A Liberálisok szerint Orbán Viktor nemet mondott a szabadságra, a piacgazdaságra, a civil társadalom önszerveződésére és értékeire. "Megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát" – fogalmaztak a Orbán tusnádfürdői beszéde kapcsán.

A miniszterelnök a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén tartott előadásában arról beszélt, hogy az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. A kormányfő egyúttal bírálta azokat "a fizetett politikai aktivistákat", akik civileknek tüntetve fel magukat külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Na akkor most derült ki végre, hogy fölöslegesen ment OXFORDBA demokráciát tanulni.
Lepereg róla minden, mint a falrahányt borsó.
MIniszterelnök úr, szembesítem egy echte fidesz gyakorlattal: tessék visszafizetni a tandíjat a Soros úrnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Posványoson kikiáltotta vicctorunk a magyarok gázáját!
bencemacska
Egyszerűen ijesztő programot hirdetett. Én még nem tértem észhez!
szöszmösz
Bejelentés nélkül is már régen tudjuk. Minden téren, minden cselekedetük a diktatúrát készítette elő. Lehet tátani a szánkat és ámulni, bámulni a nagy vezért dicső imába foglalni. Hajrá magyarok, hajrá szabadságharcosok!
Sziszifusz
A demokratikus elvek által meghatározott államberendezkedés minden EU-s ország jellemzője.
A demokrácia szükségtelenségét, felesleges, káros voltát hirdetni, antidemokratikus berendezkedésű országokat példának tekinteni, sötét jövőt vetít előre. Ilyen megnyilvánulások után minden jóérzésű magyart, a jövőért történő aggodalom tölt el.

Egy ilyen, Fideszes utat kijelölő, beszéd után miért nem szólal meg a belső ellenzék, vagy olyan nincs is ?
Manhattan
O.V. feltalálta, a demokratikus diktatúrát... Még csak nem is eredeti ebben, mert mi már megéltük, a demokratikus centralizmus éveit... Isten hozott mindenkit a múltban!. Mit is akartunk '89 -ben?
DR Eric CARTMEN
És a sok fideszbirka tapsol ahhoz, hogy a követendő példa Oroszország, meg Kína ! GRATULÁLOK!! Nekik nem is jár több .
coyote3
Nagyon hallgatnak egy ideje a fideSS-es fanok. Talán éreztek valamit a csüngőhasú labdarugdosó elhatalmasodó betegségéből...
csip-csop
@bencemacska: nem te vagy az elso, aki nemtèrt èszhez, de mèg èn is ès sokan màsok, akkor ezekutàn kezdhetjuk az 56-ost?
csip-csop
@szöszmösz: mindenestetre megèrdemeljuk, mert megint megnyerte a 2/3-ot.
csip-csop
@Sziszifusz: azèrt nemszol a belso elenzèk, mert beszariak!
csip-csop
@Manhattan: nem ezt akartuk, de megèrdelmjuk, mert ez a moslèk, mindenkit ugy àtvàgot a sok szemèt dumàjàval, hogy mindenki azt hitte, majd 89-be megvàltozik azonnal Mo. nyugatiasak leszunk, kozbe jò pofàra esett mindenki. ès mèg ràadàsul 2014-be is megszavaztàk ezt a moslèkot! Megerdemeljuk!!!EZ LESZ A MI SORSUNK addig mig nem halmeg, addig ezt kell elfogadnunk.
nyanya001
Nem hivatalosan ezt eddig is tudtuk de legalább megerősített
bennünket a hitünkben !
bencemacska
Ki mint él, úgy ítél:

"külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk" - mondta OV posványoson.

