Nem kertelünk: nehéz jövő elé néz, ha 30-40 év múlva kell nyugdíjba mennie, és nem tesz félre tízezreket havonta. Jobb, ha már most megbarátkozik a gondolattal: az államtól olyan keveset fog kapni, hogy még akkor is összeszorított fogakkal kell küzdenie, ha egy-két lakás árát félre is teszi. Ha 100 ezer nettót vagy annál kevesebbet keres, és ebből nem tud félretenni havonta legalább 15 ezret, akkor kemény jövő vár önre. Ha valamivel több bért kap, akkor talán összeszedheti a szükséges pénzt, de most lakásra, családra ne nagyon költsön.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@Nil: Az a nyugdíjas aki rá szavaz, most élvezi a nyugdíjat, és tojik azokra akik majd 30 , 40 év múlva lesznek nyugdíjasok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
Már az első orbán kormány alatt elkezdődött a hajtóvadászat az öregekre - nincs semmi meglepő abban hogy most folytatják.
A meglepő az hogy van nyugdíjas aki rá szavaz
miazavalami
@Nil: Az a nyugdíjas aki rá szavaz, most élvezi a nyugdíjat, és tojik azokra akik majd 30 , 40 év múlva lesznek nyugdíjasok.
szandokan
@Nil: @miazavalami: Baloldali hazugság az egész. Mindettől függetlenül a takarékoskodás ésszerű dolog, ha valaki megteheti.
Sziszifusz
Addigra úgy felemelik a nyugdíj korhatárt, hogy ismerve a magyar halandósági adatokat, legtöbben el sem érik.
Ehhez nagy mértékben hozzájárul a dolgozók kizsigerelése, valamint az egészségügy állapota.
miazavalami
@szandokan: Aranypofa!
nem emlékszel Gyurcsány idejében miért indították a magánnyugdíj megtakarításokat?
Vasárnapiiskolás
Bennem lehet a hiba, de én nem látom ilyen sötétnek a jövőt. A nyuggerek megkapják az "elvett" 13-ik havi nyugdíjat,és megkapják a "beígért" 14-ik havit,mindjárt sirály életet élhetnek,míg világ a világ :))))
Csolovek
@szandokan: Te miben látod a takarékosságot?Pénznemre gondoltam,mert itt mindenki csak a takarékosságról papol.Vagy van valami ötleted?
verőce21
@miazavalami: (18:30) Ha a Magánnyugdíjpénztárra gondolsz, azt nem Gyurcsányék indították, hanem a Horn-kormány.
Jankó123
Gondoskodjon mindenki magáról, amíg a "jótevőnk" újra elégnek találja a "megvédéshez"!
:-)
levi
@szandokan: És aki nem teheti? Havi netto 80ezerből nem lehet félre tenni, ha valaki enni,öltözködni akar. Mert csak erre tudnak költeni, másra nem jut , sokszor erre sem.
"Aki dolgozik ne is egyék" vagy hogy van ez?
Amikor orbán begyűjtette a magánnyugdíjas pénzeket valami olyasmit mondott, hogy az állam gondoskodik majd midnenkiről, meg senkit nem hagynak az út szélén...persze ha az árok televan éhenhalt kisnyugdíjassal, az út elég tiszta lesz nem?
Hellcat
Az igazi hithű fideszes hazaszeretetből meghal nyugdíjazása után 3 nappal...a többit meg kicsinálja a fidesz...
Desischado
Minek a nyugdíjasnak megélni a nyugdíjból? Nem elég, ha a politikusok meg a többi léhűtő jól él?
szandokan
@levi: Aki nem teheti, az majd él a nyugdíjából. Megjegyzem, a nyugdíj is lehet magas, apámnak például jelenleg 200 ezer felett van a nyugdíja, de meg is dolgozott érte, magas keresete volt világ életében. Mondjuk az enyém sem lesz kevés, de én szorgalmas vagyok, és gyűjtögetek, mint a méhecske:-))
szandokan
@Csolovek: Én sok mindenbe belefektettem, céget vezettem, vállalkozásaim vannak, saját technológiám, világszintű termékeim, külföldi piacaim. Én nem félek a jövőtől.
szandokan
@miazavalami: Azt Horn idejében indították, édipofi:-))
kkalman
Ha elég sokat gyűjtöget valaki az önkéntes nyugdíjpénztárban, Viktáturunk majd einstandolja megőrzés céljából.
Levendula
Sajnos kettévált a társadalom. Az egyik fele éhezik, a másik fele dőzsöl. Ezt látom nap mint nap. Míg az egyik szerencsétlen a házunk előtt álló kukában keresi a megváltást, de csak kidobott ételmaradékot talál, amit megeszik... addig a másik azt sem tudja, melyik kocsijával menjen sz@rni a vécére...
micfild
@Nil: persze, hogy rávaszavaznak a nyuggerek. Nekik már mindegy... és orbánviktor olyaaannn szééépember és olyaaan szép családja vaaan.. és olyan jóóó a médiája... Ők érzelmi alapon döntenek.
