Lemondott MSZP-elnöki és parlamenti frakcióvezetői posztjáról Mesterházy Attila csütörtökön.

A politikus budapesti sajtónyilatkozatában egyúttal jelezte, hogy nem kíván indulni a következő tisztújításon, így nem kíván újraindulni a szocialista párt elnöki posztjáért sem.

Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP április 6-án és május 25-én jelentős vereséget szenvedett el az országgyűlési és az európai parlamenti választáson, az MSZP elnökeként ezekért a kudarcokért vállalja a teljes felelősséget.

Lemondott Mesterházy Attila

"Az MSZP-ért érzett felelősségem tudatában hoztam meg ezt a döntést, amely lehetőséget ad arra, hogy alapszabályszerűen, az önkormányzati választások szempontjait figyelembe dönthessen most szombaton az MSZP országos választmánya" – jelentette ki Mesterházy Attila.

Hozzátette: a maga részéről mindenben támogatni fogja az MSZP megerősítését és az új elnököt.

Az MSZP országos elnöksége vasárnap este, az EP-választás eredményének ismeretében felajánlotta lemondását a párt választmányának, amely szombaton ülésezik. Ezt követően – sajtóinformációk szerint – voltak olyan vélemények a párton belül, hogy le kellett volna mondaniuk, nem pedig felajánlani a lemondásukat, mert ezzel lehetetlen helyzetbe került a választmány. Ugyanis ha a testület elfogadja a lemondást, akkor egy hosszú tisztújításnak nézne elé az MSZP pont akkor, amikor már az őszi önkormányzati választásokra kellene készülni.

Az elnök lemondásával új helyzet állt elő, mert az MSZP alapszabálya lehetőséget ad arra, hogy eltekintsenek a felmenő rendszerű tisztújítástól. E szerint ha azért kell soron kívüli tisztújító kongresszust összehívni, mert a pártelnöki tisztség betöltetlenné vált, az MSZP választmánya a kongresszust összehívó határozatában dönthet úgy is, hogy a pártelnök megválasztására összehívott soron kívüli tisztújító kongresszust nem kell megelőznie a felmenő rendszerű tisztújításnak.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsik68
Mesterházyban volt,van, annyi becsület,belátta mit kell tenni,ha valamit rosszul tesz.De vajon a vajdabán mikor lesz meg az az un belátás,hogy el kellene távozni,mert amit tesz az az egész országot rombolja.Igaz,ő,még a tömjén füsttől nem lát,a seggnyaló hada még körbe rajongja.Azt hiszi,ő agyőztes.Nem,mi a magyar nép vagyunk a nagy vesztes. A fidesz nem győzött.Csalások sorozata miatt első helyre került,aminek mi a nép iszuk a levét.A normálisabbja már csomagol,merrt ez az ország nem az ő jövőjük!!Az értelmesebb magyar fiatal új hazát választ.Igaza van.Bekövettkezett az új Trianon.El innen,minél meszebbre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@bencemacska: persze nem szó szerint gondoltam és egyet is értek Veled. Biztosan sok közbenső megszólítás van, (pl. "ide figyeljenek emberek", hogy Alfonzót idézzem, remélem jól) de azért a "hölgyeim és Uraim" minden helyzetben a legudvariasabb.
bencemacska
@csa-csa: Biztos, hogy a legudvariasabb, de távolságtartó, úri. Nem érzik maguk közül valónak!

Tudod, és falun nőttem fel, még tudom mit jelent a "nadrágos ember" kifejezés.
Mangu
@jancsik68: Igazad van. Kár, hogy sokan nem értik, hogy nem 27%-kal, hanem 67%-kal lett meg a 2/3-os többség, mert a nem szavazók a FIDESZ-t erősítették.
spu00
Nem tudom, hogy mi a bajuk Önöknek. az mszp szavazóbázisa most is megvan, szavaztak is, az, hogy majd 2/3-a más kocsmába ment, ez fennállásuk majd 100 éve alatt mindig így volt csak akkor kocsmáros nem engedte meg, hogy másik kocsma is nyíljon, s így csak ott tudtak inni. Ez a nagy baja a demokráciának, most más hová is lehet menni, hátha ott jobba bor, de rájönnek, hogy ott is savanyú és vissza mennek, hogy együtt szidják az egyáltalán kapható savanyút, max leváltják a kocsmárost, hátha..?
jancsik68
@Mangu: A nem szavazók. senkit sem erősitettek,hanem vikit is leszarták,s zöme már elhagyta az országot.A maradék megérdemli azt,ami rá vár.Az ország egyre zsugorodik.Magyarország egyre inkább össze megy emberilleg.Sebaj,jön majd Tőkés bukott püspök s megszaporitja a nemzetet Morvai Kriszti segitségével a Bugac közepén a magyar akác lombjai alatt egy-egy kupica pálinka segitségével Gábriel arkangyal segedelmével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.