Információink szerint az MSZP országos elnökségében a többségi állaspont az, hogy a párt ne támogassa Bokros Lajos főpolgármester-jelöltségét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
folyt...

Tehát az MSZP újabb kompromisszumot kötött az együttműködés érdekében, hogy a változást akarók egyetlen jelölt mögé sorakozhassanak fel.
Ezért nem értem a akcióitokat...

@senkifia68: Írod:
"Kunhalmi vajon melyik MSZP alap vagy kerületi szervezettel egyezetetett???"

Kunhalmi elnökségébe 30-40 fő tartozik, köztük van minden kerület képviselője is. Tehát megszavazták Bokrost.
Nem valószínű, hogy azon állításod fedi a valóságot, miszerint "Bokros kilóra megvette őket".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vasárnapiiskolás
Nem vagytok ti már sehol.Örüljetek, ha valaki beenged maga mögé,,,de az is hülye.
Sziszifusz
Szerintem ezzel a döntéssel az MSZP végképp lenullázta, kivégezte magát.
Kár érte.
soljanka
@Sziszifusz: Amit az elmúlt években műveltek, az alapján nem kár.
Alapvetően ennek a bandának a hatalmi harcai, a valóságtól való elrugaszkodása, a személyes ambíciók és a töketlenségük miatt "élvezhetjük" a mutyiszt.
Yoda69
Az MSZP elnoksege mondjon le! Bokrossal van egyeduli lehetosege a demokrataknak megszorongatni a fideszt.
silber13
Azt kapják, amit megérdemeltek és megérdemelnek. Napjainkra egy önmagát lenullázó hitelességét vesztett csürhévé vált az egész társaság!
Sziszifusz
@soljanka: No azért a Fidesz sem "piskóta", ha hatalomról, mutyizásról, hazugságokról ... stb. van szó.
Az MSZP vesztét politikusai nagy részének alkalmatlansága, valamint a Fidesz gátlástalansága okozza.
bencemacska
@Sziszifusz: Ha kihozzák ezt a határozatot, akkor legalább nem hazudnak.

Mert eddig hivatalosan, megállapodás szerint támogatták Falus Ferencet. A "támogatás" legerősebb megnyilvánulása az volt, amikor Tóbiás (Van ki e nevet nem ismeri!?) kijelentette, hogy nem mutatkozik egy fényképen Falussal!
No, Falusnak akkor kellett volna nagy nyilvánosság előtt, erre hivatkozva lemondani, nem megvárni, míg leamortizálják!
soljanka
Most mondták az MSZP fővárosi vezetőségének határozatát: támogatják Bokrost.
pbalage
@soljanka: Na ja. Pesten. Amúgy meg nem. Az MSZP-nek kb most van itt a vége.
senkifia68
Asszem eljött a pillanat! Volt ilyen Romániában is, csak ott a Zsil-völgyi bányászok mentek fel Bukarestbe rendet tenni a fejekben.
Itt valszeg a vidéki szocialistáknak és valódi baloldaliaknak kell megindulni a főváros felé, mielőtt a neolibsik által kilóra felvásárolt fővárosi szarháziak azt hiszik, hogy náluk van a bölcsek köve!
senkifia68
Jut eszembe!!! Hol van a párt etikai bizottsága ilyenkor???
Hol vannak azok a mechanizmusok, amelyek a pártot az elvei és választói akarat szerinti útra kényszerítik???
Bokros Lajos melyik MSZP alap vagy kerületi szervezt jelöltje volt???
Kunhalmi vajon melyik MSZP alap vagy kerületi szervezettel egyezetetett???

Ezeket kilóra megvette Bokros!!! Még hivatkozott is rá, hogy Brüsszeli kapsolatai révén nem sokára mekkora változások lehetnek Budapesten...

