Az elmúlt négy évben az ország nemcsak elkerülte a csődhelyzetet, de látványos eredményeket is tudott produkálni – jelentette ki Kövér László kedden Szegeden.

Huszonkét esztendeje nem volt példa arra, hogy annyian – 4,03 millióan – dolgozzanak, mint jelenleg – mondta a házelnök egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kövér: látványos eredményeket ért el az ország

Ma 260 ezerrel dolgoznak többen, mint a 2010-es kormányváltáskor, a növekmény több mint fele pedig a versenyszférában teremtett munkahelyekhez kötődik – közölte a politikus.

Ha ezen a pályán tudunk maradni, van esély arra, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre, elérve ezzel a 2010-ben kitűzött célt – hangsúlyozta Kövér László.

Kifejtette, a kormány teremtette adókedvezményeknek köszönhetően a nők, az első munkahelyüket kereső fiatalok és a nyugdíjhoz közeledő korosztály foglalkoztatási adatai is javulnak.

A sajtótájékoztatót megelőzően Kövér László fölavatta azt az emléktáblát, amelyet az egykor az Államvédelmi Hatóság szegedi központjának helyet adó mai Tisza szálló épületén helyeztek el, Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke kezdeményezésére.

Az Országgyűlés elnöke avatóbeszédében úgy fogalmazott, a létező szocializmushoz, a kommunizmushoz való viszony ma is vízválasztó: azok, aki a diktatúra jóvoltából élveztek vagy élveznek érdemtelenül előnyöket, nem hajlandók tudomásul venni azt, ami szerte az országban az ehhez hasonló pincékben vagy éppen a Szovjetunióban történt honfitársainkkal. Nem hajlandók tudomásul venni a rendszer lényegét, "a felmagasztalt erőszakot", és nem hajlandók lemondani a gyűlölet körén keresztül nézett jövőről, messianisztikus önimádatukról és a hozzá társuló arroganciáról – tette hozzá.

Azok, akik nem hajlandók fejet hajtani azokon a helyeken, ahol a tömeggyilkosságok történtek, ahol embereket kínoztak szisztematikusan vagy csak találomra, nem demokraták, és nincs mondanivalónk számukra – fogalmazott Kövér László.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Látványosan leraboltátok,
4 millió koldus országa lettünk, mutyik és mutyik !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
... a simlicska talicska jól gurított mi- látványosan,eredményesen megtömtétek a a zsebeiteket,eredményesen lejárattátok a magyarokat a világpolitikában.Látványosan visszabutoroztátok az országunkat az orosz barakba.Atombiztosította a hatalmatok NAGYPUTYIN
Eztán már csak lüni fogtok ránk a saját hazánkban is-igaz,kövér "LEGI-TIME BÜNTETŐ ÚRI MURI"a demokratizmussal a zsebedben!?ORBÁN KUTYAGUMI MEG A MI ZSEBÜNKBEN!DDD
QQCSI
@szablyafűrész: "Feltéve, de nem megengedve", hogy a KSH adatai 100%-osan megbízhatóak,
azokat a politika meg sem próbálja kozmetikáztatni.
bundi
@QQCSI: igazából nem igen lelem ezeket az árakat amiket felsoroltál...de mindegy is...lényegében kövér adataira lennék kíváncsi...honnan szopta be ezta sok szép számot...
"A KSH lakossági megkérdezésen alapuló felmérése szerint 2013 végén már 4 millió fölöttvolt az előző héten legalább 1 órát dolgozók száma. Ebből jelentős részt tettek ki aközfoglalkoztatás keretében megélhetést találók, valamint a külföldön munkát vállalók,ezek nélkül még e felmérés szerint sem változott a foglalkoztatási helyzet – állapította meg a gazdaságkutató cég."
tehát a közmunka és a külföldön dolgozók pumpálják fel az adatokat... és még ehhez hozzácsapták ezt is:
"az előző héten legalább 1 órát dolgozók száma."
ha még így sem javult volna a szám, akkor az előző hónapban legalább 1 órát dolgozókat is beszámolták volna?
mert ugye azok is dolgoztak 1-2 órát abban az évben.
és a végén csak a mozgásukban teljesen korlátozottak, és a halottak maradtak volna ki a asorbol...és láss csodát 2013-ban majdnem mindenki dolgozott legalább egy órát...
statisztika a la hoffi...
forrás:
fn.hir24.hu/penzugy/2014/02/26/foglalkoztatas-hogyan-nohetett-ami-valojaban-csokkent/
ksh, és gki
és ha olvasgatom...
láss csodát:
"Eszerint a közszférában 2008, a válság kezdete óta közel 9 százalékkal bővült a dolgozók száma. Igaz, tették hozzá, hogy nagyobb részük 2010 előtt talált megélhetést az állami intézményekben. 2010 óta ugyanis csak 1,8 százalékos volt a bővülés.

