Nem foglalkozik érdemben az Alkotmánybíróság egy külföldön élő, de magyar lakcímmel rendelkező polgár panaszával, amit a levélben szavazás lehetőségének hiánya miatt nyújtott be. A testület öttagú tanácsa meglehetősen kifacsart érveléssel úgy döntött, rá nem vonatkozik a határon túli magyaroknak kitalált szabály, így nem is keletkezhetett jogsérelme emiatt. A döntés több százezer külföldön dolgozót érint, nekik marad a nagykövetségen szavazás.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
magyarország...kisfalu kb 3 km hosszú, kb 5000 állampolgár 3 szavazókör
anglia...az egész ország (kicsit nagyobb) kb 150-200 000 állampolgár 1 szavazókör
kíváncsian váro a kormánypárti tapsolók részéről, hogy gondolják, hogy lehet megszervezni ezt? még londonban is lehetetlen, nemhogy a vidéki városokból...
human
@bundi: Utazás, kiadás, sorban állás. Persze, hogy nem mennek el szavazni. Úgysem a fideszre szavaznának, úgyhogy nem is erőlködik a kormány ez ügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.