Az Országgyűlés Hivatal honlapján közzétették a parlamenti képviselők számára már megkötött lakás- és irodabérleti szerződések adatait – írja a Napi.hu.

Törvény szerint a nem budapesti lakóhellyel rendelkező képviselőknek jár budapesti lakóház vagy lakás, valamint az Országgyűlés alelnökeinek és a képviselőcsoportok vezetőinek budapesti hivatali lakás. A Napi.hu az Országgyűlés Sajtóirodájától megtudta, eddig lakásbérletet 41, irodabérletet 65 képviselő kért.

A parlamenti alelnökök közül eddig Sneider Tamás jobbikos képviselő igényelt budapesti hivatali lakást és az ő számára kötött szerződés eddig a legdrágább a 4 évre számolandó 9,66 millió forinttal. Szeptembertől irodát is bérelnek neki, négy évre 5,717 millió forintért.

A legkisebb összegű lakásbérletet (4 évre 2,322 millió forint) az Együtt-PM ellenzéki összefogás jelöltjeként parlamentbe jutott csepeli képviselő, Szabó Szabolcs részére kötötték – írja a lap.

Hoffmann Rózsa KDNP-s képviselő, az előző Orbán-kormány köznevelési államtitkára lakásbérlete is a drágábbak közé tartozik: 4 évre 7,632 millió forint. A fideszes szombathelyi – Győr-Moson-Sopron megye 3-as választókerületéből parlamentbe jutott – Gyopáros Alpár számára 7,843 millió forint értékben kötöttek albérleti szerződést.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@nena: a költséges vetés-forgója ez a luxus lakhatási közképviselet is-a melós,meg saját kocsival saját tankkal,vagy drótszamáron ütik el egymást ,ha a minimálbérét meg akarja kapni!-a BKV pl.mínusz tizezres,de ezeknek még kocsit is tolunk a segge alá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
A NÉP által " választott" képviselönek miért nem jó egy 80 ezres+rezsi
bérlakás ??? Példát lehetne venni Merkel Kancellár asszonyról !!!
Hellcat
Nem elég nekik a milliós fizetésük hogy rohadna meg mindegyik...
Toby
Ennyi pénzből már egy börtönt és börtönfoglalkoztatáshoz üzemet is fel lehetett volna húzni nekik !
sokanvagyunk
Törvény szerint... - amit magukra szabnak. Mert egy másik törvény összeférhetetlenségről is rendelkezik ám!
Desischado
Nekik mindent, nekünk semmit. ez a rend orbanisztán-Abszurdisztánban! Mert hülyék vagyunk, és hagyjuk! De könyörgöm, meddig még?! Egy börtönre szivesen adóznék!
gödörben
@Desischado: Még egy luxusra? Nane!!! van itt hely bőven a stadionok gyöpén és alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.