Óriási fölénnyel győzött. Ez a győzelem pedig az egész országé – mondta a miniszterelnök a parlament hétfői plenáris ülésén napirend előtt.

Azért győzött az egész ország, mert a választás végeredménye és következménye egy sohasem tapasztalt méretű összefogás, együttműködés és egység – fogalmazott beszédében a kormányfő a szavazás másnapján.

Orbán elmondta, mit csinált tegnap a Fidesz-KDNP

Orbán szerint az önkormányzati választás megerősítette a kormánytöbbséget abban, hogy nemzeti alapon álló, néppárti politikát kell folytatnia a következő években is.

Szépen dolgoznak és adóznak a közmunkások

Úgy fogalmazott: "ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az ideológiák és az izmusok korszakát". Ha az ideológiát "majmolod, orra buksz az első buckában", ahogy ez néhányakkal meg is történt – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint ha az egység erejét jól használják fel, akkor eljuthatnak a teljes foglalkoztatáshoz. Ismertetése szerint míg 2010-ben 3,6 millióan dolgoztak és 1,8 millióan fizettek adót, ma 4 millióan dolgoznak, 4 millióan fizetnek adót, a gazdasági növekedés 3 százalék felett van, a munkanélküliség pedig 8 százalékos.

Kegyelmi állapot

Azt is mondta: a Fidesz-KDNP és a kabinet ahogyan eddig, úgy ezután is a háromharmadot fogja szolgálni, és meghallja azok hangját is, akik a vasárnapi önkormányzati választáson nem a kormánypártokra szavaztak.

Orbán Viktor arra kérte a képviselőket, használják ki a mostani "kegyelmi pillanatot", és erősítsék az egységet és az összefogást az országban.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

köhögő bolha
Soros György támogatása nélkül,csak egy teknyővájó volnál Vitya!

nepszava.com/files/2011/07/orbanek-qpr.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
...és pont ez a reklám itt ennél a cikknél, a hátsón lévő narancsbőrről.. háááát, véletlen? :)
JAJMÁR
@JAJMÁR: Véletlen, mert már nem az van, de az előbb itt volt... láttam... :)
volvós
A cikk alatt egy FB-os hsz.-t ollóztam:

Helfer Szappanos · Kiemelt hozzászóló · Munich, Germany
"Ha az ideológiát "majmolod, orra buksz az első buckában", ahogy ez néhányakkal meg is történt." Viktor, te eppenhhogy Rakosit majmolod, csak eppen forditva csinalod. De baratod a "
"Fenyeselmeju" kis buzi Kim-Dzsong Il, sot Joszif Visszarionovics Dzsuvasvili is csettintene ennyi gazemberseg lattan...
Válasz · · 27 perce

No comment !!!
köhögő bolha
Soros György támogatása nélkül,csak egy teknyővájó volnál Vitya!

nepszava.com/files/2011/07/orbanek-qpr.jpg
bakegya
@köhögő bolha: ha magyarra fordítanám hány hónap leforgása alatt mit és hogyan csiszolta az agytekervényeit a Soros CIVIL ALAPÍTVÁNY KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉN-akkor nagyon el csodálkoznának sokan-ugyanis nem számottevő a dokument-a lengyeleket vizslatta többet a Valensza kapcsán-de mint ahogy az júrise szakdogának elég gyengus jogvégzettségét garantálhatta csakkk.-
joopapa
Megint csak ez a semmit mondó nagy duma! "ma 4 millióan dolgoznak, 4 millióan fizetnek adót" Na ez megint hazugság, mert ha kivesszük a közmunkásokat és a közalkalmazottakat a pakliból akkor ugyanott tartunk ahol 2010 ben! "Orbán Viktor arra kérte a képviselőket, használják ki a mostani "kegyelmi pillanatot", és erősítsék az egységet és az összefogást az országban". Ebben az országban ha erős lenne az egység és az összefogás, ti már rég nem lennétek sehol, ideértve az mszp-t is! A fityesz abban érdekelt hogy ez a széthúzó állapot fennmaradjon, sajnos!
Bercifiu
40 % os részvételből 30 - at elvinni, nem a szavazásra jogosultak többsége.
sentinel216
Orbán: "Úgy fogalmazott: "ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az ideológiák és az izmusok korszakát". ... és következik a túra időszaka! Jön a DIKTATÚRA!!!
Nil
én is elmondom:
sok embernek aláírták a halálos ítéletét.
Tulipánfa
"ezután is a háromharmadot fogja szolgálni, " mondja ezt egy gátlástalan hordószónok, aki képes volt a közösből a hobbiját szolgálni, stadiont építtetni a kertje végébe. Nem tudok hinni az ilyen embernek.
Manhattan
Én nem adom fel... A médiából nem tanulnak, mert tovább hülyíti a már eleve "egyszerű" értelműeket..., így azokra hárul a magyarázás, megértetés, infó közlés feladata, akik értik az összefüggéseket és veszik a fáradságot arra, hogy megvilágítsák a homályt a fejekben.
Desischado
Folytatjuk! De bizony ám, a lopást hazudozást, a pusztítást! Mert megérdemli ez a nyomorult ország, ahol ennyi hülye ember van! Tisztelet a kivételeknek! Csak sajnos, kevesen vagyunk. Remélem, MÉG!
nyanya001
" Sajnos, mint annyi más esetben, a kormányfő helyzetértékelése leragadt az ezredforduló és az azt követő évek Magyarországánál. Akkor volt olyan magas a segélyek és egyéb juttatások szintje, hogy sokakat visszatartott a munkavállalástól és így számos, egyébként alacsony képzettségűeket foglalkoztatni képes vállalkozás is emberhiányra vagy bérinflációra panaszkodott. De ez már a múlt. Hazánkban ugyanis ma már munkaerőkeresleti probléma van. Magyarul kevés a munkahely, különösen az alacsony képzettségűek számára. Bármennyire kevés segélyt kapnak, nem fognak tudni többet dolgozni, mert nincs hol. A nyomornak egyetlen alternatívája maradt: a külföldi munkavállalás. Így aztán az elmúlt években a szegénységi statisztikáknál csak a kivándorlási értékek mutattak meredekebb emelkedést. "

velemenyvezer.444.hu/2014/10/14/a-terv-ami-nincs/
sentinel216
Nagyjából ott áll most a fidesz kormány, mint 2006 - ban az MTV székházat ostromló "forradalmi ifjak". A sok bugyuta bámészkodó segédlete mellett legyűrték a támogatást nem kapó, értelmetlen akciókkal operáló maroknyi rendőrcsapatot, aztán elfoglalták az épületet. NA ÉS !? Ott lézengtek az évtizedes tévés kellékek között, amit lehetett ellopták, kifosztották a büfét. . Pedig győztek! Eredeti szándékuk szerint jövőbe látó memorandumot kellett volna élő adásban beolvasni a magyar népnek. Nem tették meg. Elsunnyogtak. Azóta sem vonták felelősségre egyiket sem! Orbán sem mondott eget verő, új és szép jövőt ígérő szózatot a népnek a győzelem után. Csupán pöffeszkedve megállapította, hogy a csalásokkal ismét választásokat nyertek. ( Elfoglalták a TV székházat.) Mi lesz ezután?
bretagne
@Bercifiu: Náluk ez a kétharmad. Nem felháborító???
Desischado
@nyanya001: Sokat gondolkodom rajtad, ki lehetsz. Abban biztos vagyok, hogy hál'istennek, nem vagy mélyszegény és munkanélküli. De döbbenet, hogy milyen világosan látod a helyzetünket. Ez pontosan így van, drága Nyanya, a színtiszta igazat írtad le! Én gyakorlatból tudom ezt, sajnos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.