Megindultak vasárnap a kárpátaljai magyarok Magyarország felé az ukrán határon – ezzel az információval hívta éjszaka az Indexet Tiszabecsről a Jobbik parlamenti képviselője, a mátészalkai Apáti István.

Apáti szerint nagyrészt 18-45 év közötti férfiak jöttek át a sorozástól tartva. Pánikszerű menekülésről beszélt, neki azt mondták, azért jönnek, mert nem akarnak részt venni egy háborúban, amihez semmi közük sincs. Jöttek autóval és gyalog is, mondta telefonon.

A jelentés szerint az elmúlt 24 órában az ukrán határőrök nem észleltek megnövekedett forgalmat, de korábban orosz médiumok is azt jelentették, hogy az ukránok tömegesen hagyják el országukat és keresnek menedéket külföldön.

Az ukrán-magyar határszakasz teljes hosszán nyugalom van, senki nem kért menedékjogot, határsértés nem történt – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel az MTI-t.

Nem igaz, hogy ezres nagyságrendben érkeznek Magyarországra kárpátaljai magyarok. A nagyszőlősi járásból azonban egy álhír miatt – amely szerint általános mozgósítás van Ukrajnában – valóban elindult több száz fiatal – közölte Németh Zsolt a Külügyminisztérium államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tavaszi
...befogadjuk őket...és amikor lehet majd visszamennek...ez természetes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.