Azt meg leszarják, hogy a saját gyerekükkel és unokájukkal csesznek ki.
m.macskosz
@szandokan: ma, 00:09
Egyszer már leírtam egy személyes találkozásomat egy hölggyel, aki több diplomás, egész életében vezető beosztásban dolgozott, majd a nyugdíj korhatár betöltése előtt pár évvel rokkanttá nyilvánították. Így kapott 240 ezer forintot. Majd jött a felülvizsgálat, és ez az összeg sitty-sutty leesett 40 ezer forintra. Nos, egy 35% -kos rokkantnak minősülő 60 év körüli nő elég
kevéssé talál munkát, ha mégoly képzett is. Ja, és ledolgozott harminc valahány évet.
m.macskosz
@micfild:Aki a kis nyugdíjából támogatja a munkanélküli gyerekét,
az nem fog az Orbán-Lázár-Szijjártó-fémjelezte fideszre szavazni.
Meg az sem, aki csak skype-on láthatja az unokáját, mert már külhonban született.
micfild
@m.macskosz: Ki tudja Macskosz!
láttad azt a debreceni videot, ahol a fideszfan annak örvendezett, hogy a lánya elmehetett külföldre, mert szerinte azt is orbánnak köszönheti, hogy londonban mosogat a gyereke?
Agymosottakkal nem lehet mit kezdeni.Azok a saját nyomorukból sem tanulnak.
dzurinda
@szandokan: "Azt Horn idejében indították, édipofi:-))"

Nagyon helyesen, tegyük hozzá.
Vizual
Mi lesz 30 év mulva ? Ugyan kérem. A remény soha nem hal meg. Állítolag már a rákos betegeket sem gyogyitják, ha megállapitják, hogy reménytelen. Megjelent a facebookon.
Vizual
@m.macskosz: Ne fogadj rá. Ez a választás megmutatta, hogy rosszabbak vagyunk még az indiai szegényeknél is. Az Orient expressz meg fog állni Hegyeshalomnál. veszélyes területre nem megy majd.
szandokan
@m.macskosz: Egy kivétel még nem erősíti a szabályt. Van olyan dohányos is, aki tovább él, mint 10000 nem dohányos.
m.macskosz
@szandokan: Bármelyik hozzászólásomra is válaszoltál, rossz válasz volt.
Olyan emberről is tudok, aki több mint negyven évet ledolgozott, de mert nem érte el a felülvizsgálatkor a nyugdíj korhatárt, ezért kevesebb lett a jövedelme, mint negyvenezer forint.
58 évesen, gerincsérvvel mégis hová menjen? És, gyanítom, hogy ilyen aljas dolog sok-sok
szerencsétlennel megtörtént. :(
levi
@szandokan: Aki megteheti az gyűjtöget, de nem mindenkinek lökik hátulról a szekerét. Nagymamámnak is szép nyugdíja van, de ezt nem kérdezte senki, mint azt sem, hogy édesapádnak mennyi a nyugdíja. Ezek magándolgok, villogni jó, meg lehet is, csak nem válasz a kérdésemre.
A 2-3 diplomás közmunkás hogyan tegyen félre? A mai fiatalok-mint én- hogyan tegyen félre, amikor nincs munkahely, hameg van akkor abból nem lehet tisztességgel megélni. Ez itt a kérdés, de erre nem ad senki választ.
miazavalami
@szandokan: @verőce21: Tök mindegy ki indította.
A fidesz vette el... Akkor miről is beszéltek?
lajospapa
Ezt a várható helyzetet akarták elkerülni a magánnyugdíj pénztárak fokozatos bevezetésével. Igaz hogy komoly terhet jelentett a költségvetésre, de a fokozatos áttérést valaha meg kell fizetni vagy pár évtized múlva bekövetkezik a felvázolt katasztrófa. Hogy a magánnyugdíj pénztárak sikeresek lettek volna- e, már nem tudhatjuk meg, hiszen a vagyonukat átvette megőrzésre az állam. Selmeczi Gabriella, személyében. Mondhatnánk megnyugtatásként, hogy majd , ha kell előveszi. Ő körülbelül akkor megy nyugdíjba, neki bizonyára meg is lesz.
