Újságírók előtt leszámolta és borítékba téve felajánlotta Orbán Viktornak a minimálbér nettó összegét Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, hogy a miniszterelnök próbáljon meg egy hónapig abból megélni.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón azt mondta, lehet, hogy a minimálbér bruttó és nettó összege is nőtt az elmúlt években, de vásárlóértéke tíz százalékkal csökkent 2010-hez képest. Mint mondta, 66 483 forint a minimálbér nettó összege, de ő egy kifli árával többet, összesen 66 500 forintot ajánl fel a kormányfőnek.

Gúr Nándor elmondta, ezalatt az egy hónap alatt nyugodtan használhatja a miniszterelnök a szolgálati autóját közfeladatai ellátásához, de arra is van lehetőség, hogy a kormányfő, ha szeretné, étkezési utalványban kapja meg az összeget.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktornak "bele kellene szagolnia" ebbe az életbe, hogy reálisan tudjon beszélni arról, hogyan élnek ma az országban az emberek. Gúr Nándor közölte, a boríték a nap folyamán végig ott lesz nála a Parlamentben, Orbán Viktor bármikor átveheti tőle.

Kitért arra, hogy a 2013-as adatok szerint a létminimum összege 87 500 forint, amiből igen csak szerény módon lehet megélni. A közfoglalkoztatottak fizetése azonban ennél jóval kevesebb, 51 ezer forint, a közalkalmazottak 16 százalékának fizetése pedig nem éri el a létminimum összegét – ismertette.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@szandokan:
Nem lehet ,mindenki Fidesz közeli vállalkozó, jó barát vagy egyéb s...g nyaló.
Szükség van segéd és betanított munkásokra is. A közmunkásokról nem beszélve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nem fogja elvenni a patkány...neki ez aprópénz.
pbalage
@Hellcat: mit szarakodsz már, inkább tiszteljed,
mert olyan okos gazdálkodó a mi Mesterünk, hogy még egy brazil körútra is futja belőle, focinézéssel együtt.
Sőt, még a köztévéből egy kis csapatot is el tudja vinni belőle, hogy tudjanak jegyzetelni a bölcs mondásaiból, amit a lelátókon hagyja el a nagyrabecsült pofáját.
szandokan
Nem lehet mindenki közmunkás, meg 8 általánost végzett ember. Miért kellene az arra érdemes embereknek minimálbérből élniük? Ez megint egy újabb aljas balos lázítás, hogy tüntetnék már el őket végleg a színről. Azon gondolkozom, a pedagógusoknak mikor is emeltek bért a Fidesz tavalyi emelése előtt? Hmmmm...talán 2002 - ben? Szerintem csendben hadakozzatok, szoci barátaim...:-)
Sziszifusz
@szandokan:
Nem lehet ,mindenki Fidesz közeli vállalkozó, jó barát vagy egyéb s...g nyaló.
Szükség van segéd és betanított munkásokra is. A közmunkásokról nem beszélve.
szandokan
@Sziszifusz: Én nem is mondtam olyat, hogy mindenkinek Fidesz közeli vállalkozónak, jó barátnak, vagy seggnyalónak kell lennie. A te szótáradban a munka, az ész, a tudás szavak nem szerepelnek? Persze, szükség van minden munkára, csak ne akarjon milliókat keresni egy segédmunkás.
Sziszifusz
@szandokan: "munka, ész, tudás" szavak ismerősek számomra, de ezek megléte nem garancia arra, hogy megfizessenek valakit. Főképp akkor nem ha egyes diplomások, más lehetőség hiányában segédmunkára kényszerülnek.
Cicamama55
40 éve dolgozó szociális ágazati szakdolgozó -váltó műszakos-mindenestől 110.000Ft ot visz haza 2014.április óta, mert abban a hónapban tettek hozzá 2016. óta nem emelt fizetéséhez 10.500Ft-ot...Sajnos hosszan lehetne folytatni a sort azokkal, kiknek a jövedelme, mélyen az országosan kimutatott átlagkeresetek alatt van, de nincs értelme! Ezeket a tényeket már a választások előtt is körbejártuk, mégis mi lett az eredmény?!
