek azt a jogos tulajdonosa vissza is perelheti.
Ha nem a Fidesz lesz hatalmon,akkor még az igazságszolgáltatásban is lehet bízni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.