A jövő elkezdődött... a baloldanak viszont ez lesz a vég!!!
soljanka
@pbalage: Azért Szekszárdon például beálltak a mutyiszt leleplező Hadházy mögé. Ott meg a DK-s indul el függetlenként, mert a DK országos elnokség is beállt az esélyesebb állatdoki mögé, a helyi dk-s vezető meg így függetlenként indul. Így viszont marad a mutyizós banda ott.
human
@senkifia68: Az úgynevezett bal oldalnak már rég vége. Nem is sajnálom. Remélem újjászerveződnek és 2018-ban már egy új pártot láthatunk.
nezelodo
Keményen megdolgoztak a szocik ezért a röhejes előadásért. Hajrá fiúk, nektek tényleg a sóbányában lenne a helyetek, ott talán ezzel a nagy tenni akarással hasznos teljesítményt tudnátok felmutatni. Ha az volt a cél, hogy az eddig kitartó hívek is hitüket vesszék, akkor elégedetten hátradőlhettek, mert eredményesek voltatok. Olyan volt a tegnapi előadásotok, a hetek óta zajló kitartó próbák után, hogy ezt, ilyen bravúrosan még a vezér dakota sem tudta volna megrendezni.
Yoda69
@human: Ez a terv, amit Gyurcsany felvazolt. Ha nem tudja letrehozni, akkor senki nem fogja itt levaltani ezt a rablobandat.
lajospapa
@nezelodo: Ehhez nem lehet sokat hozzátenni! Ép ésszel nem lehet felfogni azt a hülyeséget amit egy párt még a hatalom birtokában két cikluson keresztül,majd ellenzékben elkövetett. Kezdve az öszödi beszédtől,(melyet elhangzásakor élőben kellett volna közvetíteni) a 2006-os népszavazás kommunikációján át felsorolhatatlan számú baklövést követtek el máig. Amit ugyanakkor a Fidesz csinált ezzel az országgal az alapján egy normálisan irányított pártnak régen el kellett volna söpörni. Tényleges kétharmaddal. Amit ez a baloldal csinál, azt hülyeségből sem lehet csinálni. Talán csak ha megfizetik.
coyote3
Nagyot csalódtam mindazokban, akik nem támogatják Bokrost! Ez a Tóbiás sem jobb, mint az elődje...
F_Viktor
Csodálkozva olvastam az itteni hozzászólásokat.
Ti, akik sokkal tájékozottabbak vagytok az átlag magyar választóknál, tőletek Kósa szavait olvasni meglepetés számomra. Ha ennyire nem látható, ennyire nem "olvasható" számotokra sem a belpolitika, akkor már értem miért nyelik be a Zemberek a fityeszes kommunikációt, miért van újra 2/3-a Orbánnak. :-(

Elmondom hogyan látom az elmúlt 1,5-2 hónapot főpolgármester jelölés ügyben annak ellenére, hogy ebben az időszakban 3 hetet külföldön voltam, s nem követtem az itthoni eseményeket.
Augusztus elején az MSZP duzzogva elfogadja a baloldal + liberálisok jelöltjét Falust, annak ellenére, hogy az MSZP már egy éve saját jelöltjüket tolják (sem a DK, sem az Együtt-PM nem fogadta el Horváthot).
Falus volt MSZP tag, jelenleg az Együtt-PM-et erősíti, s ők is jelölték főpolgármesternek.
1-2 hetes egyeztetés után Horváth visszalépett, megköttetett a közös jelölés, az MSZP hozta a kompromisszumot, annak ellenére, hogy a baloldali Falust többen apolitikusnak tartották.
Ezt az egyeztetést nagyon sokan kritizálták baloldalról, mantrázták a fityesz lejárató szövegét.

Mára kiderült, hogy az MSZP jól látta Falus apolitikusságát, választási stábjának hozzá nem értését, ezért az Együtt Bokros kedvezőbb közvélemény kutatási eredményére hivatkozva Falust lemondatta. Megjegyzem, Bokros nem behozhatatlan előnyre tett szert, 3-4 százalékkal verte Falust.