Cicamama55
@Cicamama55: Ja! S ez a választások előtti hónapban megadott pénz csak pótlék, melyet bármikor vissza is vonhatnak, mint azt tették 2011-ben! Az alapbérhez még csak egy fél százalékot sem tettek!
JAJMÁR
@szandokan: A közmunkás nem minimálbért kap. Közmunkás az, aki nem talál állást, és ma az országban sokan nem találnak. Van köztük olyan, aki 8 általánost végzett, van aki szakmunkás, érettségizett, és van akinek felsőfokú végzettsége van. Mikor érted már meg?
Ezen kívül ismerek 8 általánost végzett embereket, akik igen sok tudást összeszedtek az életben, autodidakta módon. Ők azok, akik mindenfelé mindenfélét dolgoznak, és bizony, az alapoktól kezdve. Ne becsüld le őket.
Cicamama55
Az egyik szomszédomban érettségizett, 3 különböző szakirányú végzettséggel rendelkező-jelenleg is tanfolyamra járó két gyermekes családanya van, aki tizen... éve nem kap tisztességes állást, jobbik esetben takarítónőként, rosszabbikban parktisztításnál alkalmazzák időnként...
nemkati
@JAJMÁR: Similis simili gaudet. Szandokán és 0rbán egy brancsba tartoznak. Nézd csak meg 0rbán jellemzését, és hogy mit tartasz erről a szandokánról. Szerintem nagyon hísonlítanak.

„…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek..."

A szellemi foglalkozást gyakorlók között szép számmal vannak, akiknek a munkája egy kalap sz...t se ér, de hatalmas summát markolnak föl. Ugyanakkor a kétkezi munkások között is szép számmal vannak, akiknek a munkája nagyon értékes, és szégyentelenül alul vannak fizetve.
adrenalink
@szandokan: 11:30-ra 2002-ben minden tanár, még1X írom, minden tanár megkapta az 50 %-os, még1X írom 50 %-os béremelést! Tavaly, jó nevű gimnáziumban, volt aki 3 diplomával 5 azaz ötezer Ft emelést kapott. Hmmm...hmmm

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/itt-a-pedagogus-beremeles-lesz-tanar-aki-406-forinttal-keres-tobbet-429191
JAJMÁR
@nemkati: Igen! A baj az, hogy sokszor felelős pozícióba kerülnek olyan "szellemi" foglalkozásúak, akik - muszáj kimondani - alkalmatlanok. Egy dologhoz viszont értenek, alázni a beosztottaikat, akik a munkahely megőrzése érdekében tűrik, sőt, megoldják a felettese feladatait is. Töredékéért a "befolyásos" ember fizetésének. Itt tartunk.
Az "érdem" fogalmat is átértékelte a mostani ún. "elit".
Uborkakulcs
Igazából a Gúr Nándornak is van köze ahhoz, hogy ennyi a minimálbér. Véleményem szerint a Teljes politikai elit vagyonát zárolni kellene, majd éljenek meg 66 ezer forintból egy éven keresztül. Mint egy Állampolgár. Menjen a f@szba az egész mocsadék garnitúra. Dunapart, fejlövés, mindnek.
Katalina62
@szandokan: Nem milliókat csak annyit, eltudja tartani magát, és a családját!
nemkati
@Uborkakulcs: Vigyázz az ilyesmivel, mert akik ilyen egyszerűen elintéznének másokat, azok is gyakran sorra kerülnek.
miazavalami
@szandokan: Drága. Nem csak 8 osztállyal rendelkező segédmunkások kapnak minimálbért.
Én 23 éves közszolga létemre azt kapok, és nem segédmunkás vagyok. ha annyira érdekel akkor belinkelem neked a 23 év alatti béremeléseket , illetve az iskolai végzettségeimet , ja és a bérpapíromat is. Nagyon meg fogsz lepődni!
