Még ha igaz lenne az IMF-el megkezdett tárgyalások körülményeinek leírása Matolcsy volt kabinetfőnökének könyvében, a volt Nemzetgazdasági Minisztert valószínűleg akkor sem lehetne bennfentes kereskedéssel vádolni, legfeljebb a Goldman Sachs esetében vetődhetne fel a gyanú. Az MNB álláspontja rövidre próbálja zárni az ügyet. Wiedermann Helga gazdasági regényében egy fikciót ír le, természetesen az NGM-et vezető miniszter nem tájékoztathatta a befektetőket arról, hogy Magyarország az IMF-hez fordul, hanem több lehetőség között ezt is, mint követhető utat jelölte meg – közölte az MNB Matolcsy György volt kabinetfőnökének héten megjelent könyvével kapcsolatban.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
A könyv létezik.
Benne az idézett szöveg is, amiben konkrét esemény van leírva.
www.portfolio.hu/img/upload/2014/03/hufjoaznap140312.png
Az árfolyam mérsékelt gyengülésből ebédidőben enyhe erősödésbe ment át,
egészen három óráig. Ezt magyarázhatja a hirtelen megélénkült kereslet.
A bejelentés hatására ugrásszerű emelkedés történt.
Szíjjártó igen sikeres befektetései vajon nem hasonló, bennfentes információk birtokában
produkálták a valószínűtlenül magas hozamot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@kigymacor: Matolcsy egy kategória Schmittel. Használják amire való, aztán eldobják. Persze ez közben mindkét félnek jelentős anyagi hasznot is hoz.
Desischado
@F_Viktor: Viktorkám, drága jó barátom, a próféta szóljon belőled! Annyit én is hozzátennék, bár nem értek a tőzsdéhez, és a pénzvilághoz, de az biztos, hogy akik értenek hozzá, azoknak a kezében súlyos milliókat érhetett egy időben, és jól elhelyezett információ! Láttam ilyen a Szerepcsere c. filmben, és a Monte Christo grófja c. könyvben! Élő példa pedig rogán tónika és kóser alajos szövege a forintról, amivel egy csomó pénzt nyertek! És igazad van abban is, hogy az átlagember, - ahogy én sem - nem érti ezeket a machinációkat, de a saját pénztárcájának mindenki hisz, azt a "műsört" mindenki megérti! És le tudja szűrni belőle, mennyire megy a sora jól, vagy rosszul!
aremy
@Senara: ez a kuszaszemű annyira segg hogy nem jött rá hogy őőő az a valaki aki támadja a forintot és az országot.
spu00
Mióta bennfentes információ egy meg nem történt esemény? Nincs csont, de úgy rágják, mintha lenne, s még dicsérik is maguknak, hogy milyen finom. A tárgyaláson részt vett emberkék azt hitték, hogy az országnak nincs más lehetősége, s fixre vették egy esetleges lehetőséget.Mint láthatták volt más lehetőség, s ráadásul még nagyon eredményes is.
Yoda69
@dömdödöm: Megtortent. 12:30kor volt egy jelentos tranzakcio, utana sokaig semmi, majd 16 ora utan oriasi kotesek. Ez utobbi a piac reakcioja a hivatalos bejelentesre, az elobbi pedig a benfentes kereskedes.
Csak egy bibi van, eljarast csak az MNB kezdemenyezhet aminek a feje meg metelcsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.