Miért rossz itthon a kenyér, a felvágott, a savanyúság és a kolbász? Miért gyártanak annyi élelmiszer-ipari hulladékot? Miért mindig a kisember jár rosszul? A válasz egyszerű: a Magyar Élelmiszerkönyv miatt. Akinek még nem jutott eszébe egy figyelmetlenségből megvásárolt frissföl után, hogy az egész magyar élelmiszeripart, bevonómasszástól, bőrkepépestől, főzőtejszínestől, szójapárizsistól, módosított kukoricakeményítőstől megszüntesse, az egy fantasztikus, angyali türelmű ember, minden elismerésünk. Mi nem vagyunk ilyen jó arcok, szinte hetente (de legalábbis minden termékteszt alkalmával) szembesülünk azzal, hogy klassz az a gasztroforradalom (vagy mi), de a közértekben még mindig keresni kell az olyan alapanyagokat, élelmiszereket, amelyek nem mennek hulladékszámba.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
@magyarbakancs: hagyjuk az évszámokat,87 be már "hagyományos" torna cipőt se lehetett kapni 1oo forintért.. tudod melyik az,amelyiknek a mama kivágta az orrát és kimosolygott a zoknija miközbe tolta a biciklit. én akkoriban kb 2ooo ért vettem adidast Szegeden a Marx térnél "maszek" sport boltban.
análisdrabális
www.kadettklub.hu/extra/arlista.html

1987-ben a német márka kb 28. Ft volt
1987-ben egy 5 ajtós GSi alapára kb. 675.000 Ft volt
Az 1987-es nettó átlagbér kb. 5500 Ft volt
2007-ben a nettó átlagbér kb. 113.000 Ft volt.
Az árakat kb 28*(113.000/5500)=575-el kellene megszorozni.

Kis valóság morzsa.
análisdrabális
@análisdrabális: A legszomorúbb talán mégis az hogy 2014-ben nagyon-nagyon sokan örülnének a NETTÓ 113.000 Ft bérnek :(
darwin
A kenyeret nem sorolom ezek az áruk közé.Nem a multinál kell venni ezt az egyet.A magyar kényes a kenyerére.Tegnap frissen melegen ettem,házi kovászosat,vastag kérgűt,csak úgy simán ,üresen tejjel.Mit mondjak?Nem sok jobb és egyszerűbb ennivaló van ennél.Mindenki talál a környezetében ehető,megfizethető árú maszek kenyeret.
jancsik68
Nemcsak a párizsi a szar,a többi húsárú is annyit ér,mint a legtöbb magyar termék, /BOLTI/mert itt az a cél,hogy mindent eladni,bevételt növelni,hasznot behejtani,meggazdagodni.
verőce21
"Miért rossz itthon a kenyér, a felvágott...?"
- Talán a sok adalékszertől rossz, pl. a kenyér. Nemigen szoktam kenyeret enni (felvágottat pedig egyáltalán nem), de a múltkor megnéztem egy spéci kenyér összetevőit, a sok méreggel ami benne van, beáztatás után permetezni lehetne vele rovarirtóként a gyümölcsösben. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.