Március végére az előző időszakhoz képest 654 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona, ami a teljes népességre vetítve, csecsemőtől az aggastyánig 66 200 forintos vagyonnövekedés jelent. Az első negyedév végén 25 667 milliárd forint nettó pénzügyi vagyonnal rendelkeztek a háztartások a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. Ez a tavaly év végi állapothoz képest 654, az egy évvel korábbihoz mérten pedig 2479 milliárddal magasabb összeg. Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy amennyiben ezeket a számokat a 9,877 milliós magyar népességre vetítjük, akkor egy negyedév alatt 66,2, egy év alatt pedig átlagosan 251 ezer forintos vagyongyarapodást jelent csecsemőtől az aggastyánig. Utóbbi ráadásul egy kisebb csúcsnak is tekinthető, hiszen ennél nagyobb mértékben legutóbb tavaly a második negyedévben gazdagodott a lakosság egy főre vetítve.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@gyuszka: bravó...:)))) Ezt a hülyeséget...:))) Egyedül, vagy segítettek?? :)))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Látni szeretnénk sokan ezt az összeget.
ila51
@szaboria1: ..inkább csendben maradtak volna ...ügyeljenek a bevallásokra inkább !
darwin
@szaboria1: Statisztika!!!
Meg lehetne nézni az emberek bankkártyáit.Fizetés után is 100000 mínuszban.Soha nem gazdálkodják ki.
Cicamama55
Tuti?! Már megyek is az automatához, mert a pénztárcámban nem találom...
szaboria1
@Dr plágium: Nekünk is mert 11 évvel ezelőtt befizették velünk a csatornahálózat kiépitéséhez a bekötési díjat tegnap kiderült még kb 80000 -100000,.ft kell hozzá mert csak 1 méterre lesz a kapun belül bevezetve a többi a ház tulajdonosát terheli.
perfekt
"Aki magyar velünk tart"---jó kis kábítószer-light-es.Nektek legyen ennyivel több éhenkórászok
Senara
Magyar Nemzeti Bank Matolcsi III/II elvtárs vezetésével beállt a ámítók sorába . Jobban teljesítünk 66 ezer / fő plusz van a tarsolyba csecsemőtől az aggastyánig. Elhiszem A + de átlagot számítani gusztustalan és undorító , mert gyarapodás volt , de nem az átlag embereknél ... A KIVÁLASZTOTTAKNÁL biztos .Borzalmas összegekkel gazdagodtak egyesek ha 9,877 milliós magyar átlagára ekkora összeg jött ki
alte trottel
Én csak ötvenezret kérek a gazdagodásomból, és tudok venni télre tüzelőfát!
1magyar
Szóval a szemét gazdagok ennyit raboltak le egy-egy emberről!
A Tündik bündije
Akkor a mai napra is megvan a verbális kábszer az M1 híradójába. Igaz, hogy ebből a pistabácsik meg a marinénik semmit nem érzékelnek, mert ez az összeg maximum a lakosság 10-15 százaléka közt oszlott el, és a nagy többség - hogy a South Parkból idézzek - sz@rt kapott, nem kakaót, de nem baj, ismét lehet majd büszkének lenni a jó hírre.
Jankó123
Sok magyar azt sem tudja, hogy mire lehetne elkölteni ezt a temérdek pénzt! :-(((
Ezért a kormány építtet belőle például stadiont, mindenki nagy örömére! :-(((
KÖSZÖNJÜK! :-(((
tivoli
25 667 milliárd forint nettó pénzügyi vagyonnal rendelkezik a 9,877 milliós magyar népesség.
Ez az igazi jó hír. Hol van ide Simicska, Orbán, Lázár meg a többiek? Csányinak is csak potom 150 milliárdja van a tavalyi 15 milliárd vagyongyarapodásával.
Yoda69
Ekkora forint leertekelodes mellett ez nem nagy siker.
Az eurohoz kepest tobb mint 20%-ot vesztett a forint az ertekebol 4 ev alatt, amita a fideSS kezelesbe vette.
Pisti271
Ennél nagyobb ingadozás egy hónapon belül is előfordul,
nem mindegy, nyugdíjfizetés előtti, vagy utáni napról van szó.
