A Somogy megyei, Marcali központú választási kerületben a fonyódi szavazóköröket érintően kampánysértés miatt, a nagybajomi szavazóköröket érintően pedig plakátrongálások miatt tettek bejelentést az érintett képviselőjelöltek, azonban a beadványokat a választási bizottság elutasította. Erről Bödőné Molnár Irén, a választási iroda vezetője, Marcali jegyzője tájékoztatta az MTI-t vasárnap.

Móring József Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje három beadványt is eljuttatott a választási bizottsághoz. Kettő ebből a fonyódi szavazóköröket érinttette, ahol a beadvány szerint ismeretlenek vasárnapra virradóra tiltott területre, a választókörnek helyet adó épülettől számított 150 méteren belülre helyezték ki a kormánypárti jelölt plakátjait. Móring József Attila kampánysértés megállapítását, valamint annak megállapítását kérte az ügyben, hogy nem az ő aktivistái helyzeték ki a plakátokat.

A kérelmeket a választási bizottság bizonyítottság hiányában, illetve azért utasította el, mert nem lehet tudni, hogy még szombat éjjel, vagy valóban vasárnap hajnalban helyezték el a plakátokat a tiltott zónában, továbbá azért, mert sikerült azokat eltávolítani a szavazás megkezdése előtt.

A nagybajomi szavazóköröket érintően a kormánypárti képviselőjelölt plakátrongálások miatt tett bejelentést. Harján Dávid, a baloldali összefogás képviselőjelöltje pedig azért fordult a testülethez, mert a plakátjait felülragasztották a kormánypárti képviselőével. A választási bizottság ezen beadványok estében sem állapított meg jogszabálysértést, bizonyítottság hiányában.

Bödőné Molnár Irén kifejtette, a bejelentések meglehetősen általánosak és hiányosak voltak, sem konkrét adatokat, helyszíneket, sem tanúkat nem jelöltek meg, és bizonyító erejű fotókat sem tartalmaztak, ezért nem tekinthetőek bizonyítottnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.