Mi a probléma Bokrossal, amiért az MSZP nem ugrott azonnal és egyöntetűen a nyakába?
Bokros a konzervatív, közép jobboldali párt, a moma elnökeként és jelöltjeként indul a választáson. Átfedés az MSZP-vel csak két dologban, a demokráciában és az európaiságban van.
Ennek ellenére az MSZP budapesti elnöksége tegnap Bokros mellé állt.
Tóbiáson mellé beszél, már kinevezése óta látszik, hogy a főpolgármesterség kampányát elhárítja magáról, véleményem szerint egy valószínűsíthető buktának a felelősségét nem akarja bevállalni, s tolja talán Kunhalmira.

Tehát az MSZP újabb kompromisszumot...
F_Viktor
folyt...

Tehát az MSZP újabb kompromisszumot kötött az együttműködés érdekében, hogy a változást akarók egyetlen jelölt mögé sorakozhassanak fel.
Ezért nem értem a akcióitokat...

@senkifia68: Írod:
"Kunhalmi vajon melyik MSZP alap vagy kerületi szervezettel egyezetetett???"

Kunhalmi elnökségébe 30-40 fő tartozik, köztük van minden kerület képviselője is. Tehát megszavazták Bokrost.
Nem valószínű, hogy azon állításod fedi a valóságot, miszerint "Bokros kilóra megvette őket".
Yoda69
@senkifia68: Ne idegeskedj, senki. Csak igy van eselyunk megnyerni a valasztast.
bencemacska
@soljanka: Bocsáss meg, de támogatásról szó sem volt, csak arra kérték szavazóikat, hogy menjenek el szavazni és jobb híján szavazzanak Bokrosra.
A támogatás azt jelentené, hogy kampányolnak mellette!
Szvsz. a legnagyobb probléma a pénz körül van. (Életünket és vérünket..., de pénzt azt nem!)
senkifia68
F.Viktor...

Az emeszpé nem egyezséget kötött,hanem, személyes érdekek mentén. elárulta a szociáldemokrácia értékeit és a baloldali érzelmű választóit!!!
Az árulást és kollaborációt nem kellene keverni a kompromisszumra való hajlammal, mert annak értelmes és értelmezhető határai vannak!!!
Az egész önkormnyzati választási kampány semmi másról nem szólt, mint a FIDESZ HATALMÁNAK MEGTÖRÉSÉRŐL!!! Tényleg is! Látott valaki valamelyik kifényezett polgármester, vagy összefogásnak álcázott dühödt brancstól, bármiféle értelmes programot azon kívül, hiogy "Leváltjuk Tarlóst" ?

Nem kellene végre a halál faszára küldeni Gyurcsányt és Szigetvárit? Két ilyen tökkel ütött idiótát egy országban ezen a kontinensen úgy se találni!

Orbánnak nyolc évre volt szüksége, hogy a 2002-es választási vereség után összere rakja a pártját. Ez a két eszement négy év alatt elintézte, hogy Orbánnak a következő 201/8-22-es ciklusban is tartós 2/3-a legyen!!!
tivoli
Mi az a MoMa? Egyáltalán parlamenti párt?
Miért egy egy éves párt akar főpolgármestert adni, és miért kellene mindenkinek azt támogatnia?
S lehet, hogy az a lényeg, hogy Bokrost pozícióhoz juttassák, a többi csak porhintés? Vagy már el is van döntve?
bencemacska
@F_Viktor: Egyetértek az általad elmondottakkal, kivéve:
"Tehát az MSZP újabb kompromisszumot kötött az együttműködés érdekében, hogy a változást akarók egyetlen jelölt mögé sorakozhassanak fel.
Ezért nem értem a akcióitokat..."

