Több mint egytizedével nőtt tavaly a leggazdagabb magyar, Csányi Sándor vagyona, aki a legbefolyásosabbak listáján a második helyre futott be – derül ki a Napi.hu gondozásában megjelent 100 leggazdagabb magyar kiadványból.

Csányi Sándor tavaly 15 milliárddal, 150 milliárd forintra gyarapította vagyonát, így 2011 óta egymás után negyedszer lett a leggazdagabb magyar.

Az OTP Bank első emberét Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 145 milliárd forinttal, míg a harmadik helyen az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György áll, akinek vagyona 135 milliárd forint volt 2013-ban.

A 100 leggazdagabb magyart rangsoroló kiadvány idén első ízben – szigorúan szubjektív – listát készített – Befolyás-barométer címen – az ország legbefolyásosabb embereiről is.

Annak érdekében, hogy ne csupán a vagyon – vagy annak látszata – határozza meg a rangsort, a definíciót úgy határozták meg, hogy az a befolyásosabb személy másoknál, "aki egy ügy érdekében közvetlenül vagy közvetve több pénzt és/vagy erőforrást tud megmozgatni".

Eszerint a legbefolyásosabb magyarok sorrendben:

1. Orbán Viktor
2. Csányi Sándor
3. Simicska Lajos
...
7. Nyerges Zsolt
8. Rogán Antal

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mhsztag
@tavaszi: Lázba engem se hoz, bár a cím hibás, helyesen. "A száz szabadlábon lévő legnagyobb köztörvényes bűnöző"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postamester
...és a börtönök üresek...de hol van Simicska, Mészháros, Orbán család ???
Ezek nem gazdagok, hanem újgazdagok, és prüd " emberek "
tavaszi
...hogy ez engem évek óta miért nem hoz lázba??...magam sem értem.
mhsztag
@tavaszi: Lázba engem se hoz, bár a cím hibás, helyesen. "A száz szabadlábon lévő legnagyobb köztörvényes bűnöző"
keresztapa
Nos akkor már világos, hogy kiknek kell integrálódni kikhez!
Hellcat
A "legbefolyásosabb" lista kb felér egy fideszses maffia hierarchiával is.
lajospapa
No ezért igazságos és arányos az egykulcsos szja.?
világlátó
Azt hiszem számomra teljesen közömbös ez a lista, bárki is legyen rajta. Mintha nem is lenne.Olyan távoli ez a világ számomra, nem is engedem közel magamhoz. Nem tudok mit kezdeni vele, bosszankodni meg van más fontosabb.Például az, hogy a rózsarozsda ellen már nem elég a Ditrifon., vagy megint elromlott a fűnyírógépem és két hónapra vállalta a szervíz. Mondtam is nekik, ha nem vesztek fel még két szerelőt, egy hét múlva kinyit egy garázs szervíz, feketén és elvesztitek a kuncsaftjaitokat. Vettem két kis rugót, majd a haverommal kijavítjuk a masinát. Hogy a Csányi? meg a Simicska? Kik ezek? Reza Pahlavit még láttam testközelből, de ezeket még soha. Magyarok ezek? Vagy talán a strómanjai valami Rockefeller utódnak? 25 évvel a rendszerváltás után az nem lehet hogy ezek milliárdosok. A Du Pont , Mellon, Rotschild, családoknak több mint száz év kellett ehhez a teljesítményhez. Miért idegesítenek ezzel minket? Mit akarnak ezzel? Ha engem még több munkára akarnak motiválni, akkor hasznosabb lenne, ha a gázolaj árát nem engednék ... mondjuk 300.- Ft fölé , vagy ha nem a létminimum alatti nyugdíjat folyósítanák nekem és sok százezer sors- és kortársamnak, bár egye fene, de legalább azt ígérnék meg, hogy legalább ezt nem felezik meg.Én azt sem bánnám , ha a Csányi és a többi úr kiköltözne a tengeren túlra és ott Arizónában építene egymillió/év sertésvágót, vagy építene bioetanol üzemet és egész Mexiko kukoricatermését ott alakítaná át üzemanyaggá. Oda irányuljon majd a napi egymillió levél az éhenhalás szélén élő afrikai gyermekek szüleitől, akiknek a napi egy / 1 / kilogram kukorica az életben maradást jelenthetné. Nem tudok büszke lenni a hazai milliárdosainkra, sőt.
csip-csop
nem kell nekunk a lista! nem vagyunk hulyèk.mi tudjuk, hogy kik loptak a legtobbett Mo-gon,ugy gazdagodottak meg. nem azèrt gazdagok mert gazdagnak szulettek. ès mèg van pofàjuk nagykèpuskodni, hogy milyen gazdagok? szègyen -gyalàzat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.