A jelek szerint a Fidesz választási sikere után hirtelen alacsonyabb fordulaton kezd pörögni a közmunkaprogram, több polgármester szerint a felére kell csökkenteniük a következő hónapban a programban részt vevők számát. Baranyában közel 1700 közmunkással lehet kevesebb.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Még valami-mi lesz így a munkaalapú társadalommal?
TAlán ha kevesebb teher lenne a munkabéreken több embert foglalkoztatnának.
Ha az ember egy kicsit körülnéz a környezetében rengeteg elvégzendő feladatot lát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
A képzést bér és szabadságmegvonással fizették meg a közmunkások. Én is.
VAjon kinek a zsebébe vándorolt a pénz? Melyik milliomos- milliárdos zsebelte be?
Nil
Még valami-mi lesz így a munkaalapú társadalommal?
TAlán ha kevesebb teher lenne a munkabéreken több embert foglalkoztatnának.
Ha az ember egy kicsit körülnéz a környezetében rengeteg elvégzendő feladatot lát.
JAJMÁR
Akkor talán megértik a közmunkások, hogy nem a Gyurcsány szünteti meg a munkájukat? Vagy még mindig behiszik, hogy minden a Gyurcsány-Bajnai miatt van?
nyanya001
Választás előtt 3 nappal az én kis utcámban
tíz, MONDOM TÍZ !!! közmunkás sepert, lapátolta
a padka szélére lerakódott földet.
Előtte egy sem járt még a környéken se !
Azt hiszem nem is fog csak majd 4 év múlva
amikor a Fidesz plakátokon ismét megfog jelenni, hogy 500 ezer új munkahelyet létesítettünk !
mariaberta
Miért? gondolta valaki is, hogy ez tovább tart választások után is? Már megvettek mindenkit akartak, most négy évig várhatnak a a delikvensek, és majd a választások előtt talán lesz megint közmunka.Micsoda naiv népség, azt hitték, továbbra is szükség lesz rájuk?
Boszi27
@nyanya001: A mi városunk meg már márciusban kizöldült a közmunkásoktól (láthatósági mellény) mostanában 10 ha van az utcákon. Mi lesz az országos szinten 300 ezer közmunkással! Bejelentkezhetnek a munkaügyi Központba? Ez esetben a foglalkoztatási ráta közelíteni fogja a valóságot. Választások után már nem kell foglalkozni ezzel sem kb 3,5 évig. Komolyan mondom vak aki nem látja, hogy mekkora kész átverés show van az országban.
verőce21
Az én házam előtt pedig az utcán, minden héten dolgoznak a közmunkások. Füvet nyírnak előttem a parkban, fákat gondozzák, gallyazzák, tányérozzák a fák körül, öntözik, a virágágyásokat kapálják, sövényeket megnyírják, szemetet szednek, stb. Nemcsak a választások előtt, hanem egész évben.
Pedig rendszeresen felsöpröm az utcát is előttem, de mindig találnak rajta igazítani valót. Már zavarban is vagyok sokszor, hogy valamit rosszul csinálok?
karma1
@mariaberta: @mariaberta: Az elso ket mondatodat a szambol vetted ki,...:-))

Te kis gondolatolvaso! Vagy csak realis?..:-))
karma1
@verőce21: Ezt egy normalis allamrendszerben a (nemzeti) Kerteszeti Vallalat emberei csinaljak, az utcat a Koztisztasagi Vallalat emberei soprik, az utat a utepitok csinaljak, javitjak, DE MINDANNYIAN A MUNKAJUK UTAN JARO RENDES TELJES BEREZESERT!!! (Meg ha az csak a legalacsonyabb minimalber is, de igy is magasabb, mint a latszolagos kozmunkadij juttatas, ami burkolt neve az egyebkent jaro szocialis segelynek.)

A sajat hazad elott pedig jo, ha te is soprogetsz, mert az jo erzessel tolti el az embert, latni a sajat munkaja eredmenyet.
verőce21
@karma1: (23:58) Régen nemcsak söpörtem a házam előtt, de tíz évig én nyírtam a parkban előttem a füvet és a sövényeket is. Spíreát, kúszófenyőt, aranyeső bokrokat ültettem, neveltem, ami első dolga volt a Kertészetnek, hogy kiirtsa őket. Egy részét felásták a gyönyörű pázsitnak, hogy gazokat ültessenek bele, ami gyomosodik és a felásott földről állandóan hordja a szél a port.
Állítom, sokkal nagyobb rend volt előttem, mint amióta ez a 6-8 sárgamellényes lopja itt a napot! - mert amellett, hogy óriási kárt okoznak, hihetetlen pénzt szór ki rájuk az Önkormányzat az ablakon!
Desischado
Tudtam, hogy ez lesz! Legaláb talán felébrednek, hogy ennyit ér "orbán király" szava! És lesz ez még cifrább is!
karma1
@verőce21: Kosz, csak azt valaszoltad, ami a dolognak a lenyege: amit ok csinalnak, totalisan felesleges,...:-))