Másik
No ebből kimaradtam, valaki más kapta meg a részem ...
Pedig jól jött volna ... szakember mázolhatná az ajtókat, nem nekem kellene itt piktorkodni.
gyuszka
Én részemről ez a bejelentés reális, sőt valamivel havonta többet is tudok félretenni. Egyedül élek nyugdíjasként. Ledolgoztam becsületesen 45 évet egy munkahelyen.
Munka és család mellett célirányosan szereztem felsőfokú diplomámat. „Hűségemet” vállalatom tisztességes bérrel jutalmazta. Nem tartozok a kis nyugdíjasok közé, de komolyabban csak az utolsó kettő évben tudok megtakarítani, ami az alacsony inflációval és a rezsicsökkentéssel magyarázható.
Pálinkafőző Rézüst
@gyuszka: bravó...:)))) Ezt a hülyeséget...:))) Egyedül, vagy segítettek?? :)))))))))
bakegya
@gyuszka: gratulálok,de ha még annyit megtennél,légy olyan szíves kereteztesd be a VICCTOR KÉPESFELÉT AKASZD KI AZ UNOKÁID MELLÉ-ÉS ÉLJ BOLDOGAN ennek a rizsacsökevényes tudathasadéknak a birtoklásával!
tivoli
@gyuszka: Nahát, nahát! Egy normális, példamutató állampolgár, aki felolvassa az előre megfogalmazott propaganda szöveget. :-))))
Manhattan
Szarrá van adóztatva a magyar ember...Szerencsére van aki a pénzed lenyúlja, Simicska, Mészáros, Garancsi.. hallottál már róluk? Most indul a lelki üdvükért egy békemenet, imába is foglalható a nevük...persze a Viktoré mellett...Hát igen, a sok marha még hálát is ad, hogy kirabolják...de hát úgy kell nekik...
Manhattan
A közmunkaprogramnak köszönhetően jött ki ez a szám? Ha viszont valós lenne akkor nem lenne ekkora "gáz" sem a nyugdíjügy, sem az egészségügy!
human
@gyuszka: Hát az mszp alatt nem is kaphatott gázár kompenzációt, mert akkor csak a rászorulók kaptak, mert a jobb keresetűek ki tudták fizetni. Most már a vagyonosabbak is kapnak rezsicsökkentést és jóval többet, mint a rászorulók. Ez az amit a fidesz eredménynek én pedig szégyennek neveznék.
Jankó123
Nemsokára érkezik mindenkinek a felszólítás a NAV-tól, hogy a keletkezett 66ezer forint adóját és járulékait 8 napon belül a mellékelt utalványon fizesse be!
gyuszka
Pálinkafőző Rézüst
bakegya
tivoli

Engem a politika, nem érdekel soha nem voltam és nem leszek egyik párt tagja sem. De az ami ezen az oldalon megy ez a mérhetetlen gyűlölet az megbotránkoztató.
Talán ha az egész napos kommentek helyett a munkával is foglalkoznátok, talán akkor többre
vinnétek. Úgy tűnik, hogy akik egész nap itt írogatnak azok nagy része munkanélküli . Ha igen akkor sajnálatos és egyben elgondolkoztató. Míg az ország egyik területén sok a munkanélküli addig az ország fejlettebb része munkaerőhiánnyal küzd. A fejlet országokban
a munkás megy a munka után és nem várja, hogy tálcán vigyék a munkát a lakóhelyére, mint
Magyarországon.
Lehet olvasni az alábbiakat!!!
24 óra
MÉG TÖBB
SpórolásBelföldKülföldAutóKluboldalakBulvárBlogVéleményFórumCikkarchívumFotóarchívumA nap szépeHoroszkópMoziBulifotóKifestőkUnaloműzőkSzavazásokKvízGyászközleményIdőjárásDigitális KisalföldTudományFoci VB 2014Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Sopronban nincs munkaerő
Sopronban nincs munkaerő
Annyira kevés Sopronban a betanított munkaerő, hogy van olyan üzem, ahol már a költözést fontolgatják.
