Újságírók előtt leszámolta és borítékba téve felajánlotta Orbán Viktornak a minimálbér nettó összegét Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, hogy a miniszterelnök próbáljon meg egy hónapig abból megélni.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón azt mondta, lehet, hogy a minimálbér bruttó és nettó összege is nőtt az elmúlt években, de vásárlóértéke tíz százalékkal csökkent 2010-hez képest. Mint mondta, 66 483 forint a minimálbér nettó összege, de ő egy kifli árával többet, összesen 66 500 forintot ajánl fel a kormányfőnek.

Gúr Nándor elmondta, ezalatt az egy hónap alatt nyugodtan használhatja a miniszterelnök a szolgálati autóját közfeladatai ellátásához, de arra is van lehetőség, hogy a kormányfő, ha szeretné, étkezési utalványban kapja meg az összeget.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktornak "bele kellene szagolnia" ebbe az életbe, hogy reálisan tudjon beszélni arról, hogyan élnek ma az országban az emberek. Gúr Nándor közölte, a boríték a nap folyamán végig ott lesz nála a Parlamentben, Orbán Viktor bármikor átveheti tőle.

Kitért arra, hogy a 2013-as adatok szerint a létminimum összege 87 500 forint, amiből igen csak szerény módon lehet megélni. A közfoglalkoztatottak fizetése azonban ennél jóval kevesebb, 51 ezer forint, a közalkalmazottak 16 százalékának fizetése pedig nem éri el a létminimum összegét – ismertette.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@szandokan:
Nem lehet ,mindenki Fidesz közeli vállalkozó, jó barát vagy egyéb s...g nyaló.
Szükség van segéd és betanított munkásokra is. A közmunkásokról nem beszélve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@szandokan: Sokkal több a jobb oldali szájbarágós csatorna, ugye ezen nincs mit vitatni?! Ezt a tényt a választások eredményei is tükrözik, hogy a legkisebb falvakban, tanyákban élő emberekhez mely adók hírei jutnak el...A családomon belül ezt bőven megtapasztalhatom, úgy hogy ellenérvet ebben nem fogadok el!Azt ugye Ön sem gondolja komolyan,hogy egy tv csatorna miatt legyen az országban egyáltalán ellenzék...Fejlődést csak az épkézláb érvek összecsapásai eredményezhetnek. Ha egyoldalú minden, akkor az oda vezet, ahol jelenleg tartunk! Hiába van a Parlamentben ellenzék, a törvényeket úgy alakították, hogy a döntésekben nem lehet szavuk sem! A kétharmad mindent visz!
szandokan
@evacica: Miért, ilyen melegben te nem szoktál fagyizni? Ráadásul azt akarod nekem bemesélni, hogy az elmúlt 4,5 év az oka, hogy rosszabbul élnek (ami persze nem igaz) az emberek? Tudod, akit ez a 4,5 év teszem fel valóban tönkrevágott, az meg is érdemli, mert aki több évtizedes munkával képtelen volt elérni bármit is, az magára vessen, ha néhány kiigazítást képtelen volt az ország érdekében elviselni.
evacica
@szandokan: Nocsak, nocsak csak nem Lázár Jánoshoz jártál oktatásra? ! Mert akkor nem csodálom, hogy van mit a tejbe aprítani, elvégre" kinek mennyi pénze van annyit ér" Látjuk Mészáros Lőrincnek is sikerült egy kis pénzt össze kaparnia az "elmúlt négy év" alatt, ügyes egy gáz és vízvezeték szerelő ez a fiú, bár, hanem az Isten a barátja ez nehezen jött volna össze!!! Aki meg becsületes munkával "csak" meg szeretne élni, annak munkahely sem jut, ebben a fene jó világban, amit szeretet vezéred biztosít birka alattvalóinak! Hát igen az az ország nagy többsége aki ebben a cipőben jár az vessen magára! Igaz, mert nem zavarta el ezt a népnyúzó bandát április 6-án!Különben te és hit hű barátaid mennyi áldozatot hoztál? Ha a gyereked éhes és nem tudsz enni adni neki, majd azt mondod, nincs mert most éppen áldozatot hozok azért a pár száz ezer emberért, hogy jobban élhessenek!Képmutató egy alak vagy, teli hassal könnyen jár a szád!
szandokan
@evacica: Cicukám, két szabadalommal a hátam mögött, több, mint 200 embernek munkahelyet biztosítva már több évtizede nem hinném, hogy egy olyan okoskodónak kellene bizonyítványt mutatnom, mint amilyen te is vagy. Orbánék még sehol nem voltak, amikor én már egy világszinten egyedülálló technológiát fejlesztettem ki, amit azóta sem tudtak lemásolni, pedig a kínaiak megpróbálták. Nekem egyedül a Kádár rendszer nem volt igazán jó, azóta viszont már csak az nem tud normálisan megélni ebben az országban, aki valóban nem képes többre. Ja, és én ezt már akkor megmondtam, amikor még Lázár sem volt sehol. Azt meg inkább ne firtassuk, hogy ki mennyit tett ezért az országért, a gyerekekért, stb., mert nagyon alulmaradnál.
Desischado
Az biztos, hogy ne lepődjünk meg a fidesz horda hozzáállásán, mikor ilyen komikat olvas az ember! Hú, döbbenet ez a hozzáállás, szóval akkor az ország több mint a fele hülye, mert nem tud megélni?! Azt vastagon elhiszem, hogy a kádár rendszer nem tetszett! Nekem és még sokaknak meg igen! Mert akkor volt munka, és rendesen meglehetett élni! Bár nem a gazdagoknak állt a világ! De nem tépem itt a számat, bár gyomorforgató ez a duma. Ami pedig hazugovicsot és a cimboráit illeti, valóban annyiból kellene "élniük", amennyit ők utalnak ki az embereknek! Bizonyisten hánynom kell!
szandokan
@Desischado: A Kádár rendszer alatt nem volt meg a kitörés lehetősége, lehettél te bármekkora zseni is, a párttitkárok, TSZ elnökök, stb. vitték a pálmát. Az igaz, hogy munkahelyek voltak, csak éppen mindez hitelből, termelés meg szinte nem is volt. Azt tudom, hogy az akkor még eléldegélő embereknek ez a mostani világ már nem tetszik, és nem is jó teljes egészében, de ezerszer jobb, mint egykoron volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.