Szekszárdon egy önkormányzati képviselő feltette a kérdést, meg is kapta a részletes adatokat, de feljelentéssel fenyegették meg, mikor nyíltan megkérdőjelezte bizonyos tételek szükségességét – írja a hvg.hu.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség még 2012 májusában írta ki azokat a pályázatokat, amelyek keretében összesen 14 milliárd forintot szántak az úgynevezett Öveges programra, vagyis a természettudományok oktatásának fejlesztésére. Ezen indult és nyert a szekszárdi önkormányzat is, amely két középiskolában alakított ki úgynevezett természettudományos labort (magyarul fizika és kémia szaktantermet) 310 millió forint értékben.

Hadházy Ákos önkormányzati képviselő arról érdeklődött, miért fizettek ki 157 millió forintot egyetlen természettudományos tanterem megvalósítására.

A hvg.hu cikke szerint a tanterem kialakítása és bútorozása bruttó 44,4 millió forintba került, amihez még hozzáadhatjuk a tervezés (1,1 millió) és a műszaki ellenőrzés (749 ezer) költségeit, a laborfelszerelést (25 millió), esetleg még infokommunikációs eszközöket, vagyis két intelligens táblát, egy projektort és 4 laptopot, illetve a szükséges szoftvereket (17,9 millió). A fentebb felsoroltak összesen 89,2 millió forintot tesznek ki.

Érdekes még a listában „nyilvánosság, marketing, bemutató nap" címen szereplő tétel. A projekt népszerűsítését a Humán Aspektus Kft. végezhette, közel bruttó 16 millió forintért (ez a magánszemélyek tulajdonában álló cég 2011-ben alakult, a cégadatbázis szerint 2012-ben nettó négymillió forint forgalmat bonyolított).

A lap azt írja, a Fidesz helyi frakcióvezetője a szekszárdi közgyűlés csütörtöki ülésén azzal hárította el a járulékos költségekkel kapcsolatos kérdést, hogy neki nem tiszte megítélni, milyen célra mennyit fordítottak: egyszerűen le van írva a pályázatban, mire mennyit lehet költeni. A fideszes képviselő demagógiának nevezte azt, hogy Hadházy átlagos pedagógusbérre számította át a szerződött összegeket. „Megfontolom, hogy feljelentést teszek" – mondta válasza végén a képviselő, aki szerint egykori képviselőtársa csak vádaskodik, és kétségbe vonja a becsületüket.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem kerülne annyiba ha nem osztoznának legalább a kétharmadán a számlának a megrendelő és az építtető.
Senara
Mi kerül egy tantermen 157 millió forintba? Számoljunk ...a haver megnyerte a közbeszerzést vissza adod 20 %... levette a hasznát . amiért semmit nem csinált , kiadta alvállalkozónak.szintén kasza ..., aki szintén kereset valakit a melóra ... így tovább akinek volt szerszáma és értett hozzá az kevés pénzből kivitelezte mert neki a melósokat is fizetni kellett .
coyote3
Jó zsíros fogás volt valamelyik csókosnak :))))
szaboria1
A fővállalkozó nem csinál semmit csak a különbözetet vágja zsebre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.