Bár még fel sem állt teljesen az online kasszák új rendszere, a lapnak nyilatkozó kereskedők szerint már többen próbálják kijátszani az adóhatósághoz bekötött pénztárgépeket – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

Van, ahol a kasszák mellé elhelyeznek egy számítógépet, amely minden alkalommal kinyomtatja a blokkot, de az nem a hivatalhoz bekötött készülékből származik – közölte a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól a lap megtudta, hogy a kasszákat alapvetően kétféle úton ellenőrzik, az egyik az adatok gyűjtésére irányul, és elsősorban az üzletben történik.

A másik módszer, hogy a hivatal a rendelkezésére álló adatok alapján azt kutatja, teljesültek-e az adófizetési kötelezettségek, az online pénztárgépeket egyénként jellemzően próbavásárlással ellenőrzik.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Tuttamen hogy talalekony nep a magyar.
Aki konzervdobozzal tud internetezni, annak gyerekjatek meghackelni egy penztargepet :).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
Ez csak egy apró szösszenet,abból ami itt folyik az áfacsalásokkal kapcsolatban a mi kis országunkban.Ez nem sikerült mert túl mohók voltak,vagy a Nav főnöke nem kapott jutalékot belőle.De senkinek ne legyenek illúziói azzal kapcsolatban hogy nincs több száz ilyen ügylet,ami átsiklik az ellenőrzésen.Na erről kellene nyilatkozni,nem az online pénztárgépekkel carakodni.Végül is ez is egyfajta figyelem elterelés,hagy haragudjanak a polgárok a gonosz kis adócsaló vállalkozókra.Az meg hogy Horváth András ügyével kapcsolatban sem történt azóta semmi,ékes bizonyítéka annak amiről beszélünk.Siralom.
simmons
@human: "...miért nem akarnak a magyarok adót fizetni..."Csak annyira nem akarnak mint a világ bármelyik országában.Miért divat az,hogy mi mindig rosszabbak vagyunk bármilyen összehasonlításban.Tragédia,hogy az emberek többsége még most is elhiszi,hogy az egyszerű gyári munkás,vagy a bolti eladó és a vevő lopta szét az országot.Ezt a "tevékenységet"azért jobban meg kellett "szervezni". Meg is tették,és teszik azóta is.Ráadásul mindenki látja,hogy a befolyó pénzekből leginkább csak politikusi presztízs "álmok " valósulnak meg.Micsoda embertelen megoldás az oktatástól vagy az egészségügytől pénzt megvonni, és milliárdokat beleölni a ma már csak álmainkban létező magyar fociba.Természet ellenes lenne ha mindezek mellett és a mindenkori kormányok pénzt herdáló politikáját látva nem keresnék a kiskapukat,hogy minél kevesebb adót kelljen befizetni.Az igazi adócsalások nem ezen a szinten valósulnak meg és nem csak magyar honban.Lásd. a külföldi világsztárokat,vagy a legutóbbi forma-1 esetet.Pedig nekik lett volna miből fizetni.Ráadásul most itt van ez a NAV-multik,összekacsintó, "kicsire nem nézünk","sokra nem adunk"gyanú.Mit szóljon akkor ehhez egy kényszer kiskereskedő akit már majd egy éve bohócnak néznek mindenféle fenyegetésekkel megtűzdelve az új számoló gépek miatt.
Desischado
A kicsiket előveszik, bezzeg a nagyok vígan csalhatnak! És csodálkoznak, hogy az átlagembernek nincs kedve adózni, mikor tudja, hogy elszórja a maffia kormány a saját klientúrájának! Arról nem is beszélve, hogy sokszor megélhetésbe vágó az adózás!
Meine Ehre heisst Treue
@1magyar: A másik pedig az, hogy túladóztatják a népet.
hattorihanna
Az egykulcsos adózást is jól kitalálták maguknak.Pont azok fizetik arányában a több adót,akiknek kevesebb a jövedelmük.Ők,mivel majdnem mindnek van vagy 3-4 gyereke,adójóváírás címen több milliós adóbefizetéstől szabadulnak meg.Szemétládák,remélem ez az egykulcsos adó is felejtős lesz hamarosan.
1magyar
@hattorihanna: Havi 1-2 milliós fizetésre én is vállalnék 4-5 gyereket. De a minimálbéres, még annak is örül,hogy van neki munkahelye és nem éhezik.
Azért van nekik sok mert tőlünk veszik el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.