Bemutatták a Nemzeti Választási Irodán (NVI) pénteken a médiának a levélben érkezett szavazólapok szkennelését, amivel a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok pártlistás szavazatait tudják majd összesíteni, tájékoztató jelleggel.

Beszkennelik a határon túlról érkező szavazatokat

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező (határon túli magyar) választópolgárok által az országos listára levélben leadott szavazatok összesítése a szavazás napján, április 6-án este 7 óra után kezdődhet meg.

Az NVI négy szkennelőgéppel összesíti majd a levélszavazatokat, a bemutató során a száz mintaszavazólapot egy gép kevesebb mint egy perc alatt tudta feldolgozni.

Az NVI a szombati határidő lejártáig 195 ezer, levélben szavazót vett fel a névjegyzékbe, ez azt jelenti, hogy legfeljebb ennyi szavazólapot kell majd feldolgozni. (A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok csak a pártlistára szavazhatnak, így egy szavazólapot kaptak.)

A szkenneléses adatfelvitel, azaz az eredménymegállapítás csak tájékoztató jellegű és az előzetes eredmény gyors megállapítását szolgálja; a szavazatokat hivatalosan kézi számolással fogják ellenőrizni.

A médiának bemutatott szkennelésen a szakemberek arról adtak tájékoztatást, hogy a szkennelő gépekben még a 16-szor összehajtott szavazólapok sem akadtak el az eddigi próbákon. Elmondták azt is, hogy a gépek a már ellenőrzött szavazólapok aljára egy ellenőrzőkódot nyomtatnak, hogy ne kerülhessen újra a gépbe, illetve megszámlálásra egy már ellenőrzött lap.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
És ki ellenőrzi hogy mit szkennelnek be? A fidelitasz tagok? És közben javítják a hibás szavazatokat?
magyarbakancs
Mi köze egy idegen ország állam polgárának a hazámhoz és mért szavaz ?
Mint Román,Szerb,Szlovák,Argentin,Amerikai,stb,stb,stb.
koszpeko
Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.
Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen.

(gróf Széchenyi István)

Hiszek abban,hogy április 6-án felébred ez a "bölcs és becsületes nép" s elzavarja a fidesz kormányt s a nemzet saját hibájából tanulva soha többé nem ülteti oda ezeket az ország nyakára.
Becstelen emberekhez csak becstelen emberek ragaszkodnak.
Csak a kegyencek s Tarlóst idézve az ülep nyalók ragaszkodnak ehhez a kormányhoz s Orbán Viktorhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.