Orbán Viktor szerint a 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját, mert az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni. A kormányfő erről kedden Baján, a Szent Rókus Kórház új épületének átadásán beszélt.

Az akkori kormány fel akarta szabdalni a biztosítási rendszert, fizetőssé akarta tenni az egészségügyi ellátást, el akarta adni a legértékesebb vagyontárgyakat – hangsúlyozta Orbán Viktor a négymilliárd forintos beruházás átadásán. Ezzel kellett szembefordulni 2008-ban, hogy világossá tegyük, az egészség nem üzlet – tette hozzá.

Orbán Viktor: az egészségügy nem üzlet

A miniszterelnök azt mondta: amikor kórházátadásról beszélünk, akkor nehéz sorsú, segítségre szoruló emberekről is beszélünk, de arról is, „hogy milyen lelkülete van egy országnak, mennyire törődik, milyen színvonalon törődik, mennyire tartja fontosnak” polgárai sorsát.

Orbán Viktor szólt arról, hogy folytatni fogják az egészségtelen élelmiszerek kiszorítását annak érdekében, hogy "kevesebb egészségkárosodást szenvedjenek el a magyarok".

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A vizitdíj eltörlése csak ártott az egészségügynek...és nem azért mert elestek attól a szaros 300 forintos vizitdíjtól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
A vizitdíj eltörlése csak ártott az egészségügynek...és nem azért mert elestek attól a szaros 300 forintos vizitdíjtól.
pbalage
teszemazt államilag se lehet, ahogy most látszik. Minden beteg menjen le focizni a gyepre.
És itt mindjárt el is képzeltem egy jó kis járókeret derbit.
Katalina62
Minden ami a gyógyításhoz kell pénzbe kerül tetszik vagy sem! Viszont az embereknek vonják, vonták a béréből az az egészségügyi hozzájárulást. ezért talán elvárhatná, hogy emberséges, tisztességes, emberhez méltó ellátást kapjon!
coyote3
Na akkor hamarosan bejelentik a vizitdíj bevezetését...
Fradigege
Akkor még többet húznak le rólunk. Nekünk nem is lesz üzlet, mint nekik.
tivoli
@Katalina62: Ha egy műszeres vizsgálat 50-100-200 ezer forint, azt mennyi idő alatt vonják le egy dolgozótól, nyugdíjastól, vagy segélyezettől?
Egy-egy ilyen, hány havi EHO-ból jön ki?
Desischado
Érdekes orsós dumája. Ha annyira a szivén viseli a szegények sorsát, akkor miért cselekszik másképp? Az állam tökéletesen bemutatkozott már akkor. amikor drasztikusan levitte a segélyt, és azt mondja, hogy 22 000 ft-ból meglehet élni minimális szenten! Mit hazudik cigus fecalicus?!
gödörben
@tivoli: Az hogy az ár érték, bér/levonás köszönőviszonyban sincs egymással arról nem a dolgozó, hanem a mindenkori vezetők tehetnek, akik csak a maguk jólétével törődnek. Mivel nem itt taníttatják a gyerekeiket, nem itthon járnak orvoshoz nem érdekük a többi jó minőségű ellátása. Egyébként ha fizetek egy vizsgálatért az sem ér sz@rt se, mert nem vizsgálnak meg rendesen. A múltkor 6ezret fizettem egy kinyomtatott UH felvételért. Az időpont egy baromság több helyen. Mig sorbaálltam időpontot kérni addig a doki legalább háromszor kilibbent, hogy UH-ra vár valaki?? Mivel senki nem várt nyugodtan bemet a semmittevésbe. A betegek pedig várnak több hónapot. Jó a rendszer!!!
amaramaistanna
Úgy vélem,hogy egy társadalom jövője elsősorban azon múlik ,hogy mennyit fordít externáliás beruházásokra,fejlesztésre üzemeltetésre.Ezek közül a legfontosabbak:oktatás,egészségügy és környezetvédelem...
human
Aha. Nem kell magánklinika Orbánka, igaz? Akkor minek adtál 3 milliárdot a fogorvosod cégének, hogy népszerűsítse a magánrendeléseket KÜLFÖLDÖN. Mindenki olvassa el:
propeller.hu/itthon/2972893-harommilliard-forinthoz-kozelitenek-orban-fogorvosanak

