Tegnap, miután az RTL Klub Híradóban L. Simon László adó- és médiaszakértő akkorát égett mint a Reichstag, ma ismét módosítót nyújtottak be a jogszabályhoz. Az államtitkár ugyanis a híradó riporterétől tudta meg, hogy az eredetileg az RTL Klubra szabott, többször módosított büntetősarc a 25 ezer forint körül reklámozó vállalkozásokat is sújtotta volna.

Ezen változtattak most, így már nem 25 ezer forint, hanem 2,5 millió forint feletti havi reklámköltés esetén terhelné adófizetési kötelezettség a hirdetés megrendelőjét akkor, ha a reklám közzétevője nem nyilatkozik az adókötelezettségéről.

Az adó alapja a reklámközzététel havi összesített ellenértékének 2,5 millió forintot meghaladó része, az adó mértéke pedig 20 százalék.

L. Simon László a bizottság ülésén azt mondta: támogatja a bizottsági javaslatot, bár az nem szolgálja eredeti előterjesztése célját, azt, hogy multinacionális internetes cégeket – amelyek a nem növekvő magyar reklámköltésből egyre nagyobb szeletet hasítanak ki – rávegyék az adófizetésre.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Lehet ennél jobban leégetniük magukat?? Nem hinném!! Ezek a seggükben hordják az agyukat!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Addig módosítgatják ezt a reklámadótörvényt, amíg kizárólag az RTL-re vonatkozik majd. Volna egy kis eszük, ennyi módosítás után megsemmisítenék az egészet. Kisebb égés lenne, mint így.
Desischado
Itt az RTL-t kell bevarrni, az a "főellenség" fideszéknél, de már azt sem tudják, hogy toldozzák-foldozzák ezt a szerencsétlen reklámadót! simonka tényleg nagyon égett, mint a Reischtag! De ő ezt fel sem fogta! Hehehe...
Hellcat
Nem baj a fidesz maffia már ráküldte a NAVot is az RTL re...
adrenalink
Az öreg székely nekiáll reggel egy nagy farönköt faragni. Elmegy a háza előtt a szomszédja és megkérdi:
- Mi lesz abból, szomszéd?
- Ebből, fiam, gerenda! - válaszol a székely.
Nem sokkal később a szomszéd megint elmegy a ház előtt, látja, hogy az öreg még mindig nagy munkában van, így bekérdez ismét:
- És abból mi lesz, szomszéd?
- Ebből, fiam, kocsirúd.
Dél tájékán a székely térdig érő forgácsban ül, és még mindig farag. A szomszéd újra kíváncsiskodik:
- Ebből mit farag, szomszéd?...
- Ebből, fiam, szék lábát.
Estefelé már nagy halom forgács gyűlik össze az öregnél, de ő még mindig farag. A szomszéd naná hogy ismét érdeklődik:
- Mi lesz abból, szomszéd?
Mire az öreg:
- Ebből, fiam, fogpiszkáló... ha el nem cseszem már megint...
bakegya
Figyelem.fiedess társadalmi reklám következik-fanok figyeljetek-ahogyan szavaztatok azt nézhetitek,élvezhetitek és adakozzatok drága vezéreteknek önkéntes államalapítónk királyságának felvirágoztatására!-a jókedvű adakozót az Isten is jobban szereti...Tőkés reklámot idéztem...
nezelodo
Jól van, hát faragják, de majd csak sikerül beleírni az L Simon verseit is, mert a mazochistákon kívül úgysem olvasná senki. Itt legalább kénytelen lesz olvasni, aki reklámmal foglalkozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.