Egy egyedülálló felnőttnek tavaly 87 510 forintra volt szüksége ahhoz, hogy megéljen, míg egy kétgyerekes családnak 253 779 forintra – derül ki a KSH pénteken kiadott, az MTI által azonban nem közölt Létminimum, 2013 című kiadványából – írja a hvg.hu.

A lap megjegyzi, hogy az idén sem derült ki, hogy hányan élnek a létminimum alatt.A KSH az élelmiszer-fogyasztás normatívájának meghatározásával, vagyis az élelmiszer-fogyasztás és az élelmiszerárak alakulásának figyelembevételével számolja ki a létminimumot, a számításaik szerint 2013-ban havonta 24 099 forint volt egy aktív korú felnőtt élelmiszer-normatívája – olvasható a hvg.u cikkében.

Bár korábban a KSH a létminimumról szóló számításai mellett közzétette azt is, hogy hányan élnek a magyar társadalomban a létminimum alatt, már harmadik éve nem tartalmazza a jelentése az erre vonatkozó információkat. 2011-ben, amikor utolsó alkalommal tették ezt közzé, a 2010-re vonatkozó jelentésükben az állt, becsléseik szerint a magyar lakosság 37 százaléka kevesebbet keres, mint amennyi a létminimum összege.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
2011 óta nem közlik, felettébb érdekes...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
Ez már nem fér bele a "Magyarország jobban teljesít" című ostobaságba.
pictor
A cigány is úgy árulja a vak lovát, hogy vakmerő!:))
Dr. Felipe
Nem nehéz kitalálni hogy hányan, egyre többen.
Január
@Dr. Felipe: Megjegyzésed nem tetszik, de sajnos egyet lehet érteni vele.
dzurinda
2011 óta nem közlik, felettébb érdekes...
dr. prédikátor
Persze hogy nem közlik!!Nem merik leirni hogy 3,5 millió ember él a létminimum alatt!!!
lajospapa
Ne akarja senki, hogy hazudjon! Mert mást nem tehetne, hát inkább nem közöl semmit.
Grafix69
Megmondom én simán bárkinek, legalább 5 millió az tuti.
Mobil123
Sokan !! Qrva sokan és ezt nem szabad már nyilvánosságra hozni. :-((
Nil
Én még nem találkoztam olyan kétgyerekes családdal ahol meg lenne a létminimum. Biztos van, csak ritka mint a fehér holló.
HA csak a létminimum meg lenne a családoknak már sokat javulna a helyzet hiszen az emberek megtanulták a hadigazdálkodást ebben a nagy háborúskodsban
Desischado
Persze hogy nem közli, mert még kiderülne a parasztgyalázat, hogy már az ország majdnem fele létminimum alatt "él"!
darwin
Számolok.Nagy szerencse,ha a család két felnőtt tagja dolgozik.Itt ,vidéken,a nagy átlag közmunkás,vagy minimálbéres.Akiket számolok,szerencsések,minimálbér körüliek.Családi pótlékkal együtt /két gyerek/170-180 ezer forintot hoznak haza.Akkor 45000/fő.Ha anyuka ép gyesen van,akkor össz. 130 ezer,34000 ft/fő. Hurrá!
Variáljunk:Az egyik beteg lesz.Munkanélküli lesz a kereső.Miből lesz lakbér,lakás törlesztés,villany,pelenka,ennivaló.
No,ugyan miért nem vállalnak a fiatalok gyereket?Miért mennek külföldre?Miért lakik még otthon a 30 éves fiú,aki nem mer a barátnővel összeköltözni,mert a 47000 -res közmunkából nem telik önálló életre.
Egyébként is:hogy merik kijelenteni,hogy 64000 ft a nettó minimálbér,
amikor csak 87000 ft-ból lehet megélni?
kkalman
A 2010-es adat is csak becsült adat volt. Azóta az a szám annyira megsokszorozódott, hogy megbecsülni sem tudják, vagy inkább nem is akarják.
Grafix69
Nagyon sz@rul hangzana ,na polgártársak,tisztelt hölgyeim és uraim ma Fidesz kormányzása idelyén eljutottunk az 5 millió szegény országává, amit a külföld állandóan hangoztat provokálva a Nemzeti Vadászat együttműködését . Nem hagyuk ,nem és nem, ezért nem mondjuk meg ,hogy lehet tévednek, azért is mert külföldön élő honfitársaink akik ennél a számnál jóval többen vannak ,jól élnek és gyarapodnak. Hajrá Magyarország , hajrá Magyarok.
human
Amit nem látunk az nincs. OVIs felfogás.
Hellcat
Hogy nézne az ki ha kiderülne, hogy egyre többen élnek a létminimum alatt...sehogy se passzolna a "jobbanteljesítünk" átveréshez. Bár a sok agymosott vadbaromnak még ez sem nyitná fel a szemét.
mate03
@hetöndöe: Mennyien? Az ország 2/3 da!
kukac50
87500 forint kell a megélhetéshez egy egyedül álló embernek,akkor a miniszterek meséljék már el,hogy tudnak 28500 forintból megélni a kisnyugdíjasok.?
Meine Ehre heisst Treue
Persze, hogy nem! Rontaná a jól felépített összképet!
Az nem baj, hogy egy légvár a történet, csak fényezhessék magukat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.