Szerintem valoban szebb lehetett a park a te gondozasod alatt, foleg, hogy neked kell nezni az "eredmenyt" nap mint nap...Viszont egy IGAZI demokraciaban te peldaul bemehettel volna az onkormanyzathoz, es mint ott lako polgar, tehettel volna javaslatot a kert kinezetere vonatkozoan az epitesi osztalyon... Az epitesi osztalynak pedig kutya kotelessege lett volna megvizsgalni az otletedet varosrendezesi szempontbol, mert a varos kullemeert bizony mindenkor ok a felelosek. Aztan megtehettek volna a megfelelo lepeseket a Kertepito Vallalat fele is, amennyiben nekik kellett volna kivitelezni az ADOFIZETOK penzebol ezt a kertrendezest, mert az onkormanyzati penzekbol erre is kell, hogy jusson. De ezt te is tudod...

Te viszont megelozted oket, es megelolegezted a munkadat, penzedet az allamnak - sajnalom, hogy ez lett belole,...:-((
verőce21
@karma1: (00:21) Az Önkormányzattal megegyezve ápoltam előttem a parkot, amit Ők mindenféle kertészeti anyaggal ingyen támogattak, kiszállítva, az igényem szerint. Még egy talajcsapot is telepítettek, hogy tudjak öntözni. De néhány éve a polgármesteri hivatal megegyezett kéz-kezet mos alapon egy magán-kertészeti céggel...:(
karma1
@verőce21: Latod-latod, tokeletesen egy srofra jar az agyunk a demokraciat illetoen...:-))

Mindenesetre nagyon sajnalom, hogy valaki ilyen t@ketlen volt a Polgarmesteri Hivatalban - mert ez szerintem SZEMELYTOL fugg, ki mennyire tartja fontosnak a beosztasat, es mennyire dolgozik a KOZ-ert, akik ot arra a posztra valasztottak...

Es itt jon a korrupcios tarsadalmi felallas lenyege: ha olyan embert ultetnek ilyen posztokra, akik csokosok, de letojjak a feladatukat, mert dolgozni nem akarnak meg a fizetesukert sem, nemhogy a KOZ-ert, es meg csak nem is szakemberek (de sogorok, komak, felesegek, volt osztalytarsak, volt kollegistak, stb...)

Ha nem a megfelelo ember kerul a megfelelo helyre, az kesz katasztrofa, minden teren...:-((

Azert en TUDOM, hogy Te biztosan vigyazol a kornyezetedre, nem bizod a kerted latvanyat mar senki masra... (Lasd: elegge kibabraltak veled...:-(((
verőce21
@karma1: (00:39) Valóban, évente néhány hétvégémet rááldozva, egyedül megcsináltam azt, amit itt ezek hatan, csak háromszor olyan gyorsan és kétszer olyan jól! :)

Ezt a mostani helyzetet ahhoz tudnám hasonlítani, nem tudom volt-e már rossz kocsid, ami arra jó, hogy viszonylag könnyen el lehessen vele járni az autószerelőkhöz és az autós boltokba, ahova egyébként nem kellene járni, ha nem lenne kocsid! :)
karma1
@verőce21: Mi az , hogy "volt"? CSAK rossz kocsim volt, es pont arra a celra hasznaltam, amire irod, hihi,...! Pontos a hasonlat ! Szia, joejt es legyen szep Husvetod!
kkalman
Kenyeret és cirkuszt! A kenyér már régen elfogyott, és már a cirkusz is megkopott.
Pisti271
A nyaraló elé, ahol eddig simán lenyírtam a füvet, úniós pénzből árkot készítettek.
A fűnyírás bonyolultabb lett és nem lehet a fák alá leparkolni, csak benn az udvarban.
Viszont vannak itt-ott apró virágágyások, amit tényleg közmunkások tartanak rendbe.
A költségvetésben volt 183,8 milliárd a közmunkára.
Ha igaz, hogy százezer fő volt a téli foglalkoztatás, ebből 40 milliárd ment el.
(100 000 Ft/fővel számoltam, bár ez a valóságban több.
Igen, a 49 000 forintos nettó bérű közmunka több mint százezerbe kerül)
Maradt 144 milliárd.
Ha 300 000 főt kívánnak foglalkoztatni mint tavaly, akkor az négy és fél hónapra elég.
Az úniós választásokig kihúzzák, aztán befékeznek, majd az önkormányzati választás
előtt ismét megnyomják. Azután pedig mutatóba ha marad egy-két közmunkás.
Az igazi bukta akkor jönne, ha teszem azt a hamis ajánlások miatt megállapítanák
a választási csalást és megismételtetnék a választást. :)
Akkor, mikor a hatalom már megmutatta a foga fehérjét.
Kishantossal, szoborállítással, közmunkahiánnyal.
Yoda69
Akkor most mennyi is a munkanelkuli?
Az inflacios lufi ugyanigy fog eldurrani nehany honapon belul.
A vegen meg az IMF-et is vissza kell hivni hogy elkeruljuk az allamcsodot.
mariaberta
@Desischado: És hogy mennyire igazad van, itt ez a szárnyaló arkangyal," amiről majd húsvét után beszélünk" az ígéret helyett másnap már alapoztak.
De ha arról van hogy ez ellen normális emberek tiltakoznak, akkor Orbán rendőrsége RABOSÍT! Szegény Mécs Imre és társai. Hát ha ez a 2/3-os kormány ezért a sima tiltakozásért rabosít, mit tett volna 2006-ban? és mit tenne ma, ha a baloldal forgatná fel Budapest utcáit, felborítaná a kukákat, használna Molotov-koktélokat, felgyújtana néhány autót, de elsősorban a TV székházat, és természetesen," hogy egy idézett Morvai féle marhaságról se feledkezzek meg," megcélozná a szemeket. Na ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy ők valóban céloznának is.
JAJMÁR
@verőce21: 01:00 Vicces, ahogy az első, dicsérő hsz. után eljutottál idáig a közmunkások megítélésében :)
JAJMÁR
Nem azzal van a probléma, hogy a közmunkás ember nem tud dolgozni, vagy nem akar. Sajnos maga fölötti szinten rendszerint szervezetlenséget lát, lenézést tapasztal, sokszor még azt is, hogy a neki "parancsot" adó személy, akit kiválasztanak erre a célra, sokszor alatta marad a közmunkással szemben minden szinten.

