Az eddig megtett intézkedésekkel Magyarország határozottan elindult egy olyan irányba, amelynek köszönhetően a családok, a magyar vállalkozások ma bátrabban tervezhetnek, mint 2010 előtt – mondta pénteken a Nyergesújfalu várossá válásának 25. évfordulóját ünneplő képviselő-testületi ülésen köszöntőjében Kövér László.

Magyarország megújításnak legfontosabb része 2010-től a vidéki élet és az önkormányzatok megújítása volt. Ennek érdekében "átvágtuk az önkormányzatokat kezdetektől szorongató adósságbéklyót, és gondoskodtunk róla, hogy többé ne alakulhasson újra ki" – tette hozzá az Országgyűlés elnöke.

A politikus kijelentette, szeretnék tovább csökkenteni a családok terheit, segíteni a bajba jutott devizahitelesek megmentését, folytatni a közszférában elindult béremelési programot és elérni, hogy még több családban váltsa fel a segélyt a munka.

"Egyre többen dolgoznak és egyre többet ér a munka", egy év alatt 10,6 százalékról 7,8 százalékra csökkent a munkanélküliség – idézte fel Kövér László. Történelmi negyedszázadnak nevezte a Nyergesújfalu várossá válása óta eltelt időt, amelyben "összeomlott a szocializmus bűnben és vérben fogant rendszere és vele bukott az a kölcsönökből fenntartott csalóka jólét is, mely eladósította a jövőt, a mi elmúlt 25 évünk jelenét és gyermekeink holnapját is".

A városháza udvarán tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen Mihelik Magdolna (Fidesz-KDNP) polgármester és Völner Pál (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője adott át elismeréseket, okleveleket.

A 7700 lakosú Nyergesújfalu a 10-es út mellett, a Duna partján található, Esztergomtól 16 kilométerre.

A település címerében található kürtös lovas azt jelképezi, hogy Nyergesújfalu a Buda és Bécs közötti postajárat első lóváltó állomása volt. Az útvonalat a római korban is használták, a Brigetiót (a mai Szőnyt) Aquincummal összekötő szakasz biztosítására Crumerum néven emeltek erődöt, amelynek maradványai ma is felfedezhetők a település feletti Sánc-hegyen.

Nyergesújfalun működik az autóüléseket gyártó japán Toyo Seat és a szénszálakat előállító amerikai Zoltek cég. A dán Cembrit Kft. pedig a napokban jelentette be, hogy négymilliárdos beruházással jövőre újraindítja a szálcementtermékek gyártását, amelyet 2009-ben az építőipar válsága miatt leállítottak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Igen a családok tervezik a jövőt : Te papa nem kéne nekünk is emenni külföldre?:)))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
"..Beteg ember, ez nyilvánvaló. Láttam fiatalkori képeit, már ott is gyanakvóan összehúzott, apró malacszemekkel pislogott. Belezakkant, hogy csak másodhegedűs lehetett Orbán mögött, – nyilvánvalóan önmagát tartotta a legalkalmasabbnak a vezéri szerepre a fideszben ( életem bulija-mondotta volt) de ebben a beszédhibája megakadályozta. Hebeg is meg dadog is, így nem lehet kiállni szónokolni. Azonkívül tudjuk, hogy komcsi volt, ahogy a kedves mama és papa is. Beleőrült abba, hogy a nép nem annak látja, akinek ő szeretné láttatni magát. A nép pontosan látja és tudja, hogy egy nyomorult csinovnyik, egy senki. Megúszhatta volna, ha be tudja fogni a lepcsest és nem kezd kommunistázni…”Kommunista kutya…” emlékszik mindenki. Sajnos nem büntethető. Az elmeállapota ezt kizárja."
Arti
Ez a kártyavár összedől. A csődöt is tervezni, és kezelni kell. Azt úgy hívják kármentés. Az Elnök Úr feltehetőleg erre gondolt.
bencemacska
Lehetne tervezni, de minek, mikor virágzik - a pitypang mellett - a visszamenőleges törvényhozás. Átalakult a közmondás : Ember tervez - Orbán végez!!!
csip-csop
igen! bàtran tervezkedhetnek az ongyilkossàgròl.
csip-csop
@qxy: arra màr nincs semilyen orvossàg a gyògyitàsàra. nincs olyan orvositudomàny, a vilàgon, hogy megmentse ezt a moslèkot valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.