Az MSZP nem kötött újabb kompromisszumot, sőt az előzőt sem tartotta be. A megegyezés ellenére állandóan azt hangoztatták, hogy Falus Ferenc nem az ő jelöltjük, csak arra kérik híveiket szavazzanak rá!
Falus antikampányán ez látszott! Ennek egyik okaként a pénztelenség érthető, de a kampánystáb hiánya nem!
Számomra megbocsáthatatlan Tóbiás kijelentése - miután szabadságáról visszatérve - méltóztatott fogadni állítólagos jelöltjüket: nem hajlandó vele közös sajtótájékoztatón és közös fényképen szerepelni! (Falus helyében én itt dobtam volna be a törölközőt, és küldtem volna el melegebb éghajlatra Tóbiást is meg Szigetvárit is!!!)
bencemacska
@senkifia68: ma, 14:50

Szerinted az MSZP nem is vett részt a saját leamortizálásában?

Légy szíves küldj egy hivatkozást, ahol Tóbiás kampányolt valaki mellett, vagy ellen. (Én csak általános elméleti kinyilatkoztatásokat hallottam tőle.)
Érzem a szövegeden, hogy nem rá (MSZP), hanem érte haragszol, de mi köze ehhez Szigetvárinak meg Gyurcsánynak?
Indíthatta volna az MSZP Horváth Csabát egyedül is, nem kötelezte kompromisszumra senki. Csak ők úgy akarták, hogy HCS-t fogadják el a többiek.

Nem érzed, hogy az egész közös indulásnak az oka a Fidesz legújabb választási törvény módosítása?
bencemacska
@tivoli: Mondd meg kire lehet szavazni ebből a felhozatalból!

Én ott tartok , vagy érvénytelen, vagy el sem megyek, vagy Bokros orr befogva!
soljanka
@bencemacska: Jó akkor nem támogatja.

"Mégis a jelenlegi helyzetben akkor van esély a változásra, ha a Liberálisok, az LMP és a PM is egy demokrata jelöltet támogat- hangoztatta. Kunhalmi ezután közölte: a budapesti párttanács többségi döntése értelmében arra kérjük a választókat, hogy aki le akarja váltani Tarlóst, az menjen el és szavazzon Bokros Lajosra, aki a demokratikus oldal legerősebb jelöltje."
www.atv.hu/belfold/20140929-kunhalmi-arra-kerjuk-a-valasztokat-szavazzanak-bokros-lajosra
tivoli
Nem tartjátok gyanúsnak, hogy minden párt rajzik, zümmög, a fidesz hallgat? Ők valamiben nagyon biztosak s az kettő lehet, vagy Tarlós vagy Bokros.
bencemacska
@soljanka: Hallottam még az este egyenesben a szöveget, és Kunhalmi Ágnes szövege nagyon disztingvált volt.
Nálam a támogatás azt jelenti, hogy anyagiakkal, szórólapokkal, személyes közreműködéssel részt vesznek a kampányában. Mintegy sajátjuknak ismerik el!
soljanka
@tivoli: Az, hogy meg akarnak vezetni bennünket elképzelhető.
De ha passzívak maradunk, vagy mi is fanyalgunk egyik-másik jelöltön, akkor egyszerűbb, ha azt mondjuk, hogy ne is legyen választás. Nyerjen mindenhol az, akit a kormány akar.