Az, hogy az alkalmazott hogyan dolgozik, minden esetben és mindenütt a munkaszervezőn, a fölötte lévő vezetőn múlik.

Az pedig egyértelmű, és régóta tudjuk, hogy az állam - nem a közmunkásokat, de még a saját alkalmazottait is nehezen, hiszen sok a "fölösleges" pozíció - nem tudja fenntartani hosszútávon ezt a foglalkoztatást.
Boszi27
@Nil: úgy érted kevesebb adó kellene a bérekre?? Hát az nálunk nem lehetséges! Hogy miért? Hát csak! Inkább kevesebb bér kell és a kecskék számát kell megemelni. Mármint azon kecskék számát, amelyeket a közmunkás fizetéskiegészítésként tart.
Pisti271
@Pisti271: ma, 02:38
Ajaj, nagy a baj. Most láttam egy cikkben, hogy nem 100,
hanem 200 000 közmunkás volt a télen.
Akkor nem 4,5 hanem 3,5 hónapra elég csak a maradék.
human
Azt tudtuk, hogy a statisztikát kozmetikázták első sorban a közmunka programmal. Én mondjuk a közmunkát jó kényszermegoldásnak tartom, de nagy hibája, hogy a minimálbért sem kapják meg és értelmesebb munkát is végezhetnének az utcaseprésen kívül.
bencemacska
@verőce21: ma, 00:32

A kertészeti cég tulajdonosa milyen családi kapcsolatban áll a polgármesterrel?
bencemacska
@human: Ahány közmunkást beállítottak utcaseprésre, ugyanannyival csökkent a közterület fenntartó létszáma! (Ott minimálbért kellett fizetni!!!)
Desischado
@Pisti271: Pisti, hol kell imádkozni és kihez, HOGY A PRÓFÉTA SZÓLJON BELŐLED A VÁLASZTÁSOK MEGISMÉTLÉSÉT ILLETŐEN?
Pisti271
@Desischado: Nekem eléggé összefolynak a napok,
de eléggé friss hír volt itt, hogy senki sem akarja illetékesnek
érezni magát, a hamis ajánlások kivizsgálására.
Az ügyben feljelentés pedig jóval a választás előtt született.
Márpedig ha megállapítják a csalást, az a törvény szerint a
választás megismétlésével jár.
Azt pedig nem hagyhatjuk, hogy az ügy elsikkadjon!
karma1
@Desischado: ES MINDENKI MASNAK IS! Ha valamit el akarsz erni az eletben, akkor MANTRAZZ a jora, vagyis erosen gondolj arra, hogy JOBBNAK KELL lennie a jovonek, mint ami most van. Nem kell mast tenned, csak egy nyugodt helyet valasztanod ehhez a mantrazashoz, nyugodjon meg a legzesed, es probald ezt a mondatod elmondani akar hangosan is: : Azt AKAROM, hogy a jovoben minden jora forduljon, a sajat sorsom pozitivan rendezodjon, a szamomra legmegfelelobb modon"! Ezt naponta tobb alkalommal, legalabb 10-10-szer ismeteld el, akar mosogatas kozben is, es kozben KEPZELD MAGAD BELE ABBA A JOBB VILAGBA, mert ez elobb -utobb beteljesedik, a pozitiv dolgok kezdenek el Feled aradni. (Es mindenki fele, aki hasonlo modon cselekszik.)TUDOM, mit beszelek, de ha elolvassatok da Silva; Agykontroll cimu konyvet, akkor abbol tobbet megtudhadtok... (Ha akarod, priviben tobbet is irhatok). MINDENT a sajat boromon csinaltam vegig!
JAJMÁR
@Pisti271: 00:25 Ha "véletlenül" nyert volna a kormányváltás, most ezzel a módszerrel ismételtetné meg a szavazást a Fidesz. Ja, hát így, most, majd megállapítja a VB., hogy erre nincs szükség. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.