NAGY MÁRTA - KISALFÖLD NAPILAP - 2014.07.15. 15:21
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
tivoli
@gyuszka: Kösz a figyelmeztetést, de én tízszer annyit dolgozok és tízszer annyit is keresek, mint az átlagpolgár. És tízszer annyit is érek!!! És fussa a keresetemből félretenni nyugdíjas éveimre, és a rezsicsökkentésnek hála, a fürdőmedencém fűtése és vízzel való feltöltése szinte ingyen van. Mondtam is minap a házvezető nőmnek, hogy több tűpénzre fogom érdemesíteni, az uszoda fenntartómnak meg, hogy lassan csökkentheti a belépő jegyek árát. Sőt, még fussa a thaimasszőrömnek is napi rendszerességgel igénybe venni a szolgáltatásait. Hogy miért? Mert oly mértékben csökkentették a bevétel utáni adómat, meg a rezsimet, hogy szinte ingyenbe van a saját fenntartásom.
Strong
Ha összevetjük a Paks2 kiadásával, akkor mit mutatnak a számok?
perfekt
@tivoli: Ez a "gyuszka"--nem gyuszka!Ez egy hölgy,kit sokan ismernek--és semmi köze a Pártokhoz:-)) Kunokhoz méltó,elszántság--s mellette--progikat is szervez:és már -2 éves korában is intenzíven dolgozott.:))
Szvetlana
@szaboria1: 08.21. A bekötés valóban csak a kerítéstől 1 méterig szól.

Ha viszont 11 évvel ezelőtt fizettetek be, akkor hol volt az a pénz idáig? Ki használta?Kamat?
A szerződéskötéskor megállapított ár a mérvadó, a lakosságot nem terhelheti a késedelem miatti többletköltség.
Nézd meg a szerződést, ki az építtető az önkormányzat, vagy a Víziközmű?Kit terhel a felelősség a késedelemért?
tivoli
@perfekt: Isten éltesse, szeretem az ilyen elszánt, céltudatos hölgyeket. Példát lehetne venni tőle szorgalomból és kitartásból, valamint hasznos útmutatásai példaértékűek. Csak egy nő lehet ilyen fegyelmezett mint gyuszka.
szaboria1
@Szvetlana: Kezdetben akitől vettük a házat az részletekben fizetett de a ház vételét csak úgy engedték,hogy teljesen ki kellett fizetni amit az eladó nem akart így mi akkor kifizettük. A Fundamenta valami előtakarékossági számlán vezette és a mostani pm 2012-ben érte el, hogy ez ne így legyen nagyon kevés kamatot kaptunk vissza tavaly. Közben kiderül 3 városnak egy szennyvíztisztítót építenek és ez most megemeli a ktsg.-t.
szaboria1
@Szvetlana: 10 évig évente pályáztak és az összefogásnak köszönhető, hogy tavaly megnyerték 81,9% -ban eu forrás a többi az önkormányzatnak és mi nekünk a lakóknak kell állni.
perfekt
@tivoli: Tod az az érdekes,hogy egy ,hozzászólásában azt írja--,hogy 42-évet dolgozott le egy közös Osztrák _magyar rt-nél-- Ausztriában!!,és most tud csak félretenni--a rezsi csökkentésnek köszönhetően:Ez egy életművész--mert az Osztrákok jól fizetik még a mosónőket ,a szakácsokat-és még az éjjeli őröket is---a kiváló munkaerőket pedig tenyerükön hordják---mert ott az a módi.DE a rezsicsökkentés mindent visz--én is megnézem már a betétemet--hátha már gazdag is vagyok:)))-
m.macskosz
@miazavalami: ma, 14:07
"gyuszka" lenyúlta!
szaboria1
@gyuszka: Mint írtad nyugdíjas vagy mi is itt sokan. Ne azzal foglalkozz ki mit csinál a gépnél és miért az nem tartozik rád. Te örülj, hogy neked jól megy de vagyunk sokan akiknek nem. Pl. egy betegség igen viszi a nyugdíjas pénzét.
Szvetlana
@szaboria1: 16.10 Azért ez a 100 ezer beszállás nekem durva, erről nem volt szó a szerződéskötéskor.
Azért nézz utána, hogy mennyit kamatozott a pénzed, mert a Fundamenta ad rá évente szépen állami támogatást.