Bokros? Megszívhatják vele a fővárosiak. De vagy ő vagy Tarlós.Ezt az ott élőknek kell eldönteniük.
Persze szavazhatnak a 770 tagú Liberális Párt jelöltjére - ez nálam a vicc kategória, vagy a nevesincs LMP-sre, de azok Tarlósra leadott szavazatok.
ha már az ellenzék ilyen balfék
soljanka
@bencemacska: A PM kijelentette, hogy nem támogatják. Fodor szintén.Kunhalmi nem jelentette ki. Szerintem felesleges nekünk is a szavakon lovagolni. Kunhalmi arra kérte a szavazókat, hogy szavazzanak Bokrosra. Ez a lényeg.
tivoli
@soljanka: Ha senki nem szavaz senkire, akkor is lesz főpolgi, s az, akit a kormány jónak lát. Ezt máris borítékolni lehet.
tivoli
@soljanka: Ja, és azt fogják mondani, hogy önök választották Budapesti lakosok.
soljanka
@tivoli: Ezt más pártok is így csinálták mindig.
Egy SZDSZ vezette városban éltem. Volt egy muksi, aki minden választáson indult körzetben, de soha nem lett képviselő, mert utálták, mint a szart. De a listán bekerült.( a haverok ugye)
Egyszer raportra- interjúra- hívták a helyi tévébe, ahol szembesítették valami hazugságával. Erre az volt a válasza: hogy képzelhetik rólam, hogy hazudok, engem az emberek megtiszteltek a bizalmukkal és megválasztottak képviselőjüknek. A riporter lefagyott ekkora orbitális hazugságra.
Szóval egykutya mind, de amit a mutyisz művel, az nagyon szomorú. Ezért kellene legalább az értelmes embereknek megpróbálni a lehetetlent, és ha összeszorított foggal is, de szavazni.
tivoli
@soljanka: ma, 16:40
Meg lehet próbálni, de akkor is úgy mennek a dolgok, ahogy leírtad.
senkifia68
@bencemacska: Kezdjem az elején!
1/ Nem érzem e, hogy az MSZP részt vett saját amortizálásában?

Hogyne érezném, sőt állítom! De azt nem a 2014-es önkormányzati választások kampányában tette, hanem a 2006-os választások óta. Ha olvastad a korábbi írásamat, itt és más fórumokon éppen bírálója voltam az MSZP egyre sunyibb megalkuvó, elvtelen politikai irányvonalának. Bíráltam Gyurcsányt a neoliberálsi nyitás miatt, bíráltam Lendvait, aztán Mesterházyt, amiért nem tárták fel a 2006 utáni időszak minden hibáját, balfaszkodását, helyette az érthetetlen Orbán fóbiájuknak engedve, eszetlen gyűlölet kampányba kezdtek a párt megújítása, a támogató bázis újraépítése helyett!
Leírom most mégegyszer, amit akkor és azóta is hiányolok! Nem történt meg a 2006-os eseményeket követő hibák feltárása, nem történt meg a 2010-es választási kudarc okainak elemzése, a több mint egymillió pártoló és az évi több mint 1md HUF állami párttámogatás és a párt kényszerű karcsúsítása miatt elvesztett több ezer munkahely felelőseinek elszámoltatása, pedig az nem Orbán és a FIDESZ feladata, kötelessége lenne, hanem az MSZP etikai szervezeteinek a dolga lett volna!
E tekintetben megfellebezhetetlen felelősség terheli Lendvai Ildikót és Kovács Lászlót akik személyes érdekeik mentén sok esetben ellentmondásos döntéseket csikartak, zsaroltak ki a pártvezetésből, a választmányból egy értelmetlenül kötelezővé tett ÖSSZEZÁRÁS rögeszméje mentén. Ezek az ellentmondásos, mindenféle elvet és logikát nélkülöző sokszor elkapkodott döntések szét zilálták a párt megmaradt támogatóit.
A folyamatos belső konfliktusok, a szociáldemokrácia értékeit feltétel nélkül feladó és csak a hatalom megszerzésének bármi áron történő már-mát beteges erőlködései megosztották és végtelenül gyengévé tették az MSZP vezetését, amelyet a szövetségesnek hitt kis pártok ki is használtak!

2/ Szigetvárinak és Gyurcsánynak ehhez mi köze???

Ugy ezt a kérdést nélkülem is meg tudod válaszolni! Azért egy gondolat!!
Az...
senkifia68
2/ Szigetvárinak és Gyurcsánynak ehhez mi köze???

