Harmincöt percig állt a mentő egy csepeli ház előtt a mesterségesen lélegeztetett eszméletlen beteggel – írja a Blikk.

A lap azt írja, a család szerint egy kórház sem fogadta a szívinfarktuson átesett idős asszonyt. F. Józsefné Rozáliát végül az Uzsoki utcai kórházba szállították. A mentősök egyébként a hírek szerint hősies küzdelmet folytattak azért, hogy végre intenzív osztályra szállíthassák a beteget.

A Blikknek nyilatkozott a beteg lánya, aki azt mondja, hallották, ahogy a mentősöket folyamatosan utasítják vissza a kórházak. Azt látta, ahogy egyre idegesebbek lettek, volt olyan mentős, aki a saját telefonjával is próbált segítséget kérni.

Keresték az Országos Mentőszolgálatot, hogy hány kórház utasította el a beteget, de eddig nem kaptak választ.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A modern stadionok kellenek nem kórház!? Ugye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A modern stadionok kellenek nem kórház!? Ugye?
Sziszifusz
Egyes kórházak illetékes orvosai úgy védik intézményüket a betegek felvételétől , mint annak idején Dobó István védte az egri várat a törökök behatolásától . Vagy még nagyobb elszántsággal.
Az utóbbi évek hírei közt sok olyan eset olvasható amikor a mentő által szállított beteget egy kórháztól a másikhoz majd a harmadikhoz utasítják. Volt aki mire ellátásra került volna addigra már késő volt.
nemkati
Egyre több olyan esetet hallok, hogy nem jön ki a mentő súlyos beteghez mert nincs rá kapacitás, vagy kijön órák múlva, vagy járnak kórházról kórházra mert nem fogadják a beteget, vagy déltől este 11-ig (ez múlt héten volt a családunkban) utaztatják a csak fekve szállítható beteget. Emberek milliói éheznek, emberek százezrei vannak ellátatlanul anyagilag, egészségügyileg, és a kormány szerint minden remekül megy ebben az országban, annyira, hogy más országok rólunk vesznek példát? Hát ki az az agyament, aki még bármit elhisz ennek a bandának?
human
Remélem nem azért nem tudják fogadni a betegeket, mert kevés az orvos vagy pénzhiány van a kórházakban.
pbalage
@nemkati: csak annyit kell tenni, hogy a közmédiát kell nézni, meg az mno szintű újságokat/portálokat olvasni, és máris minden jónak érződik ebben az országban.
De attól még nem jó, viszont a sokszor megismételt hülyeség elfogadottá válik.
Nem fog itt semmi semmilyen ingerküszöböt elérni, mert a fidesz rendszer úgy lett kitalálva.
Most még gyorsan befogják pár független újságíró pofáját, aztán már nem lesz miről beszélni, az emberek csak érezni fogják, hogy nem jó semmi, de visszajelzést/megerősítést már nem fognak kapni sehonnan.
Ez volt a cél, ez volt a "FOLYTATJUK".

Aki teheti/tehette, elhagyja/elhagyta az országot. Ők azok voltak, akik beleláttak a helyzetbe. Nekik megtiltották még azt is, hogy szavazzanak, Orbán vezér most Junker ellen küzd, mert ha ő nyer, akkor Nagy-Britannia kilép az únióból, és hazajön pár százezer munkanélküli Orbán-ellenes magyar, és nem lehet tovább folytatni.

A néni a rendszer áldozata, és még az is lehet, hogy támogatta is a saját szenvedésének meghosszabítását, amikor elment szavazni.

Ki tudja.
magyarbakancs
33 éve dolgozom az EÜ-ben.
A rendszerváltás után zuhanó bombázó módjára esik a színvonal.
Mindent áthat a pénz hajhászása.
Úgy látom az orvos kollégák tisztelet a kivételnek elfelejtetek az orvosi esküjüket.
Elfelejtették ,hogy senkit nem kényszerítettek erre a pályára.
Az emberség és az alázat kiveszőben van a szakmánkban.
varirmag
@magyarbakancs: Igy igaz !!!

