A Jobbik arra szólította fel az MSZP-t, hogy nyilatkozzon: országgyűlési képviselői és jelöltjei közül kinek van még afrikai útlevele.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: a hírek szerint nemcsak Simon Gábor volt elnökhelyettesnek van ilyen okmánya, ezért tisztázni kell, ki rendelkezik még ilyennel.

A Jobbik emellett a kettős állampolgársággal és külföldi bankszámlával rendelkező képviselők és jelöltek kilétére is kíváncsi.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a Jobbik régóta küzd ezekért az adatokért, s szavai szerint mielőtt rasszizmussal vádolnák őket, jelzi, hogy Izraelben és az Egyesült Államokban is nyilvánosak ezek az adatok.

Szilágyi György arra kérte az ügyészséget, hogy ha vannak konkrét személyekre vonatkozó adataik, akkor hozzák nyilvánosságra, mert a választások előtt az embereknek joguk van megismerni ezeket az adatokat.

Felvetette: hogyan dolgozik Magyarországon a Nemzetbiztonsági Hivatal és az elhárítás, ha megtörténhet, hogy "500 hamis afrikai útlevél teríti be az országot", s köztudott, honnan származnak az afrikai rendszámmal közlekedő autók.

Szilágyi György pártja kormányra kerülése esetére a képviselők és hozzátartozóik teljes és rendszeres átvilágítását ígérte.

Megjegyezte: a Simon-ügy bebizonyította, hogy az ilyen ügyek jelentenek valódi nemzetbiztonsági kockázatot, s harcolni fognak azért, hogy ez megszűnjön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.