Ugy ezt a kérdést nélkülem is meg tudod válaszolni! Azért egy gondolat!!
Az országgyűlési választásokon Bajnai kampányfónöke éppen Szigetvári Viktor volt, s az általa képviselt és eröltetett kampánystratégia és módszerek sokkal inkább egy idióta médiashowra hasonlítottak mintsem egy ország irányítását felelősségel vállaló politikus értékeinek és lehetőségeinek bemutatására, a választók meggyőzésére. (kolttal lövöldöző cowboy, öltönyben labdáért vetődő bróker... és csillagháborús idézeteket sejtelmesen felvezető (az erő velünk van) polyáca.

Gyurcsány szerepét nem taglalánm ilyen részletesen, de úgy gondolom a napnál is világosabb, hogy az MSZP támogatói bázisának lehető legnagyobb szeletét igyekszik kiszakítani a pártból! Ha Mesterházynak lett volna bátorsága és kellő támogatottsága a pártvezetésen belül leszámolni a Gyurcsány felé nyitni hajlandó gangel (Kunhalmi és konyhatársai) állítom, hogy az MSZP lenne ma a legnagyobb ellenzéki párt, a DK és a PM pedig a Bosnyáktéri piac pavilonjaiban terjeszthetné a mantráját!
bencemacska
@senkifia68: Köszönöm a kimerítő választ, ebből is látszik te tájékozottabb vagy, mint én.

Ha jól emlékszem Szigetvári volt az MSZP-ben is kampányfőnök, és valamiért túl adtak rajta. Nem ismerem a részleteket!
Bajnai viszont nagyon rossz emberismerő, nem részletezem. Nélküle az Együtt üres!
Mesterházy - hangsúlyozom és kívülről látom - megjelenésében, stílusában nem szociáldemokrata.

Egy szóval: Úgy sz... ez az egész, ahogy van!!!
F_Viktor
@senkifia68: Írod:
"Az emeszpé nem egyezséget kötött,hanem, személyes érdekek mentén. elárulta a szociáldemokrácia értékeit és a baloldali érzelmű választóit!!!
Az árulást és kollaborációt nem kellene keverni a kompromisszumra való hajlammal, mert annak értelmes és értelmezhető határai vannak!!!"

Ez nem erős állítás?
Árulónak és kollaboránsnak nevezed őket amiért nem tudnak feltétel nélkül támogatni egy jobboldali jelöltet?
Szerinted azok a baloldali érzelmű MSZP választók amiket te is említesz, mindenki támogatja Bokrost? Vagy Gyurcsányt, Juhászt?
Picikét nem az a nonszensz, hogy mindig, mindenki az MSZP részéről várja el, hogy engedjen a 2-3 százalékos pártok érdekeinek?
Mert ha nem ez történik, akkor mindenki le-árulózza, majd temeti a baloldalt ahogyan itt is ebben a topicban történik?
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"A megegyezés ellenére állandóan azt hangoztatták, hogy Falus Ferenc nem az ő jelöltjük, csak arra kérik híveiket szavazzanak rá!
...
Számomra megbocsáthatatlan Tóbiás kijelentése - miután szabadságáról visszatérve - méltóztatott fogadni állítólagos jelöltjüket: nem hajlandó vele közös sajtótájékoztatón és közös fényképen szerepelni!"

3 hetet nem voltam itthon, ezekről eddig nem is hallottam. Azt tapasztaltam, hogy Tóbiás elhatárolódik a főpolgármester választásoktól, Kunhalmira hárítja ezt teljes egészében.
bencemacska
@F_Viktor: Így igaz, de Kunhalmi legalább f...a gyerek, és vállalja, mondván, hogy az MSZP-nél az önkormányzati választások a helyi szervezetek hatáskörébe tartoznak. (Nem régen volt az Egyenes Beszédben!)
Ha sikerül küldök linket Tóbiás korábbi nyilatkozatáról.
verőce21
A történelmi baloldal, történelmi megsemmisülés felé menetel!