Magán kórház épül a Duna-parton:
propeller.hu/itthon/2983617-magankorhaz-epul-duna-parton

Idézem az államtitkárt:
" ha ilyen beruházásból több lenne az országban, az pozitívan hatna az egész rendszerre. Egyrészt úgy, hogy aki megteheti, az kezeltethesse magát magánszolgáltatónál,"

Na vajon mennyire voltak Orbán szavai hitelesek a magán kórházakról? Semennyire!
human
És a hálapénzt mikor fogják kitiltani a kórházakból?
nezelodo
Biztos megmondták ezt annak a csókosuknak is, aki több kórházat üzemeltetett és nyúlt le az országban, és még a fideszes kórházvédők sem verték a nyálukat azokban az intézményekben. Aztán amikor megunta, hatalmas pénzekkel kárpótolták a fideszes önkormányzatok búcsúzóul, megköszönve, hogy elfekvőkké fejlesztette a kórházukat.
Senara
Orbán Viktor szólt arról, hogy folytatni fogják az egészségtelen élelmiszerek kiszorítását annak érdekében, hogy "kevesebb egészségkárosodást szenvedjenek el a magyarok"...Lassan egészségtelen kajára sem jut a magyaroknak .
mate03
@Senara: Viktorunk nagyon egészségesen táplálkozik! Meg is látszik rajta! Az egykori gilisztából,hájas disznó lett!Biztos nem a csirke farháttól!
Másik
Vettük észre.
Biztos ezért nem rendezték a kategóriákat 2008 óta.
Akkor befagyasztották a bérünket, ami azóta csökkent a megszüntetett 13. havi bérrel, caffetériával, és a műszakpótlék egy részével.
Nos az ott dolgozóknak nem üzlet.