Nyuszicsibe
@szandokan: gondolom, van bejárónőd... na nem érdekel, mennyit fizetsz neki, meg hogy egyáltalán le van-e jelentve, de ha vele is csak arcoskodsz és lekezeled, hamarosan magad takaríthatod a slozidat. Mellesleg lenézni csak akkor van jogod egy emberre, ha segítesz neki felállni.
nyanya001
Ez most direkt jól jön neki mert megy a foci VB-re ! :)))
A Tündik bündije
Mondjuk ez egy eléggé hamvába hullt performansz volt, mivel a minimálbér sosem verdeste éppen a plafont, kormánytól függetlenül.
libelle
@szandokan: Te nem érted az életet. Itt leirtad, hogy a demokráciáról NULLA fogalmad van. Ha az "ellenzék" (hülye szó) a másik oldal vagy az opposition sokkal jobban hangzik.eltünik vége mindennek. Ezenkivül a politikában életfontosságu. Legyen az bármelyik oldal. Természetesen itt politikusokról beszélni nagy könnyelmüség. Te orbánt olyan "érdemes embernek" tartod.Miert, mit tud ? / de positivat mondjál és föleg hihetöt) Az országot állandóan negativ szinben feltüntetni, és nevetségessé tenni. . Minden munkának megvan az ára. orbán munkájának is és a sok körülötte levö csaló munkájának is meg lessz esetleg az ára. Tudod az élet olyan, egyszer fennt egyszer lent. Soha nem akarom megérteni az ilyen typusu embereket. Amennyiben ezt a systémet olyan jónak látod akkor bizonyára szomoru vagy, hogy a kádár idöszak megszünt. Persze Türkmenistan még befogad téged is.
libelle
@Nyuszicsibe: Hu de szép amit irtál. Könnyek szaladtak a szemembe!!! Nagyon nagyon szép
Cicamama55
@szandokan: A nyolc év alatt a közalkalmazottaknak, ahogy ön írja a "szocik" idejében volt egy 50%-os fizetés emelés, s egy-ha jól emlékszem-4.5%-os! A Fidesz 1998-2002-ig, a szakembereknek semmi, 2010-2014-ig a szociális ágazatnak semmi, még egyszer írom, semmi! Áprilistól a bármikor visszavonható pótlékot adományozták...S még mielőtt írja, hogy nem muszáj itt dolgozni, megelőzve önt írom, van aki szereti amiért tanult, amit csinál...
kata53
@Cicamama55: Katasztrófális! És nem Ő az egyetlen! Még nagyon sokan járnak ugyan ebben a cipőben! Sajnos! A vízcsapból is ilyesmiknek kellene folyni, no meg a RTL-en is! Remélem kinyílt a szemük!
csikknorisz
@szandokan: 2002-ben sem az Orbántorgyánkormány emelte a bért, hanem azok a mocskosszoci Medgyessyék.
hetöndöe
@szandokan: Te tényleg abba a fajtába tartozol,aki megmagyarázza(persze minden konkrétumot nélkülözve),hogy a megdöglött papagáj csak pihen.
Hellcat
Hát entero komám...ilyen beírások után lesz pár értesítésed amit átnyálazhatsz :D
bakegya
A gazdasági helyzetünk deflálódását egyáltalán nincs kedve ennek a társaságnak tudomásul venni-ezt az akciót már rég megindíthatták volna,pl az orbán levélszemét ellensúlyaként- de már az első idején.
szandokan
@libelle: Már megbocsáss, de a Kádár korszakot egyáltalán nem szerettem. Meváltás volt a nagy tudással rendelkező embereknek, hogy vége lett. Orbánnak én semmit nem köszönhetek, csakis magamnak, de amit ő elkezdett, az minden, csak az nem, amiket te itt felsoroltál. A demokráciáról nincs fogalmam? Nevetséges vagy.
szandokan
@nemkati: Az én képességeimet nem közepesre ítélik, nem lehet, hogy magadból indultál ki? Nekem címezd a nyavalygásaidat, ne másoknak panaszkodj.
szandokan
@JAJMÁR: Nem az összes közmunkást becsültem le, csak egy bizonyos részét.
szandokan
@adrenalink: Azért ez igen érdekes, hogy ötezer forint emelést kapott mindössze. A nejemet már nem hozom fel példának újra, de ennek nagyon ellentmond.