(Még szerencse, hogy már egy éve beírogatom néha, nehogy megtévedjen valaki.) :)
senkifia68
F_Viktor

Egyáltalán nem erős kifejezés, csak nem arra értettem amire te megpróbálod kihegyezni az állításomat. Én ugyanis a témát nem az önkormányzati, hanem a parlametni választásoktól kezdődően datálom, s e tekintetben éppen az a bajom velük, hogy a szocáldemokrácia értékeit és az MSZP korábbi meghatározó szociális érzékenységét áldozták fel a neoliberális (Bokros azt mond amit akar, de rá éppen nem a demokrácia, sokkal inkább a multinacionális tőke kiszolgálása jellemző) és/vagy zöldnek mondott, de lényegében a globalizmus oltárán!! És e tekintetben mindegy, hogy Kunze Gábornak, Fodor Gábornak, Bajnai Gordonnak, vagy Bokros Lajosnak hívják a másik oldalt. A lényeg, amit KOVÁCS LÁSZLÓ 2013-ban nyilatkozott, tudniillik, "Akár az ördöggel is szövetkeznénk a FIDESZ ellen!"

Pedig csak a válsztó polgároknak kellett volna perspektívát kínálni a FIDESZ programjával szemben.
Nem volt, és azóta sincs!!!
F_Viktor
@senkifia68: Írod:
"Leírom most mégegyszer, amit akkor és azóta is hiányolok! Nem történt meg a 2006-os eseményeket követő hibák feltárása, nem történt meg a 2010-es választási kudarc okainak elemzése..."

Mire gondolsz, milyen 2006-os hibákra? A 2010-es kudarc kapcsán lehet valami újat mondani?
2014-esről már többet lehetne beszélni, elemezni.
verőce21
A MoMa - Bokros pártja akkora -, hogy "az MTK balközép egy mindent elsöprő népfelkelés a Momához képest a számosságát illetően.”
F_Viktor
@bencemacska: Nem látom, hogy Kunhalminak más lehetősége lenne. Augusztusban kénytelen volt támogatni egy 3 százalékos párt jelöltjét. Egy olyan jelöltet, aki számomra eddig ismeretlen személy volt, de az első héten láttam, hogy Falusnak nem áll jól a politikai szerep. Nem az a politikus alkat, de másképpen nem az, mint pl. Bajnai esetében. Ez megosztottságot okozott az MSZP-n és szimpatizánsaik berkein belül.
Ahogyan most Bokros személye is hasonló megosztottságot okoz.
De ha ragaszkodnak Molnár személyéhez, akkor árulókká, kollaboránssá, Orbán szekértolójává válnak.
Ezt nevezhetem 22-es csapdájának, azt hiszem sokat nem tévedek.
F_Viktor
@senkifia68: Írod:
"Egyáltalán nem erős kifejezés, csak nem arra értettem amire te megpróbálod kihegyezni az állításomat."

Okay, eddig az önkormányzati választásokról beszéltünk... :-)
Értem mit rósz fel a baloldali pártoknak, de nem lehet, hogy a baloldali szavazókban van a hiba, vagyis Kovács jól beszélt?
Mert én is azt mondom, amelyik párt nekem demokráciát, EU-s értékeket kínál, arra 2014 tavaszán bátran rávoksolok. Ha így gondolkodtak volna a baloldali érzelmű-, a fityeszből kiábrándult szavazók, akkor nálunk a 2/3.
De a magyar szavazó finnyás...

bencemacska
F_Viktor
@F_Viktor: Lemaradt:

