Nem lehetünk az áfacsalók országa – mondta sajtótájékoztatón Vancsura István, aki a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán belül a RAPID ellenőrzési osztály vezetője volt, de 2011-ben megszűnt a jogviszonya.

A RAPID volt vezetője szerint közel nullára lehetne csökkenteni az adócsalásokat. Vancsura István elmondta azt is, hogy az áfacsalások kivizsgálását akadályozta a NAV főigazgatója, Somos Katalin, és leépítette a Kiemelt Ügyek Igazgatóságát – írja a hvg.hu.

Újabb NAV-os vállalja névvel, hogy áfacsalás zajlik

Jogviszonya megszűnése után hosszú időn keresztül levelezett a NAV főigazgatójával, Somos Katalinnal, és követelte, hogy folytassanak le belső vizsgálatokat azzal kapcsolatban, mi történt az adóhatóságnál. Mivel nem történt semmi, Vancsura megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ahonnan azt a rövid választ kapta, hogy a tárca nem utasíthatja az adóhatóságot (pedig a törvények szerint ennek az ellenkezője igaz). Ezt követően a nemzetgazdasági tárca államtitkárát kereste meg, akitől azt a választ kapta, hogy nem akar igazságot tenni az ügyben.

"Minden kormány az ügyészségre tolta ennek a felelősségét, pedig a jogalkotónál lenne a helye. Ilyen formában nem lehet küzdeni az adócsalás ellen, és ezt előbb-utóbb be kell látnia a kormánynak" – idézte Vancsura szavait a lap.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Gyanítom, nem lesz ebből az ügyből semmi sem. Ha akarták volna már Horváth A. kitálalása után is "fejek hullottak volna a porba". Ez nagyon nem áll érdekében a Fidesznek sem. Az a kormány amelyik napok alatt komoly(?) törvényeket terjesztett elő és fogadott el, ebben a dologban nem volt olyan gyors. Miért ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bögöly
@Tekla: Megvallom őszintén,nem ismerem a hölgy munkásságát.
Annyit tudok,hogy szálmalomharcot vív/ott?/ az esztergomi fideszes polgármesterrel.
kiskutyauto
És ezek vonnak felelősségre bárkit is? Milyen morális alapon? 25 éve megszakítás nélkül hazaáruló nemzetellenes fosztogató bűnözők vezetik ezt a parazita maffiát, és csilliárdokat raboltak el a magyar néptől.. te ha nem fizetsz be 5 ezret, azért meg meghurcolnak.. hogy is van ez? ÁLLAMPOLGÁRI ENGEDETLENSÉGET A NAV ELLEN! NE FIZESSÜNK ADÓT!!!
spu00
@karma1: Valami kehe van a témában, az mszp és a Fidesz mellett még van egy két párt akinek átadhatná- esetleg eladhatná- hogy kiderüljön az igazság, s az ország fényre derüljön.Itt inkább az a probléma, hogy az általuk felvetni szándékozó téma nem biztos , hogy megállná a helyét, s ez általában sokba szokott kerülni. Miért van az, hogy mindenki játsza a jól értesültet, s ha tényeket kérnek, akkor mély hallgatásba merülnek, vagy megsértődnek,hogy kételkedni mernek az állításaikban.Mindenki elismeri, hogy nem 100%-s a felderítési mutató, de a NAV jobb, mint az átlag, ez a két úri ember miért nem segíti, hogy ez a mutató még jobb legyen? Különben válaszolni szoktam, csak a tények szándékos meghamisítóinak nem.
human
@spu00: Ezzel azt akarod mondani nekünk, hogy 1000 milliárd bele fér az éves felderítési hibahatárba?
Horváth András elég bizonyítékot adott át. Nem foglalkozik vele a fidesz. De egy sajtóhírre az ügyészség egyből letartóztat egy mszp politikust "bagatel" 500 millióért.
KETTŐSMÉRCE!
spu00
@human: Jelen pillanatban 1 Ft-t sem tud bizonyítani. Tudja, hogy 1000 milliárd milyen forgalmat sejtet, s mennyi az ország éves forgalma? Jó lenne, ha egyszer már a kimondott szavak teljes terjedelmével tisztában lennének, s ez az oldal is az értelmes emberek vita fóruma lenne, gyűlölködés helyett.Nem kell mindenkinek mindent szeretni, de normális úton egyeztetni lehetne az állás pontokat, eltéréseket, s nem legyőzni, hanem meggyőzni kell egymást, de csak igazolható tényekkel.Én élvezem az ezen oldalon elhangzó megnyilvánulásokat, de lehangoló az ehhez kapcsolódó tudás anyag, mert ez csak a gyűlölet alapján jött létre, de szerencse, a kisebbség alapján nem hozhat létre háborút.. A kisebb ütközetek, csak élesítik az elmét, s reményt ad, hogy a legyőzöttek önmaguk jönnek rá tévedéseikre, s ezzel a közös ügyek jobbá válhatnak.A szenvedés a fejlődés legnagyobb hajtó ereje,
human
@spu00: Tényeket követel? Tény, hogy a NAV főigazgatója személyesen állíttatott le vizsgálatokat egyes ügyekben:
atlatszo.hu/2014/03/24/igy-uszhatjak-meg-az-afacsalok-somos-katalin-leallitott-egy-fontos-vizsgalatot/

Tény, hogy Horváth Andrást a mai napig nem hallgatták meg a zöld dossziéban szereplő konkrét csalási ügyekben. A dossziét a fidesz elzárta és nem veszi elő. Akkor meg hogy bizonyítsa Horváth András, hogy 1000 milliárdok tűnnek el a kormány hathatós közreműködésével? De a fenti hír végül is minden kételyét eloszlathatná, kedves spu00. De ha ez önnek még mindig nem elég meggyőző, akkor számoljon majd el a lelkiismeretével, hogy a csalókat védi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.