Olyan mintha az orvosok a kórházi munkát csak "alibi" állásnak tekintenék . Mindegyik rohan a magánrendelőbe és igyekszenek a betegeket is oda irányítani.
Ha nincs pénzed megfizetni a magánrendelést,m kórházat annyi neked.
Hiába üresek a kórházi ágyak, a betegek az ellátás hiánya miatt meghalnak !
KÁOSZ van az eü-ben is !!!
És időnként még ahoz is van pofájuk hogy " prevencióról" dumáljanak,akkor amikor hosszú hónapokat,akár 1/2 évet is várni kell egy szakorvosi vizsgálatra.
Ott is ahol van orvos és ott vannak a gépek is - CT,MR,ultrahang stb- de aki nem fizet az
hónapokat várhat, vagy meghal. Az orvosok lesz...ják.
Tombol a lelkiismeretlenség,a nem törödömség.
nemkati
@varirmag: Pont ez van! Ha a beteg nem tudja kivárni a várólistát, vagy csak egyszerűen szeretne meggyógyulni, szinte észre se veszi, és pillanatok alatt egy magánrendelőben találja magát, ahol fizethet rendesen, még többet, mint általában a hálapénz.
nezelodo
Addig-addig fejlesztik a fiúk a kórházakat, amíg elfekvő lesz belőle. Remélem ők is élvezni fogják, ha eljön az ideje...
bencemacska
@nemkati: És eljön az a csoda, hogy már a magánrendelőben - jó pénzért- is figyelmetlen, türelmetlen az orvos.
Saját tapasztalat!!!
nemkati
@bencemacska: Itt a megoldás: nem szabad betegnek lenni. Meg szegénynek se. Szegény betegnek pláne! :)
bencemacska
@nemkati: Igazad van, életbe lépett egy gyerekkorombeli közmondás erre:

"Aki fázik, fagyjon meg,
Aki beteg , haljon meg"

Milyen nyugodtan üvöltöttük egymásnak -nem értve jelentését - ha valaki panaszkodott!!!
Nem gondoltam, hogy valamikor ez kormányprogrammá emelkedik!
nemkati
@bencemacska: Hát pedig, amit akkor nem értettél, amit aztán megértettél és elborzasztott, az ma elfogadott nézet, legalábbis a kormány részéről. Sokszor, amikor viccelődök, igazából inkább sírni volna kedvem.
Sziszifusz
Ahogy szokták mondani: "Ki van ez találva".
A Ratkó korszakban születettek mostanság érik el a nyugdíj korhatárt, és mennek nyugdíjba. Ezzel egy időben egy agyonhajszolt élet után megromlik az egészségük.
Rázúdulnak az egészségügyre. Mi lesz itt ? Korai elhalálozás, olyan betegségek miatt melyek normál esetben gyógyíthatók lennének !
Sokaknak rövid ideig kell nyugdíjat fizetni, tiszta haszon a kormánynak.
lajospapa
Volt egy eset pár éve. Egy beteg meghalt a mentőben, mig egyik kórházból a másikba vitték , mert az igazgató megtiltotta a területen kívüli felvételét. Országos paláver lett belőle, mondván meghalt az első beteg a szocialista kormány egészségügyi átalakítása miatt. Lázár városában Hódmezővásárhelyen a tüntetők Molnár Lajos akkori e. ü miniszter bábúját hordozták egyéb épületes táblák társaságában. Azóta sokat javult az egészségügy. Hivatalosan is lehet kerülni a várólistát, a felesleges orvosi, ápolói személyzetet sikerült elhelyezni Angliában. Aki pedig infarktuson töri a fejét, jól teszi, ha előre befizet valamely kórházba. Vagy egy olcsóbb temetésre.
ETA
Annyit halljuk,hogy orvoshiány van!!! Egy ismerősöm,csak azért van most külföldön orvosként, mert onnan előbb hivták állásinterjura,mint Magyarországról.Hát ment!!! És amilyen körülmények ott várták??!!!Álomfizetés,luxuskörülmények és azt kérdezték tőle,melyik osztályon szeretne dolgozni???
mate03
@magyarbakancs: A bejegyzésed igaz az egész társadalomra!
1magyar
Mi az,hogy egy ellátott beteget nem fizet ki az OEP??? Főleg ha még aláírta az ellátást a beteg?!
Szégyen,gyalázat ahogyan leépítik a kórházakat!
Vadlaci
Teljesen jogos, hogy nem fogadták, hiszen nem volt időpontja ! / Na ezt a cinikus megjegyzést az elkeseredés mondatja velem, komolyan nem gondolok ilyent/. Azt viszont komolyan gondolom hogy nem kell alig 10 mó embernek 167 kórház. Legyen kevesebb, de jól felszerelt tudással és eszkközökkel is.Lesz elég orvos is, akiket a bérjegyzéken is megbecsülnek. A sokaság csökkenti a minőséget !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.