A mi városunkban 180 ezerbe került a csatornázás, de mivel nekem is Fundamentám volt ( 4 évig havi 4464 ft. viszakaptunk 58 ezer ft.-ot)
tivoli
@perfekt: Érdekes, hogy a jól fizetett osztráknál nem tudott félretenni, ahhoz egy orbáni rezsicsökkentés kellett. Lehet, hogy a hölgyet nem érdekli a politika, de mint fidesz agit-propos egészen jól bevált.
Jól vigyázz a rezsi megtakarításaidra, talán egy külön számlán volna érdemes tartani, mert ha bedőlnek a szolgáltatók lehet, hogy kamatostul kell nekik visszafizetni az elmaradt bevételüket.
Ha valóban csökkenteni akarná a kormány a családok önköltségét, akkor talán az ÁFÁ-val kéne kezdeni és nem a szolgáltatók működési költségből elvonni.
m.macskosz
@szaboria1: Nem tartozol senkinek magyarázattal, főleg egy ilyen fröcsögő, rosszindulatú fidesz-csókos provokátornak! :)
perfekt
@tivoli: Ez hókusz-pókusz.10 évre visszamenően minden, lakással- kocsival- telekkel kapcsolatos számláim eltéve.Nem bízok én már semmilyen szolgáltatással kapcsolatos variációkban.Mindég úgy csökken a rezsim ,hogy nő--hát nem érdekes mások--hogy csinálják??
szaboria1
@Szvetlana: A probléma ott van hogy az ingatlanunkról 20m hosszú lesz a rákötés és azt nekünk kell állni. 14 évvel ezelőtt a telkünk falujában még nem kellett azért külön fizetni.
tivoli
@perfekt: Úgy, hogy csúsztatnak a jövedelem bevallásnál
miazavalami
@m.macskosz: :-) Szűvem csöcske lészen az a pali! Jobb mint entero...
m.macskosz
@miazavalami: Entero-t lassan kenyérre lehet kenni!
Az utóbbi időben egy csomó hsz.-át lájkoltam! :)
miazavalami
@gyuszka: Először üdvözöllek köreinkben. :-)
Én dolgozom és innen még nagyon sokan mások. Az hogy te tudsz félretenni nem azt jelenti hogy más is. Nekem valahogy nem jön össze. De biztos bennem van a hiba. Mert ugye a munkahely mellett a Papussal csak kicsike alig 150 fás gyümölcsöst művelünk. Tudod az én őseim parasztok voltak , igyekszem én is jó paraszt lenni. Ez nem azt jelenti hogy beesek az ajtón és beolvasok minden "ingyenélő munkanélkülinek" akik egész nap ott csetelnek, hanem azt hogy mielőtt bemegyek az irodába dolgozni még hajnalban kihányom a malacok alól a trágyát. De nem zúgolódom, van piros pöttyös gumicsizmám azt szoktam felhúzni. :-) De a havi 66 ezer + az nem jön össze. Talán ha nem fizetném rendesen az adót, vagy ha nem etetném rendesen az állatikat, vagy ha nem vennék permetszert a fákra, vagy ha nem fillérekért vásárolnák fel amit termeltem...oly sok kiskapu van. Te biztos kinyitottál néhányat. Nekem az se megy le van lakatolva. Tudod nem csak paraszt vagyok hanem becsületes is. Na! Ez itt a baj, meg a sok ha...
miazavalami
@m.macskosz::-) Aha! Nem hiába a mi nevelésünk a gyerek...:-)
perfekt
@miazavalami: köszi--nem mintha számon tartanám,csak nem olvasok el mindent--így a stílust nem is tom felfedezni.Lányos zavaromban pedig a te írásod helyett odatetszikeltem magamnak:))
miazavalami
@szaboria1: Te a kabirbedi és a szandokán ugyanazt jelenti. :-) Kabir Bedi játszotta a filmben Szandokánt...:-)
perfekt
@miazavalami: ahogy itt most ülök odanéztem:)))--Inkább férfi--azzal a kis különbséggel ,mi nő-és férfi között van:))
miazavalami
@perfekt: Ajjaj az előbb lányos zavart emlegettél...:-)
perfekt
@miazavalami: Ta kisjány--nem hallottad még ezt a ki---vagy beszólást???:)))
miazavalami
@perfekt: Én már nagy lány volnék...:-) De hallottam , csak megzavart.