szandokan
@Nyuszicsibe: Igen, van bejárónőm, de nem nézem le, hanem megfizetem a munkáját. Én mindenkinek megfizetem a munkáját, szóval ne én legyek a bűnbak, hanem azok, akik csalnak folyton, nem fizetnek adót, stb. Amúgy meg, tudod hány bejárónő vár munkára? Nem kellene nekem a slozit takarítani akkor sem, ha egy elmenne, mert 100 jönne helyette.
szandokan
@Hellcat: Szandokan, ha megkérhetlek...
szandokan
@Cicamama55: A legtöbben szeretjük azt, amit csinálunk, különben már én is abbahagytam volna, mert megtehetném. Viszont én felelősnek érzem magamat sok emberért, akik ott dolgoznak nálunk, és minden újabb fejlesztés számomra egy nagy büszkeség.
szandokan
@csikknorisz: Ez így van, mert meg kellett nyerni a választásokat, Utána jöttek a gondok, mert fedezet az nem volt rá.
szandokan
@hetöndöe: A pók képes az ilyen átverésekre...:-)
Hellcat
@szandokan: Elnézést kérek a hordó bátor kapitányától :)
sakál
Orbán is közmunkás, vagy mifene, csak magasabb fizetésért. A politikusok zöme horribilisan felértékelt betanított szájkaratés, ez van, vagy emészteni próbálja őket a nép, vagy egyszerűen nyársra húzza, és felfalja őket, ez a két választási lehetőség van. Egyébként ezekkel a provokálásokkal nem mennek semmire, és a világért sem lesz jobb a helyzetük a minimálbéreseknek, avagy az alulfizetetteknek, ha a "képviselőink" bármelyike 66 483 forintból kényszerülne megélni. A munkaadók kizsigerelései ellen csak egy emberként lehet fellépni, és olyan nem lehet, hogy lesz aki mégis meghátrál és elfogadja a zsebbe fizetést, a megaláztatásokat, a visszaéléseket, mert ha igen, onnantól bukta az egész.
Cicamama55
@szandokan21.14: Ez érződik a hozzászólásaiban, biztosan így van.
JAJMÁR
@szandokan: 21:06 Idézet tőled: ma 11:30 " Miért kellene az arra érdemes embereknek minimálbérből élniük? "
Nos, én is ezt kérdezem, és még itt sokan ! miért kell?
human
Parragh László (magyar kerskedelmi- és iparkamara elnöke) mondta az ATV-ben, hogy a munkanélküliség jó, mert az alacsony bérek vonzzák a befektetőket az adott területre.
m.macskosz
@szandokan: ma 11,30
" Ez megint egy újabb aljas balos lázítás, hogy tüntetnék már el őket végleg a színről."

Úgy érted, hogy esetleg bele kellene lőni engem is a Dunába?

--én ugyanis "balos" vagyok, méghozzá az a fajta @balos: aki a habonyárpádokat,
hegedűszsuzsákat teljes vagyonelkobzás mellett azonnali kényszermunkára,ítélném,
a munkáltatójukkal egyetemben!
Az a fajta balos vagyok, aki nem tagadja meg a múltját, mert nincs miért megtagadnia azt. Szemben a jelenlegi t.gerincű szabadrabló bagázzsal!
Az a fajta balos vagyok, aki soha nem volt párttag.
.
.
.
Na, akkor ki is a jellemesebb, milliomoskáim?!

Orbán.,...Áder...skiccpali...fácánjános...?
szandokan
@m.macskosz: Speciel én a politikai elitre gondoltam, és nem azokra, akik ugranak mindenre, ami a Fidesz ellen szít. Az emberek hajlamosak elhinni, amiket a médiákban a szájukba rágnak, az ATV ebben például nagyon profi. Nekem veled nincs semmi bajom, szóval nehogy a Dunában kössél ki nekem...:-))
kkalman
Orbán megérdemelné, hogy kipróbálja, hogy lehet megélni a minimálbérből, de...
Nemcsak az ő bűne, hogy ennyi a minimálbér. Az elmúlt 24 év összes volt és jelenlegi politikusát erre ítélném, és nem egy hónapra, hanem legkevesebb annyi hónapra, ahány évet a parlamentben töltöttek.
adrenalink
@szandokan: Szinte biztos voltam, hogy a nacsalnyik nejedet megemlíted! Nézd meg, mennyi a vez.pótléka.
