Lázár János jobbkeze, Sonkodi Balázs államtitkár megírta a vagyonbevallását, amely rengeteg hiányosságot, de főleg hirtelen meggazdagodást mutat.

A vagyonnyilatkozata alapján a Miniszterelnökség frissen kinevezett államtitkárának van mit a tejbe aprítania:

II. kerület, 94 nm2 lakás, 2012.09.15
.
II. kerület, 96 nm2 lakás, 2014.07.12.

II. kerület, 47 nm2 garázs, 2012.08.15
.
Tihany, 30 nm üdülő, 2013.10.15
.
VW T5 (2006-os), 2014.05.13
.
BMW 530 (2008-as), 2014.05.13
.
és még 171 millió forint.

Milliók, budai lakások, autók – Lázár János embere már most jobban teljesít

Az üzleti tevékenysége mellett a politikai szerepe a szélesebb nyilvánosság számára nem ismert. Két hír jelent meg az elmúlt években az országos sajtóban róla: egyrészt, hogy miután Lázár államtitkár lett 2012-ben, a Miniszterelnökség politikai tanácsadójaként havi bruttó 966,5 ezer forintos díjazásban részesült. Másrészt pedig ő lett a trafikok koncessziós jogait kezelő Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának egyik tagja, amiért az állami tulajdonban lévő cég honlapjának tanúsága szerint havi bruttó 120 ezer forint tiszteletdíj jár – írta korábban a HVG, a Szélhámos vagy profi menedzser című riportjában.

Ezek a jövedelmek azonban nem szerepelnek a most közzétett, igencsak foghíjas jövedelemnyilatkozatában.

A Lázár–Sonkodi-kapcsolat Hódmezővásárhelyen 2004-ig visszanyúlva jól dokumentálható. Amikor ebben az évben Lázár János az előző polgármester, Rapcsák András halálával a város első embere lett, Sonkodi is bekerült a 100 százalékig önkormányzati tulajdonban lévő Hódmezővásárhelyi Városfejlesztési Kft. felügyelőbizottságába. Lázár Rapcsák személyi titkáraként (többek megfogalmazása szerint „táskacipelőjeként”) indult, és amikor polgármester lett, a szegedi orvoscsaládból származó Sonkodi befolyása is megnőtt a városban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Nemcsoda hogy drasztikusan no az allamadosag. Ezek a rohadtak szetraboljak az orszagot a sajat meggazdagodasukra.
bakegya
@m.macskosz: ez mondjuk tömény időegyezésnek tűnik a tanulmányi időket összevetve igazad van,,de ha ösztöndíjas,a gyakorlati időket ott rendelhetik el ahol az a bizonyos műtéti technológia( a hazai igényeknek megfelelően is a legjobb színvonalon működik).A személyes együttműködésnek és bizalomnak itt döntő képviselői persze közreműködve segítik a tanulmányok folytatásának zökkenőmentességét is.aKI JÓKOR VAN JÓ HELYEN-AZ AZÉRT KEVÉS tud lenni több esetben,TELJESÍTENI IS KELL.Az más kérdés,hogy sokan-a fiatalok többsége -nem jön haza,számomra is viszonylag érthető módon -mert a feltételek sajnos mások a személyes életvitel és becsületes munkavégzés szempontjait tekintve.Szándékosan nem domborítanám ,ha pl korrupt megoldásokkal éli meg ezeket az utakat a kedvezményezett...-Mint a fenti pl.is szemlélteti-egy ilyen képzett palinak menedzser típusú-ráadásul politikai szekértoló feladatokat csinálni -a legnagyobb pazarlás-ha csakkk...a részleteket és a személyes indíttatást nem ismerve-nem nyilatkoznék-sok variáció lehetséges...és orbán-lézerrel még annál is több...sajnos számtalan módban tapasztalhatjuk meg ...
Felháborító-és sehol a világon -nem hinném hogy elfogadható lenne egy ilyen vagyonnyilatkozat,mint az itt nyilvánosságra hozott.
bakegya
Hihetetlen mennyiségben az államtitkárságok és ennek még helyetteseik is vannak-egy ekkora országban ez véleményem nem csal csakkk a szamai felelősség áthárítására hasznos a tök hülye hozzá nem értés magaslatán-ez nálam önleleplező intézményesített dilettantizmus (hol lehet majd valami törvényesített nélkülözhetetlenre rátalálni ebben a dzsungelben?-hogy pl.konkrétizálva kétségeimet-egy tajszámot hol kaphat vaqlaki aki ráutalt?)Vagy hülye kérdésre csakkk hülyye válasz fogunk kapni,mint ahogy az egyszeri szófofó asszonysággal megesett?-CSAKKKKK (ennyit teszünk mi fidessnyikek értetek 100 fölötti államtitkár seregönkkel).
Yoda69
Ezert kell a 110 milliardos megszoritast, hogy ezt a sok seggnyalot ki lehessen fizetni.
soljanka
@Yoda69: Pontosan! Sok millió embernek kell nyomorognia ahhoz, hogy pár tízezer luxusban élhessen.
joopapa
Na ennek a szervilisnek is csak megszületni volt nehéz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.