Harmincöt percig állt a mentő egy csepeli ház előtt a mesterségesen lélegeztetett eszméletlen beteggel – írja a Blikk.

A lap azt írja, a család szerint egy kórház sem fogadta a szívinfarktuson átesett idős asszonyt. F. Józsefné Rozáliát végül az Uzsoki utcai kórházba szállították. A mentősök egyébként a hírek szerint hősies küzdelmet folytattak azért, hogy végre intenzív osztályra szállíthassák a beteget.

A Blikknek nyilatkozott a beteg lánya, aki azt mondja, hallották, ahogy a mentősöket folyamatosan utasítják vissza a kórházak. Azt látta, ahogy egyre idegesebbek lettek, volt olyan mentős, aki a saját telefonjával is próbált segítséget kérni.

Keresték az Országos Mentőszolgálatot, hogy hány kórház utasította el a beteget, de eddig nem kaptak választ.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A modern stadionok kellenek nem kórház!? Ugye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Ahogy szokták mondani: "Ki van ez találva".
A Ratkó korszakban születettek mostanság érik el a nyugdíj korhatárt, és mennek nyugdíjba. Ezzel egy időben egy agyonhajszolt élet után megromlik az egészségük.
Rázúdulnak az egészségügyre. Mi lesz itt ? Korai elhalálozás, olyan betegségek miatt melyek normál esetben gyógyíthatók lennének !
Sokaknak rövid ideig kell nyugdíjat fizetni, tiszta haszon a kormánynak.
lajospapa
Volt egy eset pár éve. Egy beteg meghalt a mentőben, mig egyik kórházból a másikba vitték , mert az igazgató megtiltotta a területen kívüli felvételét. Országos paláver lett belőle, mondván meghalt az első beteg a szocialista kormány egészségügyi átalakítása miatt. Lázár városában Hódmezővásárhelyen a tüntetők Molnár Lajos akkori e. ü miniszter bábúját hordozták egyéb épületes táblák társaságában. Azóta sokat javult az egészségügy. Hivatalosan is lehet kerülni a várólistát, a felesleges orvosi, ápolói személyzetet sikerült elhelyezni Angliában. Aki pedig infarktuson töri a fejét, jól teszi, ha előre befizet valamely kórházba. Vagy egy olcsóbb temetésre.
ETA
Annyit halljuk,hogy orvoshiány van!!! Egy ismerősöm,csak azért van most külföldön orvosként, mert onnan előbb hivták állásinterjura,mint Magyarországról.Hát ment!!! És amilyen körülmények ott várták??!!!Álomfizetés,luxuskörülmények és azt kérdezték tőle,melyik osztályon szeretne dolgozni???
mate03
@magyarbakancs: A bejegyzésed igaz az egész társadalomra!
1magyar
Mi az,hogy egy ellátott beteget nem fizet ki az OEP??? Főleg ha még aláírta az ellátást a beteg?!
Szégyen,gyalázat ahogyan leépítik a kórházakat!
Vadlaci
Teljesen jogos, hogy nem fogadták, hiszen nem volt időpontja ! / Na ezt a cinikus megjegyzést az elkeseredés mondatja velem, komolyan nem gondolok ilyent/. Azt viszont komolyan gondolom hogy nem kell alig 10 mó embernek 167 kórház. Legyen kevesebb, de jól felszerelt tudással és eszkközökkel is.Lesz elég orvos is, akiket a bérjegyzéken is megbecsülnek. A sokaság csökkenti a minőséget !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.