Nyolc éve nem látott magasságokban van Magyarországon a belső fogyasztás – jelentette ki Szatmáry Kristóf pénteken Budapesten, a XVI. kerületben, a nemrégiben megújult Sashalmi piacon újságírók előtt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára így kommentálta azt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatot, hogy januárban több, mint 6 százalékkal nőtt az országban a kiskereskedelmi forgalom az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Hozzáfűzte: vannak olyan területek, mint például az élelmiszerszegmens, ahol a bővülés az év első hónapjában több, mint 8 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Ebben a folyamatban – a belső fogyasztás élénkülésében – a kormány azon törekvése tükröződik, hogy a magyar gazdaság motorja csak akkor indítható be, ha több pénz marad az embereknél és többet tudnak költeni. Ezt a célt szolgálta többek között a családi adókedvezmény bevezetése, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérének emelése, a rezsicsökkentés és a devizahitelesek érdekében tett lépések is – emlékeztetett az államtitkár.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Tegnap ugyan ezt kezdte mondani a CBA marketingese is de legalább hozzá tette a drágább termék miatt nőt az árbevétel. Magyarán nem többet fogyasztunk hanem drágábban.
Nil
@szaboria1: Ez így van. Eddig megúsztam a hétvégét 2-3 ezer forintból - ma 5-7 ezer menne el ha lenne. de nincs.
Aki fogyaszt az a fidesz közelében van - jó anyagi körülmények között. Ha csak egy hónapig adnának minden családnak tisztességes pénzt rögtön kiderülne mekkora lenne a valódi fogyasztás - mire lenne az embereknek igénye - szüksége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.