perfekt
@miazavalami: jól van na, néhány dolgot azért tudok rólad--amit írásaidban felfedezhettem:))
Grafix69
Ez olyan mint a nyugdíj kerekasztal ,elmebetegek gyülekezete , szerintem szegényebbek lettek ennyivel. Az agyam eldobom ,...
perfekt
@miazavalami:Semmi különös ---Papus-az apus--és hogy, a kislány kort kinőtted már--de nem sokkal:))))
miazavalami
@perfekt: De sokkal, csak azt hiszik hogy nem , mert én ilyen vagyok..:-)
perfekt
@miazavalami: és milyen jó hogy ilyen vagy-----gondolom.
miazavalami
@perfekt: Nem mindig. Van aki már szóba se áll velem...
Grafix69
@perfekt: persze mert megdumálják ,hogy gazdagodnak az emberek
perfekt
@Grafix69: Nekem pedig ez tetszik.Néha tükörbe is nézhetnének--szerintem meg sem ismernék magukat!
m.macskosz
@miazavalami: @perfekt: 17,45 17,46 Engem is behúzott/behúztál a csőbe ezzel a
lányos zavarral!
1magyar
A leggazdagabbak a felelősek a bolygó tönkretételéért. Közben ennyivel gazdagabbak és ennyire rabolják le a bolygót.
perfekt
@Grafix69: Amit írtál az tetszik,mert igaz.A tükörbe ,pedig azért nézzenek bele,hogy szembesüljenek eddig elkövetett hibáikkal---érted??
Grafix69
@perfekt: Ja bocsi, hát eddig elkövetett hiba talán a létezésük miatt elkövetett gyarlóságuk,ez pedig mindegyikre igaz , jobban élnek meg megtakarítottak ezeknek lehet.
szandokan
@miazavalami: @perfekt: @m.macskosz: Jót derültem a kis eszmecseréteken:-)) Persze az alaphangulatot a vizilabda válogatottunk már megadta. Hajrá fiúk, csak így tovább, és lehetőleg a döntőben se adjátok alább!!! Like mindenkinek!!
szandokan
@szaboria1: Ejnye, Kabir Bedi meg Szandokan egy és ugyanaz...:-))
szandokan
@tivoli: Figyu, ha ilyeneket írsz, még a végén azt hiszik, te én vagyok...:-))
szandokan
@1magyar: Szerintem kicsit próbáld cizellálni a hozzászólásaidat. Ez az állandó gazdag ellenességed elég elszomorító. A gazdagok normális esetben nagyon sok embernek teremtik meg azt a lehetőséget, hogy enni tudjanak adni otthon a gyerekeiknek, ruházni tudják őket, iskoláztatni, kifizetni a rezsit, stb. Soha nem szabad általánosítani, én ezt megtanultam egy életre, sokszor estem én is ebbe a hibába, de hála itt a hölgyeknek, talán sikerül belőle kilábalnom:-))
1magyar
@szandokan: Jobb lenne ha a kormányok adnának munkát nagyon sok embernek.Egymillió munkahelyet ígért a fidesz is.
Kevés a z érved a gazdagok védelmére, mert nézd meg mennyi fizetést ad a gazdag és mennyit keresnek az állami szférában dolgozók.
tivoli
@szandokan: tegnap, 22:58
Lehetséges, hogy egyforma rálátásunk van a világra? Úgy gondolom, minél feljebbről nézzük, annál többet látunk.
Én is megkaptam már, hogy buzi fideszes vagyok, holott ez nem így van. Még buzi is hamarább lennék mint fideszes.
varrólány
@tivoli: 09:19 Azért meggondolatlan kijelentéseket ne tegyél! :-) (az utolsó mondatodra értettem)
Desischado
Hinnyje, hol a pénz?4 Mert nem találom sehol4 Pedig most jól jönne nekem is! azért haláli, hogy megpróbálják bemesélni, hogy ennyivel lettem gazdagabb, de hiába, ha nem találom sehol azt a pénzt! Ha bemennék a boltba és ebből akarnék fizetni, jól néznék ki! Amúgy meg úgy látom, kaptunk egy új nyaloncot gyusszka személyében! Ezek sosem fogynak el? Mi van, szaporítják őket hazugovicsék!
ila51
@Desischado: ja , mindenki hoz magával egyet ...