Ha mélyebben vizsgáljuk a kérdést, akkor pedig az látható, hogy a létszámnövekedés tetemes részét a közfoglalkoztatottak (közmunkások) teszik ki. Ha őket kivesszük az adatokból, akkor a közszférában a növekedési ütem 2008-hoz képest 4,7 százalékra szelídül, míg 2010 óta 2,1 százalékos csökkenés figyelhető meg – emelik ki."
huppszi...
"2010 óta 2,1 százalékos csökkenés figyelhető meg"
és a másik...
"A GKI ezzel szemben azt találta, hogy 2008 óta a vizsgált körben csaknem 7 százalékkal csökkent a foglalkoztatás, de...
bundi
folyt köv:
"2010 óta 2,1 százalékos csökkenés figyelhető meg"
és a másik...
"A GKI ezzel szemben azt találta, hogy 2008 óta a vizsgált körben csaknem 7 százalékkal csökkent a foglalkoztatás, de 2010óta is csaknem 0,5 százalékkal. A részletes az adatok azonban, mint kiemelték, még rosszabb képet mutatnak.

A teljes munkaidős létszám ugyanis 2008 óta 10,5 százalékkal lett kisebb, míg a részmunkaidősfoglalkoztatás 31százalékot meghaladó mértékben emelkedett. Ami mögött az lehet, hogy így védekeztek a cégek a gyorsan növekvő minimálbér-emelés és a gazdasági helyzet romlásának káros hatásai ellen."
becsúszott egy nagy kövér barnamaci a gépezetbe...
következtetés...:
"Összességében szerintük megállapítható a 2013-as adatok alapján, hogy a vizsgált körben az állam – a közmunkásokat nem számítva – még a közszférában sem volt képes a létszámot megtartani, miközben a vállalkozói szférában jelentős létszámvesztést okozott a követett gazdaságpolitika. (Noha, tették hozzá, hála a 2010 előtt megkezdett fejlesztéseknek, egyes ágazatokban, főleg az autó- és gumiiparban jelentős létszámbővülés valósult meg.)"
hát ez a szar ügy...
forrás:
www.gki.hu/sites/default/files/users/Petz%20Raymund/A_letszam_alakulasa_2013.pdf
bundi
@szablyafűrész: bocsi az előbbi neked szólt...
de hogy ne érje tényleg szó a ház elejét:
@QQCSI: itt írogattam a ksh adatairól...
propeller.hu/itthon/2884253-ennyi-volt-elfogyott-nyugdijvagyon#c1048340
a kommentekben ezek csak úgy elsőre buktak ki... a gdp-ről...
nekem kissé kuszának tűnnek, de ne legyen igazam... valaki elmondhatná miért nem stimmelnek a számok...
"sajna a gdp tervezésénél csak azt veszik figyelembe, mennyi az adósság, és ahhoz nyögnek be egy számot...
pl:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html
2012-es adat:
gdp előző év 98,3 százaléka...
gdp 2011: 27 635,4 milliárd ft
gdp 2012: 28 048,1 milliárd ft
ami ugye az előzőnek nem 98,3 százaléka, de ha ezt írják, akkor teljesül a 80 százalék alatti hiány...
és a tavalyi adatok szerint:
www.ksh.hu/brutto_hazai_termek_gdp
"2013-ban a bruttó hazai termék értéke folyó áron 29 114 milliárd forint"
valamint:
"Magyarország bruttó hazai terméke 2013 IV. negyedévében 2,7%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva."
tehát esszerint a 2012 IV. negyedéves adat 28 348 milliárd, ami még a saját adataikkal sincs köszönőviszonyban...
"A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7%-kal csökkent. 2012-ben a bruttó hazai termék értéke folyó áron 28 276 milliárd Ft"
és ha belegondolsz, hogy 2011-ben mit írtak...
"2011-ben a bruttó hazai termék értéke folyó áron 28 154 milliárd Ft,"
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21112.pdf
akkor látod, hogy a számokat nagyon úgy fest a hiányhoz fésülik...
csak a jelek szerint kevesen számolnak utána...
tehát lehet böngészgetni...és ha tetszik szólni valaki olyannak, aki felkarolná, a témát és megkérdezné az illetékesektől, hogy hogy is van ez...
QQCSI
@bundi: Rájöttem, hogy szablyafűrésznek szántad, én úgysem tudnék magyarázatot adni,
mert a statisztika nyavalyás egy dolog. Nem mindegy, mihez viszonyít, milyen módszert alkalmaz, aki meg nem profi, azt ki lehet játszani, de a józan paraszti észt nem tudják kikezdeni a sunyi számaikkal, főleg mivel kicsi ez az ország, itt mindenki ismer mindenkit, de leginkább a
saját pénztárcája megmutatja a frankót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.