Mielőtt bárki nekem ugrana, nem csak sztársebészek, és szülészek dolgoznak az egészségügyben. Ugyan mikor kap paraszolvenciát egy laboráns, radiológus, pathológus (aki elkészíti a szövettani leletet). Mivel nem "ágy mellett " dolgoznak, az ő bérüket senki nem rendezte immár 6 éve.
amaramaistanna
@Másik: Orvosok se kapnak és fogadnak el minden esetben.
human
@Másik: A laboránsok ezt rendezzék le azzal a dokival aki csak hálapénzben egy millát visz haza havonta.
human
@amaramaistanna: Minden tiszteletem nekik.
tivoli
@gödörben: ma, 07:12
Le van fektetve, hogy hány vizsgálatot lehet elvégezni naponta, mert csak annyit finanszíroz az OEP. Ezért vannak a hosszú várólisták is. Nem az orvosok lustasága, ha éppen nem csinálnak semmit. Ha van fizetős beteg, azokat veszik ilyenkor sorra.
tivoli
@Senara: ma, 08:51
Az egészséges ételek drágák, az egészségtelen ételek ártalmasak. De ha az is ki lesz szorítva, végkép éhen hal a nép.
Kamcsatka
Ha már az "ingyenes" grazi kezelés sem tudott segíteni akkor tényleg nem.
Yoda69
Mar megint hazudik es kettosbeszel a taho.
Yoda69
Eleg ranezni a kepen: zsebredugott kezzel, sorhasan szetfeszulo oltony, leri rola a zsirparaszt tahosag.
tivoli
@nyanya001: ma, 17:41
Érdekes cikk.
Az élet minden területén elharapódzottak az egyszer használatos dolgok, s ettől állnak kilométer magas szeméthegyek szerte a világban.
Az egészségügyben meg különösen nagyon nagy pénzek forognak, mint veszélyes hulladékok begyűjtése, tárolása, megsemmisítése. Mennyit lehetne ezen spórolni!
Vajon meddig lehet ezt gerjeszteni, hogy mindenből újat ahelyett, hogy visszatérnének az újrafelhasználáshoz, ami költséghatékony lenne és a szemétmennyiség is kezelhetőbb lenne.
nyanya001
@tivoli: Azért ez ebbél sokkal összetettebb !
Hányszor fordult elő anno, hogy a nem kellően fertőtlenített
orvosi eszköz fertőzött ?
Az egyszer használatos orvosi eszközök a XXI században szerintem nem lehet luxus !
tivoli
@nyanya001: Lehetséges, a XXI. században már semmi sem lehet luxus, csak a józan ész.
m.macskosz
@nyanya001: F@ß@. Gondolom, nem az elitet ellátó kórházakra jellemző.
m.macskosz
@nyanya001: Az unokabratyóm rendszeres véradó volt. Úgy kapott Hepatitis fertőzést, hogy annak idején nem vették eléggé komolyan a sterilizálást. Ha akkor egyszer használatos eszközökkel dolgoznak, ma sok donor élhetne egészségesen.
nyanya001
@tivoli: ebben az országban az efféle luxus csak az elitet illeti meg
a szegényből sokkal több van, dögöljenek meg azok igaz ?
nyanya001
@m.macskosz: Vagyis neme tetszik, de bizony ezért terjedt el a Hepatitis C !
tivoli
@nyanya001: ma, 18:11
Ne ragadtasd el magad mindjárt.
Semmi ilyesmiről nem beszéltem, és egyébként is. Hol hallottál olyat, hogy sok gazdag és kevés szegény döglik meg? Fordítva nem lehetséges az arányok miatt, egyszerű matematika.
Egyébként te szegény vagy?
tivoli
@nyanya001: Futkosson a görcs. Ha érted érted, ha nem, nem.
intrepid
@tivoli:! Sajnos nincsen igazad, nézzél szét egy nyilvános temetőben, a puccos drága sírhelyek alatt nyugvók, a kiírások szerint (született-meghalt, élt x évet) jellemzően tovább éltek a szegényeknél. Tehát még ebben sincs igazság.
tivoli
@intrepid: ma, 00:12
Erre kevés bizonyíték van, mert a szegényeknek nincsenek puccos, drága sírhelyeik, melyeken ez meg volna örökítve.
A másik témához: Természetesen több szegény hal meg mint gazdag, mivel számszerűen többen vannak. Erre írtam, hogy egyszerű matematika.
volvós
...és a fotón a kórház folyosólyán megy a többiekkel, közben vadul a zsebhoki ,...
Egyszer már jó lenne egy olyan kép is, ahol az intenziven kéri a pohár vizet...
intrepid
@tivoli: Akkor másképpen fogalmazom meg: a szerényebb sírhelyeken többségében rövidebb életidők vannak felírva, mint a puccos méregdrága sírköveken. A szegény emberek a sok és nehéz munkától, - a rosszabb ételektől, sajnos hamarabb is halnak.
almosd
Drága elnökünk ! te egy alattomos kétszínű alak vagy ,ma megint mehetsz gyónni ,és ezzel el van intézve.
tivoli
@intrepid: ma, 07:50
Bizony igazad van, de a sors nem válogat. S azt is ki merem jelenteni, hogy a szegény dolgos ember sokkal ellenállóbb erősebb fajta, mint akit tejben vajban fürösztenek. Mert igaz az a mondás, hogy teher alatt nő a pálma!
Én nem szeretnék semmit tevő gazdag ember lenni.
Na, jól elmentem az eredeti témától. :-))
miazavalami
@nyanya001: A magyar kórházakban már a gyógyszer is luxusnak számít lassan...
Csizmás Kond
Tartsa fel a kezét az aki volt külföldön korházba...pénz nélkül.
Az egészségügy azért ilyen a milyen, mert a hipokratészi eskűt felváltotta a pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.