Szvetlana
Gyuszika olyan szép bemutatkozó levelet írt, hogy nem is ide, hanem egy házasságközvetítő oldalra kellett volna küldenie. Mert ugye jó parti lenne a jó nyugdíjas takarékos majdnem sógor-
Ne keseredj el Gyuszka add csak oda nekem a megtakarításodat, félóra alatt eltakarítom:)))
m.macskosz
@Horizont: Az is jelzésértékű, hogy az egy főre jutó kereset 239 616 forint !
propeller.hu/itthon/2958328-miniszterek-havi-3-milliot-kerestek
Vajon, ebben hány nagyon-nagyon jól kereső van,
amikor tudjuk, hogy rengeteg közmunkás és minimálbéres van???!!!
m.macskosz
@Horizont: Nem is akármilyet! Sötét narancs színt! :)
Lehetne világos is, de az ugye éretlen, "gyuszka" meg már megette a kenyere javát.
szandokan
@tivoli: Én arra gondoltam, hogy medencéről, bejárónőről beszéltél...:-)) Egyébként én valóban Fidesz párti vagyok már hosszú évek óta, de ezt szerintem te is tudod. Nem is tagadtam ezt soha.
szandokan
@1magyar: Nem a kormányok adnak munkát elsősorban az embereknek, ők a lehetőséget teremtik meg. Azt, hogy mennyi fizetést ad egy normálisan gondolkodó vezető ember, az meg nem a kormányon múlik. Lehet ragaszkodni a minimálbérhez, de ez nem kötelező. Aki képes hosszú távon gondolkodni, és ehhez a tehetsége is megvan, az tudja, hogy a jó szakember aranyat ér.
szandokan
@Horizont: Már bocs, de a Szandokan is ember...:-))
Szvetlana
@perfekt: tegnap 15.40 Hú ez nagyon titokzatos volt:))
MIóta van neked lányos zavarod?:)
szandokan
@Szvetlana: Jó ötlet, de nőknek pénzt adni a kezükbe, főleg sokat, nagy felelőtlenség...:-))
Szvetlana
@szandokan: Megjöttél? mit hoztál? Nélküled csupa unalom az élet:))
szandokan
@Horizont: Te? Ugyan már, soha nem voltál az senkire...:-)
szandokan
@Szvetlana: A három gyereket épségben, meg egy dél-amerika hölgyet, de utóbbit némi gondolkodás után félúton kidobtam a családi béke kedvéért...:-))
perfekt
@Szvetlana:Ma 19.36,nem vagyok titokzatos..és amit kérdezel azt 17:36--kor posztoltam
tegnap.
Szvetlana
@szandokan: 19.54 Brazil nő itt is van éppen elég:)) még sok is
szandokan
@Szvetlana: Ne hasonlítsd össze őket a valódi dél-amerikai nőkkel, mert nem lehet.
kukac50
Ha Én vagyonosabb lettem 66 ezerrel,akkor miért nem emelték a nyugdíjamat ennyivel 3 hónap alatt?
Hazugság az egész!
szandokan
@Desischado: Ha nem dolgozol, akkor hogyan akarod azt, hogy nőjjön a fizetésed? Kicsit gondolkozz, mielőtt írsz valamit.
szandokan
@Horizont: Na, nem tudom, mit vettél te sértésnek részemről. Ezek szerint a smile nem jutott el hozzád. Eszemben sem volt sértegetni téged, amit írtam, csak egy poén akart lenni. Egyébként meg ha szidod a bunkó, paraszt, tahó, sohasem dolgozott újgazdagot, azzal mire mész? Semmire.
m.macskosz
@kukac50: Tudod, az a fránya statisztika az oka, amely átlagol, az az oka!
Példa 1.: Géza rezsije eddig havi 200ezer volt, most 20%-kal 40 ezerrel lett kevesebb.
Béla a rezsicsökkentés előtt is rohadtul spórolt, ezért a havi 6 ezres rezsije 20%-kal,
azaz 1.200 forinttal csökkent. Kettőjük átlagos rezsicsökkenése 20.600,-HUF.
Példa 2.: Géza eddig borjú bélszínt vacsorázott a Four Seasons-ben, napi 25000-ért,
ahol az árak nem emelkedtek. Béla naponta kb. 1/2 kg far-hátat fogyasztott, amelynek
az ára a duplájára emelkedett, Béla havi 1.800 Ft helyett most 3.600-at költ kajára, de
kettőjük átlagos húsár emelkedése mindössze 900,-HUF.
Ugye, milyen szép tudomány a statisztika?
Igaz, hogy Géza pénztárcája 20 ezerrel vastagabb lett, Gézáé meg 600-zal laposabb,
de a papír nem sikít, mindent kibír, még a KSH számait is elviseli!
Grafix69
@m.macskosz: Teljesen jó a példa de még meg is tetézhetnénk azzal ,ha valakinek szorulása van a másik meg fosik statisztikailag egészségesek valójában meg mind a kettó beteg.
szandokan
@Horizont: Rosszul hitted. Lapozzunk...:-)
Desischado
@szandokan: Neked kéne gondolkodnod, mert általánosan, mindenkire vonatkozik, nem írták, hogy csak a dolgozók,hanem mindenkiről szó van. Egyébként meg ha annyira okos vagy, akkor érezned kéne az iróniát a szavaimban.
volvós
" 66 ezerrel lett vagyonosabb minden magyar 3 hónap alatt "

Valóban igy van, csak ezek nem " magyarok " :-)))))
mariaberta
Gyalázat!! Én is magyar vagyok, mégis kihagytak!!!.
F_Viktor
Mi történt, Simicska és Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője kivették tavalyi osztalékukat?
Nil
Tehát a politikusaink ennyit vettek el minden embertől - függetlenül melyik párt tagja
gyuszka
Tisztességesen sokáig kellett volna dolgozni és akkor meglenne a megfelelő nyugdíj.
Én ledolgoztam 45 év 125 napot ezért közel 200.000 Ft a nyugdíjam. Utólag visítani kár,
sok- sok évvel ezelőtt meg kellet volna gondolni.
Desischado
@gyuszka: Van egy mondás. "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna."
volvós
@gyuszka: tegnap 22:14
Gondolom, a Ganz Mávagban voltál esztergályos, állandó éjszakai müszakban havi 40 ezer fixért...ne beszélj már ilyeneket, még hogy 200 ezer...itt azért nincs annyi hülye, mint gondolnád...
tivoli
@gyuszka: tegnap, 22:14
S mi voltál? Párttitkár vagy főbizalmi?
gödörben
Én a holdon élek, mert az én fizum egy kanyit nem emelkedett.
tivoli
@gödörben: akkor te annyit is érsz, lázár is megmondta :-(
perfekt
@volvós: :-)) az esztergályos,munkáról jut eszembe.Állítólag egy Pióker Ignácz nevezetű Dréher a Rákosi korszakban..1500%-os teljesítményt ért el munkájával!!!.Nos van aki 45--évet Ausztriában dolgozván("Neki felülről nézve, térkép e táj") tisztességgel persze--200.000.Frt-os nyugdijíat kap.Az Osztrák-Magyar közös vállalat--ennyi éves regnálása--azt sejteti-hogy elismert tevékenysége lehet--sztem világszerte.A nyugdíj járulékot a két állam--nyugdíjfizetési ,un biztosítási időszak alapján számolják ki--és az összevetés után--a magasabb pénznem-ben állapítják ,meg a kifizetés összegét.Nem mellesleg az a tény--hogy ott 14--havi juttatásban részesülnek a nyugdíjasok.!!!Az átlagnyugdíj összege pedig1096-Euró--ami 315000 ft ot jelent.Téged jól átvernek a tisztességeddel együtt-vagy Budapesten túlra még nem is utaztál.És amennyiben a rezsi csökkentés segít------???
perfekt
@perfekt: 11:51 írás nem neked szól természetesen, hanem,világjáró--@gyuszká-nak:)) bocs.:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.