világlátó
1994-ben egy biztosító társaságnál kötöttem ki, miután fővárosi cégem hipp - hopp megbukott, engem pedig ahogy ez már lenni szokott padlóra tett. Miután adósom lett, tudtam, egy fillér nem sok, annyit sem kapok a felszámolás után.A biztosító társaság kiképzett, majd továbbképzett, igaz megdolgoztam ezért a képzettségért. Ott megtanultuk mi is a nyugdíj, mit kell tenni azért hogy felkészítsük az embereket arra, hogy az állami, a munkáltatói és a magánnyugdíj pénztárak által folyósított nyugellátás miként biztosít fedezetet a nyugdíjas élethez. A megtakarítási jellegü életbiztosításokból sokat adtunk el akkoriban. Mestereivé lettünk az értékesítésnek, mert a termék jó volt. Mára , ahogy tájékozódtam, alig páran őrizték meg kötvényeiket, többségük idő előtt visszavásárolta azt. Mert más fontosabbra kellett.. Vajon mi lehet fontosabb, mint az időskori állapotban kapott életjáradék, amikor az állami nyugdíj annyi amennyi. Vajpon mit kellett volna még mondanunk az ügyfeleinknek ahhoz, hogy tartsanak ki életbiztosítási kötvényeik mellett, mert nem lesz senki és semmi, aki majd támogatja őket. Nem hittek nekünk. Ezért sok volt ügyfelem mai nyavalygását hallgatva, nincs bennem elég szánalom. Sajnálom.
Ma már magam is nyugdíjasként átélem a kétségbeesett panaszokat, de nem csatlakozom azokhoz. Tudtam és ahogy tőlem tellett tudatosítottam ezt a helyzetet, ami bekövetkezett.Most tovább dolgozunk, mert nincs más választásunk. Panaszkodásunkat senki meg nem hallgatja, így fel kellett mérni fizikai és szellemi képességeinket és kiegészítő jellegű magánvállalkozásainkat tovább kell folytatnunk. Minden családnak tudnia kell hogy nincs már meg az az illuzórikus nyugdíjas állapot, amiben ezelőtt 20 - 30 évvel ezelőtt ábrándoztunk. A feladat világos. Mielőbb félretenni a jövedelem egy részét, mindenkinek ki kell építenie a saját pénzügyi portfolióját. Készpénz, egyéb értéktárgyak, / kép, szőnyeg, ékszer, értékpapír, stb . / kincstárjegy, ingatlan , stb.fokozatos felhalmozása kell.
világlátó
Aki pedig nem tudja ezt megtenni, mert a jövedelme a létminimum alatti, azoknak a számárasajnos nincs egyéb ajánlatom, mint újból felmérni fizikai és szellemi képességeiket, több lehetséges megoldás közül választani.Voltam egy olyan országban néhány hónapig, ahol azt tették az emberekkel, hogy felkeresték őket, felmérték lakáshelyzetüket és" erősen " javasolták a cserét, a jogos és méltányos lakásigénye kialakításához. Jó állapotú özvegy ne lakjon 3 szoba hall, cselédszobás lakásban egyedül, hanem költözzön egy számárais elfogadható egy szoba plusz félszobás összkomfortba, Persze ezek állami lakások voltak, abban az országban. A példa azért nem elvetendő. Még az is megfordúlt a fejemben, amitől , tudom sokan felordítanak és szegény megboldogúlt anyámról mondanak néhány keresetlen szót, hogy talán vidékre kellene költözni. A fővárosi, megyeszékhely városi lakás értékesítése árából már komoly házak vásárolhatók kerttel, gazdálkodásra alkalmas udvarral. A zöldség, gyümölcs, baromfi, talán kellő kárpótlás a 8.-vagy10. emeleti panelért. Persze, tudom, hallom az ellenérveket. Talán van jobb ajánlat? A vidékre nem megyünk, mert itt a mozi, a színház, meg a Széchenyi fürdő, ahol ugyan már évek óta nem voltunk, de ha akarnánk , akkor mehetnénk érvek már kiüresedtek. Marad a megrögzöttség és az elégedetlenség amit olyan szépen tompít a rezsicsökkentés és az illiberális társadalom viziója és a munkaalapu társadalom lelkesítő jövőképe, ahol majd gondoskodik rólunk a nemzet.
Cinikus a szöveg, - belátom. 65 évesen milyen is lehetne a létminimum alatti nyugdíjjal.
De én legalább tudtam mire számíthatok. Ezért tartom fontosnak ezt a kissé cinikus, de nem kioktató hangvételt. A társadalom értékes, tapasztalt, sokat próbált, egykor még munkában megfáradt rétegéről beszélek, akik értetlenül figyelik a sok panaszkodót, a sok értetlent, akik úgy követelőznek, mintha nem itt éltek volna közöttünk már csak az utóbbi 25 évben. Ez mutatja meg igazán kikkel is számolhat a mai kormányzat.
szandokan
@miazavalami: Horn adta, Isten elvette...:))
szandokan
@Levendula: Most adtál egy jó ötletet. WC - t a garázsba...:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.