Bár több mint háromszorosára nő a parlamenti képviselők alapfizetése az új ciklusban, a pótdíjak, a költségtérítés és a lakhatási támogatások elvesztése miatt a túlnyomó többségük kevesebb pénzt tud felvenni az Országgyűléstől – írja a Blikk.

Hiába csupán 232 ezer forint most még a képviselői alapfizetés, egy átlagos honatya több mint 950 ezer forintot kap jelenleg a parlamenttől, mivel a bizottsági pótdíjak, választókerületi pótlékok milliós fizetéssé duzzasztották a járandóságukat – olvasható a Blikk cikkében.

Bár szinte biztos, hogy Kövér László lesz a házelnök, vagyis ő keresi majd messze a legtöbbet az új ciklusban is, mégis ő a legnagyobb vesztese a bérrendezésnek. Eddig ugyanis felvette a 626 ezer forintos költségtérítést, hiába járt neki hivatali autó, és a lakhatási támogatást is igénybe vette. A havi fizetés 2,481 millió forint volt idáig, így 30 százalékkal csökken a keresete.

A képviselői bérrendezés legnagyobb nyertese Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lett, akinek pikáns módon éppen Fidesz-KDNP-s képviselők duplázták meg a fizetését. Ő jelenleg 371 ezer forintot keres, ezzel sereghajtó a politikusok közül – írja a lap.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
A blikk is Gyurcsány fóbiás a címbe azt sugallja csak ő kapott fizetés emelést és szerintem ez marad meg az emberekben akkor is ha végig olvassák a cikket . Ezt is átutalja valamelyik jótékonysági szervezetnek .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@bögöly: Már írtam,pontosan a hozzád hasonlók voltak a célpont,sajnállak.:-)))
hetöndöe
@bögöly: Mit cáfoljak?
Azt,hogy Fletót számtalan ügyben nem sikerült jogilag elítélni,csupán megrágalmazni és lejáratni?
Még egy apróság,ha valakit megvádolnak valamivel,a vádlónak kell bizonyítani,vagy ezt sem tudtad?
bögöly
@hetöndöe: Nézd,ez a vállonveregető stílus másnál talán elmegy.
Te már egyszer orbitálisat hazudtál Szabadka bombázásával kapcsolatban,ezt én be is bizonyítottam.
A terelés,nem érvelés.
A Nomentánánál csak azért nem bukott a kilincsorrú,mert ELÉVÜLTnek nyilvánította a bíróság.

Mondjuk egy "Apró" hátszéllel,biztosan én is könnyebben ugrálnék.D
hetöndöe
@bögöly: "Te már egyszer orbitálisat hazudtál Szabadka bombázásával kapcsolatban,ezt én be is bizonyítottam."

Ezt az ostobaságot kifejtenéd bővebben?
Fletót meg nem ítélték el de nem az elévülési idő miatt,hanem azért,mert az egész ügy csupán egy felfújt lufi volt a többivel együtt.
Már megint olyannal vádolsz másokat,aminek semmi köze a valósághoz.

Aki itt terel,az te vagy egyedül,én tényeket soroltam,te csupán a levegőbe puffogtatsz,ezt hívják úgy,hogy csupán fingfűrészelés.
amaramaistanna
Mindegy,hogy milyen alapítványba fizet.Nem ez a lényeg,hanem az,hogy megszavazzák maguknak,s jövőre a nyugdíjak kifizetésére sincs pénz. A havi apanázsukból minimum hét kisebb havi nyugdíjat lehetne fizetni.Ha szegény az ország,akkor elvárható az önmérséklet! Gyurcsánynak -már elnézést-,de a pofája nagy csak.Egy hataloméhes nímand. Nem sokban különbözik Orbántól! Mindkettővel teli már a nyári hócipőm is.Mindkettő elmehetne már pihenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.