Mindenkit visszavágtak az alapvonalra /ped.1/. Barátunk, ha nem lenne osztályfőnök, meg valamilyen bizottság elnöke igen kevés emelést kapott volna. Az említett 5ezer Ft-os "csak"
tanár. A 60 fős tantestületükben elég fucsán alakultak a bérek, volt is belső feszültség...
Meine Ehre heisst Treue
Ha az mszp lenne kormányon, akkor nem csinálna ilyen akciót, pedig akkor is nyomor szinten élne a fél ország. Ez az érem másik oldala...

Többek között ezért kellene elzavarni a teljes mszp-fidesz bandát a pi@ába!
libelle
@szandokan: 23:33 Telitalálat ! Valóban az" emberek hajlamosak elhinni, amiket a mediákban a szájukba rágnak. " az ATV is emlited itt erösen. Bizonyára, vagy legalábbis is remélem, hogy nyelveket beszélsz. Esetleg nem, mert egy tolmácsot is megengedhetsz magadnak. Nos igy vagy ugy, amit a nyugati hirekben lehet olvasni Mo.-ról ami bizony nem kevés ( 99,9 % negativ) kizárólag pár olyan van a mediában aki ténylegesen azt forditja ami oda levan irva. Ide tartozik az ATV is. Ellenben az a meggyözödésem , hogy itt egy -két millio polgár az aki a többi sok hülye kormányhü hazugságot elhiszi. Természetesen a sok negativ hirröl még emlitést sem tesznek. Pl.Magyar nemzet!!!
Nem is fontos, a polgároknak csendben kell lenni és a szuper, jó, becsületes, demokratikus kormány pedig teszi a dolgát. Amennyiben valamit a sok idehazudott pozitivumokból elhagytam, légyszives gondold hozzá. Ja, és tényleg nem sok fogalmad van a demokrátiárol.
m.macskosz
@szandokan: "Az emberek hajlamosak elhinni, amiket a médiákban a szájukba rágnak, az ATV ebben például nagyon profi."
Az ATV lefedettsége némileg csekélyebb, mint a BKK/BKV buszok felülete.
Márpedig 2 milliónyi ember láthatta reggel, délben este:
mandiner.hu/cikk/20121118_bkv_buszon_kampanyol_egy_gyurcsany_bajnai_szovetseg_ellen_a_bekemenet
m.macskosz
@human: Bizony, és még azt is volt pofája tanácsolni, hogy lehet gombát szedni, ha kevés a havi nettó 47 ezer Ft. :(
m.macskosz
@szandokan: tegnap 23,33
"Speciel én a politikai elitre gondoltam,..."
Miért, én nem azokról beszéltem?!
"Orbán.,...Áder...skiccpali...fácánjános...? "
evacica
@szandokan:Nálad a fidesz agymosása jól bejött, biztos rendesen megy a fagyizás is! Az elmúlt 4,5 év alatt semmi jót nem tudok a fidesz és kormánya javára írni, csak a nagy nyomort a korrupciót a demokrácia fokozatos leépítését a jog állam megszüntetését a szomszédokkal való orbáni háborút az EU mocskolását, persze a pénzt csak adják, az emberek megalázását és ki semmizését, szóval ez mind az elmúlt 4,5 év nagyszerű terméke. ja majd elfelejtem az emberek, főleg fiatalok tömeges külföldre vándorlása a fene nagy jólétből!Persze ennek is mind Gyurcsány az oka!!Ezt se feledjem!
evacica
@m.macskosz: Maradt volna Franciaországba és ott osztogatná az észt! Ennek a nőnek a lelke olyan, mint a külseje!