@bencemacska: említette, hogy a választási törvény fityeszes módosítása sok mindent átszabott a pártok kampányával kapcsolatban, ezt a választóknak is figyelembe kellene venniük, meg kell tanulniuk az új trendeket.
Hofipisti
Az MSZP ezen döntése az utolsó előtti!!! Az utolsó már csak a párt megszűnése lehet. Ha ragaszkodnak ehhez, már teljesen felesleges új székházat keresni, további nyilatkozatokat tenni, bármit is ígérgetni. Ez a harc (lesz) volt a végső kedves elvtársak!
Az országgyűlési választások előtt ragaszkodtak vélt "nagypárti" jogaikhoz, s a miniszterelnök-jelöltséghez, azok után, hogy Mesterházi képtelen volt a 2013. 10. 23.-i összefogást követelő tömeg "élére állni" képtelenek voltak belegondolni abba, hogy tagjaik sorából nem tudnak öt kormányképes embert előállítani. Most pedig, 2018 távlatáig - ha egyáltalán lesz akkor választás - még mindig a saját - ma már sehol nem létező - nagyságuk "fényében" önállóságukat hangsúlyozzák ahelyett, hogy a maguk még megmaradt szavazatait letennék a nép érdekének oltárára, s megkísérelnék a mostani, de várhatóan a közeljövőben még inkább elszabadult hajóágyú-jellegű rendszert fékezni megkísérlő fővárosi vezetést megszerezni.
Ha ragaszkodnak ehhez a meggondolatlan, önkritikátlan, az aktuális feladatot felismerni képtelen öngyilkos döntésükhöz, hát tegyék! A választók velük többet nem lesznek kíméletesek!
bencemacska
@F_Viktor: Csak a szavazók tudatlanok, ami ismeretük van az a kormánypárti propagandából származik.

Előzőhöz:
Falus Ferenc csak számunkra volt ismeretlen, az MSZP-sek számára nem. (Állítólag MSZP-s volt!)
Én csak ÁNTSZ elnökként ismertem, nagy tudású és műveltségű ember! Sikerrel vette a baromfi influenza okozta pánikot is! Valahányszor megszólalt, csökkent a hiszti!
Egyébként jellemző rá a tüdőgyógyászokat jellemző nyugalom, humánum, jó indulat. Ezért sikerült a politikának gyorsan amortizálni.
(Egyébként szvsz. a visszavonás oka leginkább a pénzhiány volt!)
F_Viktor
@bencemacska: Sajnálom Falust, én csak annyit láttam, hogy ez a pálya nagyon messze áll tőle.
senkifia68
F-Viktor tegnap 21:39-re

"..nem lehet,hogy a baloldali válsztókban van a hiba?.."

Komolyan mondom, amikor ezt olvastam azt hittem rosszul látok!!!

Már ne haragudj öregem, de miből gondolod, hogy több mint egy millió ember(akik 2006 óta elpártoltak az MSZP-től és általában a magukat baloldalikén determináló politikai hitgyülekezetektől) mind téved és Kovács László a szociáldemokrácia apostola?

Nem!!! Nem lehet!!! Lehetetlen!!!
A szavazók a saját életüket élik, és a mindennapok tapasztalatai alapján ítélnek! Hogy is mondta ezt RON WERBER 2002-ben?
Az emberek a választási időszakban asszerint ítélnek, hogy hogyan élnek. A választások nem a Gerbaud kávéházban,hanem az utcán dölnek el!
És sajnos a 2006-os öszödibeszédet követő kormányzati stratégia egyenes következménye volt az utcai politizálás brutális elvesztésének!

Az MSZP a szociáldemokrácia elveit és a választó polgárok döntésében nagymértékben szerepet játszó korábbi szociális érzékenységét feladva a hatalom BÁRMI ÁRON való megtartása érdekében feláldozta.

"Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést,amelyre büszkék lehetnénk,kivéve, hogy a kormányzást a végére visszahoztuk a szarból!"

Ugyanezt a hibát követte el a 2010-es és 2014-es választásokon és ebben elévülhetetlen érdeme van Kovács Lászlónak és Lendvai Ildikónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.