Az Átlátszóhoz került dokumentum szerint az Eiffel Palace irodaházba befektető offshore hátterű cégnek 31 millió eurójába került a megvétel és a felújítás, ezt az ingatlant az MNB nettó 45,3 millió euróért vásárolta meg.

A Magyar Nemzeti Bank által megvásárolt Eiffel Palace irodaház tranzakciójának az értékbecslését a KMPG tanácsadócég végezte, szakmailag vitatható módszerrel. A törvényi szabályozás értelmében más bankok ilyen értékbecslési módszerrel nem is élhetnek, ugyanis eltérő tényezőket vesz figyelembe, mint a piac többi szereplője. 

Az MNB és a Kis-Antillákra bejelentett offshore cégben végződő Eiffel Palace Kft. között végbement adásvételi szerződést Trócsányi László, igazságügyi-miniszter ügyvédi irodája készítette.

Az Átlátszó megkeresésére válaszolt a Eiffel Palace Kft. ügyvezetője, aki azt írta, hogy több vonatkozásban téved a cikk, miszerint a megjelenített táblázat nem tartalmazza az ő összes kiadásukat, ami az Eiffel irodaházzal kapcsolatban felmerült, illetve azt is tagadja, hogy áttekinthetetlen lenne a cégük háttere, hiszen elfogadott az ingatlanüzletben, hogy van egy magyar és egy külföldi tulajdonos. "Az Eiffel Palace Kft-nek egy magyar, és egy külföldi tulajdonosa van. Az egyik a fejlesztéshez szükséges nemzetközi befektetői rész, a másik cég pedig az én általam képviselt cégcsoport része. Ez a cégstruktúra az ingatlanbefektetések általános formája" – magyarázza a tulajdonosi hátteret is.  

Az Átlátszó teljes egészében közölte a levelet, amit Kovács Attila, a cég ügyvezető igazgatója adott válaszként az offshore vádakra és a 15 millió eurós haszonra.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Hogy lehet itt dobálózni milliárdokkal!
Annyi a pénz mint a szar, csak markolni kell. Már bocsánat a kifejezésért, de ez egy gazdag ország, gazdag polgárokkal, akiknek mindenre fussa. Még amerikai alapítványokra, offsórokba is.
vörösfuvalat
Mi van!!!??? most már szeretjük az offshore lovagokat ha a mi lovagjaink és nekünk lopják a pénzt? Viktor Viktor hazudsz vagy csalsz,vagy lopsz?
Hellcat
Érdekes anno a fidesz nagyon azt kommunikálta mennyire nagy szar állapotban adták át a szocik az országot...azóta a mutatók csak lefelé mennek és még így is megengedhetnek maguknak ilyen pénzszórásokat...nyilvánvalóan már akkor is hazudtak a sok barom meg bezabálta.
bakegya
@vörösfuvalat: ugyan már Orbán kiváló üzletember ócsón vesz állampénzen,drágán elad- de csakkk a LELKÉT-A TÖBBIT MEGTARTJA MAGÁNAK,a rokonyoknak,haveroknak,ismerősöknek,meg hát a részvényeseinek!
Desischado
Van még itt bőven mit rabolni, - de meddig még?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.