Ő már csak tudja, hogy mennyi magyar közpénzt költ a romániai megbízottaira (pl. Tőkés) saját nimbuszának fényesítésére!
Hellcat
Lehet tapsikolni fidesznyikek...csak kibújt a szög a zsákból. Ennél nagyobb gazember párt mint a fidesz nincs még 1 a világon.
Szvetlana
Na akkor most derült ki végre, hogy fölöslegesen ment OXFORDBA demokráciát tanulni.
Lepereg róla minden, mint a falrahányt borsó.
MIniszterelnök úr, szembesítem egy echte fidesz gyakorlattal: tessék visszafizetni a tandíjat a Soros úrnak!
dr. prédikátor
A demokráciának már akkor vége volt amikor ez a patkányhorda hatalomra került!!! Azóta csak DEMOCSOKRÁCIA van!!!
Grafix69
@dr. prédikátor: Me bele keveredtek DEMÓ Gráciát össze keverték a demokráciával aztán a demográfiát KSH is kifestve szeretik .
Fradigege
Viktórrió nem a magyarok érdekeit képvilei. Ő ugyanis egy vajda, A magyaroknak nincsen vajdájuk.
hattorihanna
Mit is mondhatnék,emberek ültek ott és tapsolták meg a beszédét...Itt tartunk értelem szintjén.Ilyenkor bezzeg nem tudnak tojással dobálózni meg savazni...Szerintem nagyon sokan fel sem fogták mit mondott ez a hulladék.
Sziszifusz
@hattorihanna: "Sokan fel sem fogták mit mondott..." És ettől még többen nem is hallottak róla. Azok a szegény sorsú emberek akik nem néznek a Tv-ben csak közszolgálati adót, akik nem hallgatnak országos lefedettségű rádiót, újságot nem olvasnak, ők az ügyben tök homályban vannak.
Minap beszélgettem az utcán közmunkások kis csoportjával akik korában normál munkahellyel rendelkeztek. Kérdésre válaszolva kiderült, hogy például nem tudják mi történt Felcsuton, nem hallottak Mészáros Lőrincről, a magánnyugdíj elvételéről sem tudtak, szinte semmit sem ismertek a Fidesz-es megszorító intézkedésekről.
hattorihanna
@Sziszifusz: Nagyon nagy baj ez,ezért is tartunk itt ahol most,és egyre csak süllyedünk.. :-(
Cicamama55
@hattorihanna: Sok fideszes honatya,hazai önkormányzati képviselő is a hallgatóság között volt.
csip-csop
@hattorihanna: igazad van, elment ez a hulladèk vidèkre pofàzni, azok meg a sok szerencsètlen tahòk nemèrtettèk ès tapsikàltak neki.
verőce21
Nagyon ügyes ember az, aki a saját diktatórikus törekvése mellé oda tudja állítani a népet.
ancika
Borzasztó kínos lehetett ezt ott végighallgatni...
nyanya001
Nem restellte maga mellé venni a qrva pecért is !
Desischado
Kezdhetünk imádkozni az égiekhez, tiszta Észak Korea leszünk, ha a felcsuti fekalicus hatalmon marad! legalább most már "hivatalosan" is kimutatta a foga fehérét ez a mocsok!
pbalage
bizony vége, miután a Putyin nevezetű ürge kitalálta, hogy 25 millió forintnak megfelelő összeget fizet annak, aki fel tudja törni a TOR-t (ez egy elég jó anonimitást nyújtó cucc a neten), Putyin a civilek ellen indított hadjáratot = Orbán a civilek ellen indít hadjáratot.
Szeptembertől pedig törvényesen megfigyelhetők leszünk.

