Mesterházy Attila szerint napról napra távolodik az ország Európától, mert Magyarországot Orbán Viktor "populista, nacionalista politikája" történelmi zsákutcába vezeti. Erről az MSZP elnöke csütörtökön pártja Budapesten, a Városligetben tartott majálisán beszélt.

Az MSZP európai parlamenti választási kampánynyitóján Mesterházy Attila azt mondta, populizmus azt állítani, hogy az EU Magyarország ellensége lenne, ugyanakkor a szocialisták is kritikusan szemlélik az unió működését. Hangsúlyozta, Magyarország is tagja az EU-nak és megvan a lehetősége arra, hogy jobban érvényesítse érdekeit. Beszélt arról is, hogy várhatóan baloldali többség lesz az EP-ben, és az európai baloldal a munkahelyteremtésre, a dolgozó ember megbecsülésére, segítésére kívánja használni az uniót.

Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője bírálta az unió konzervatív vezetését, amely szerinte "lerongyosította Európát". Hozzátette, ezen változtatni fognak, többek között kezdeményezni fogják az európai minimálbér és -nyugdíj bevezetését.

Felszólalt a Szabadság térre tervezett, a náci megszállás áldozataink emlékműve ellen is. Közölte, arra kéri a szocialista Horváth Csabát, hogy ha ősszel főpolgármester lesz, azonnal vitesse el a szobrot és állíttassa fel a "felcsúti stadion közepén".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Mesterházi nem tanultál te semmit..Azért buktatok,mert egy ember befeketítésére pazaroltátok el a kevéske sütnivalótokat.Nevezd el Pártodat--álom pártnak,mert csak álmodoztok!
sokanvagyunk
Szanyi őrmester (az a fránya infláció) majd felöltözteti a lerongyosított Európát :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.