Egy egyedülálló felnőttnek tavaly 87 510 forintra volt szüksége ahhoz, hogy megéljen, míg egy kétgyerekes családnak 253 779 forintra – derül ki a KSH pénteken kiadott, az MTI által azonban nem közölt Létminimum, 2013 című kiadványából – írja a hvg.hu.

A lap megjegyzi, hogy az idén sem derült ki, hogy hányan élnek a létminimum alatt.A KSH az élelmiszer-fogyasztás normatívájának meghatározásával, vagyis az élelmiszer-fogyasztás és az élelmiszerárak alakulásának figyelembevételével számolja ki a létminimumot, a számításaik szerint 2013-ban havonta 24 099 forint volt egy aktív korú felnőtt élelmiszer-normatívája – olvasható a hvg.u cikkében.

Bár korábban a KSH a létminimumról szóló számításai mellett közzétette azt is, hogy hányan élnek a magyar társadalomban a létminimum alatt, már harmadik éve nem tartalmazza a jelentése az erre vonatkozó információkat. 2011-ben, amikor utolsó alkalommal tették ezt közzé, a 2010-re vonatkozó jelentésükben az állt, becsléseik szerint a magyar lakosság 37 százaléka kevesebbet keres, mint amennyi a létminimum összege.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
2011 óta nem közlik, felettébb érdekes...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Amit nem látunk az nincs. OVIs felfogás.
Hellcat
Hogy nézne az ki ha kiderülne, hogy egyre többen élnek a létminimum alatt...sehogy se passzolna a "jobbanteljesítünk" átveréshez. Bár a sok agymosott vadbaromnak még ez sem nyitná fel a szemét.
mate03
@hetöndöe: Mennyien? Az ország 2/3 da!
kukac50
87500 forint kell a megélhetéshez egy egyedül álló embernek,akkor a miniszterek meséljék már el,hogy tudnak 28500 forintból megélni a kisnyugdíjasok.?
Meine Ehre heisst Treue
Persze, hogy nem! Rontaná a jól felépített összképet!
Az nem baj, hogy egy légvár a történet, csak fényezhessék magukat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.