Cicamama55
@szandokan: Sokkal több a jobb oldali szájbarágós csatorna, ugye ezen nincs mit vitatni?! Ezt a tényt a választások eredményei is tükrözik, hogy a legkisebb falvakban, tanyákban élő emberekhez mely adók hírei jutnak el...A családomon belül ezt bőven megtapasztalhatom, úgy hogy ellenérvet ebben nem fogadok el!Azt ugye Ön sem gondolja komolyan,hogy egy tv csatorna miatt legyen az országban egyáltalán ellenzék...Fejlődést csak az épkézláb érvek összecsapásai eredményezhetnek. Ha egyoldalú minden, akkor az oda vezet, ahol jelenleg tartunk! Hiába van a Parlamentben ellenzék, a törvényeket úgy alakították, hogy a döntésekben nem lehet szavuk sem! A kétharmad mindent visz!
szandokan
@evacica: Miért, ilyen melegben te nem szoktál fagyizni? Ráadásul azt akarod nekem bemesélni, hogy az elmúlt 4,5 év az oka, hogy rosszabbul élnek (ami persze nem igaz) az emberek? Tudod, akit ez a 4,5 év teszem fel valóban tönkrevágott, az meg is érdemli, mert aki több évtizedes munkával képtelen volt elérni bármit is, az magára vessen, ha néhány kiigazítást képtelen volt az ország érdekében elviselni.
evacica
@szandokan: Nocsak, nocsak csak nem Lázár Jánoshoz jártál oktatásra? ! Mert akkor nem csodálom, hogy van mit a tejbe aprítani, elvégre" kinek mennyi pénze van annyit ér" Látjuk Mészáros Lőrincnek is sikerült egy kis pénzt össze kaparnia az "elmúlt négy év" alatt, ügyes egy gáz és vízvezeték szerelő ez a fiú, bár, hanem az Isten a barátja ez nehezen jött volna össze!!! Aki meg becsületes munkával "csak" meg szeretne élni, annak munkahely sem jut, ebben a fene jó világban, amit szeretet vezéred biztosít birka alattvalóinak! Hát igen az az ország nagy többsége aki ebben a cipőben jár az vessen magára! Igaz, mert nem zavarta el ezt a népnyúzó bandát április 6-án!Különben te és hit hű barátaid mennyi áldozatot hoztál? Ha a gyereked éhes és nem tudsz enni adni neki, majd azt mondod, nincs mert most éppen áldozatot hozok azért a pár száz ezer emberért, hogy jobban élhessenek!Képmutató egy alak vagy, teli hassal könnyen jár a szád!
szandokan
@evacica: Cicukám, két szabadalommal a hátam mögött, több, mint 200 embernek munkahelyet biztosítva már több évtizede nem hinném, hogy egy olyan okoskodónak kellene bizonyítványt mutatnom, mint amilyen te is vagy. Orbánék még sehol nem voltak, amikor én már egy világszinten egyedülálló technológiát fejlesztettem ki, amit azóta sem tudtak lemásolni, pedig a kínaiak megpróbálták. Nekem egyedül a Kádár rendszer nem volt igazán jó, azóta viszont már csak az nem tud normálisan megélni ebben az országban, aki valóban nem képes többre. Ja, és én ezt már akkor megmondtam, amikor még Lázár sem volt sehol. Azt meg inkább ne firtassuk, hogy ki mennyit tett ezért az országért, a gyerekekért, stb., mert nagyon alulmaradnál.
Desischado
Az biztos, hogy ne lepődjünk meg a fidesz horda hozzáállásán, mikor ilyen komikat olvas az ember! Hú, döbbenet ez a hozzáállás, szóval akkor az ország több mint a fele hülye, mert nem tud megélni?! Azt vastagon elhiszem, hogy a kádár rendszer nem tetszett! Nekem és még sokaknak meg igen! Mert akkor volt munka, és rendesen meglehetett élni! Bár nem a gazdagoknak állt a világ! De nem tépem itt a számat, bár gyomorforgató ez a duma. Ami pedig hazugovicsot és a cimboráit illeti, valóban annyiból kellene "élniük", amennyit ők utalnak ki az embereknek! Bizonyisten hánynom kell!
szandokan
@Desischado: A Kádár rendszer alatt nem volt meg a kitörés lehetősége, lehettél te bármekkora zseni is, a párttitkárok, TSZ elnökök, stb. vitték a pálmát. Az igaz, hogy munkahelyek voltak, csak éppen mindez hitelből, termelés meg szinte nem is volt. Azt tudom, hogy az akkor még eléldegélő embereknek ez a mostani világ már nem tetszik, és nem is jó teljes egészében, de ezerszer jobb, mint egykoron volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.