Mindenkit üdvözlök Félázsiában.
lajospapa
A választáskor! Akkor háborogjatok! Hitlert és társait nem Nürnbergben kellett volna elítélni
a világnak és a német népnek. 1933-ban megválasztották! 1938-ban milliók örjöngtek érte.
Egészségünkre!
mate03
@csip-csop: Attól tartok hogy igazad lesz!A sok szerencsétlen,éhező minimál béren tengődő,,egyszer meg unja,és minden-mindegy alapon,az utcára vonul !Viktorunk meg rohan Putyinhoz segítségért!
világlátó
Olvassátok vissza a kommenteket. Szó esik Putyinról, hitlerről, és sok olyan gumicsontról amit a fidesz média bedobált az arénába. A civil szervezetek világa nélkül kiüresedik a társadalom. Csak az uralkodó, a hozzá hű erőszakszervezetek és a lehajtott fejü alattvalók vannak egy ilyen világban. A civilek szervezett csoportjai adnak tartalmat egy társadalomnak. Színességet, kultúrát, azon belül a szerveződés, a megszólalás, a kérések, javaslatok, ötletek, ha kell a tiltakozás kultúráját. Ha itthon ezt az állam nem támogatja, majd támogatja a művelt világ. Az hogy a norvég alap pénzeiből kiket támogattak az viszont elgondolkodtató. Ürügyet , támadási felületet kapott a kormány arra, hogy beleszólhasson. Nem tudom megítélni hogy azok akiket ebből az alapból támogattak érdemesek e arra, mindenesetre elhibázottnak gondolom, mert a következmény nem is maradt el. A civil szervezetek mellőzése, kifejezett ellehetetlenítése viszont hasonló következményekkel jár. Egészen addig, amíg nincs egy a civil szervezetek védelmére alakult civil szervezet, amelyik hangot, értelmes célokat, feladatokat, szervezetet, méltó partneri viszonyt tud és képes kialakítani a kormánnyal.
Az állam nem lehet a kormány erőszakszervezete, az állam nem eszköz a miniszterelnök kezében. A hazai állami berendezkedés ugyanakkor egyre jobban láttatja a lopakodó diktatúra felé sunnyogó magatartást. Már ideje volna a tisztességes kiállásra, de ugyanakkor amíg nincs egyetlen méltó erő amely leleplezi ezt a már alig burkolt szándékot, amíg az ellenzékiek a szivárvány minden színében ragyognak kérész életük hónapjai alatt, addig a hatalom akadálytalanul alakítja baltával a maga uralmát.
Meg áll az ember esze. Demokratikusan választott magyar parlament, demokratikusan választott kormány, parlamenti demokrácia, ugyanakkor teljesen világos demokrácia ellenes gondolatok, mondatok, majd pedig intézkedések. Hogy lehetséges ez?
Hellcat
@világlátó: A választási csalás az nem annyira demokratikus szerintem.
világlátó
@Hellcat: Persze hogy nem. Te is, én is és sokan tudjuk, úgy átszabták a szavazás szabályait, ahogy csak lehet.A hazai hivatalos és a nemzetközi hivatalos vélemények szerint mégis demokratikus rendszerekhez illő módon mentek a választások, ahogy mennek majd októberben az önkormányzatiak is.Mit lehet tenni ? Ez itt a kérdés. Idézek : A miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a meglehetősen szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek száma. A fidesz mellett voksolók éppen elegendőek voltak ahhoz, hogy a győzelem után kijelenthesse, felhatalmazást kapott a folytatásra. Tusnádfürdőn is ezzel kezdte mondanivalóját. Győztünk !Az egyetlen lehetőség egy olyan szellemi műhely létrehozása, ahol igen bátor, okos, felkészült , a szó nemes értelmében vett olyan propagandisták felkészítése történjen, akik képesek lesznek arra, hogy a teljes lakosság tájékoztatására alkalmasak, megfelelő eszköz és módszer birtokában vannak és vállalják a " népiskola " feladatait. A tájékoztatás egyben segítők összegyűjtése is.
1magyar
Olvastam valahol,hogy a Ptk-t módosították 2014. márc. 1 vagy 15-el, nincs már olyan,hogy meg lehet támadni a pofátlan szerződéseket "feltűnő értékaránytalanság" címen.
Ha valakit át tudtak vágni akkor az szent lesz a törvény szerint.
Hellcat
@világlátó: Remélem megvalósul amit írtál.
csip-csop
@mate03: gondolod, hogy putyin segit majd a vikinek? igen! valamit valamièrt? lehet hogy eladja az orszàgot a putyinnak? akkor talàn segiteni fog.
mate03
@csip-csop: Már eladta ,a Paksi erőmű építésével!
csip-csop
@mate03: akkor bevan skatyujàzva az egèsz èletunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok