A Központi Statisztikai Hivatal egy nem túl friss kutatása szerint nagyjából 350 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándoroltak száma. A 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérést ma ismertettek a kutatás vezetői.

A vizsgálat alapján a 2009 után kivándorlók 80 százaléka 40 éven aluli, és a magyarországi 18 százalékos átlagnál jóval magasabb, 30 százalék körüli, közöttük a diplomások aránya. A kétéves kutatás szerint a három legjelentősebb kivándorlási célország Németország, Ausztria és az Egyesült Királyság.

A Németországba és Ausztriába kivándorlók között az átlagnál magasabb (37, illetve 41 százalék) a szakmunkások aránya, és az átlagéletkor is magasabb. Az Egyesült Királyságba kivándorlók körében jelentősen nagyobb a diplomások aránya (36 százalék, míg Németországban 23, Ausztriában 18 százalék), és alacsonyabb az átlagéletkor (33 év, szemben a németországi 39,5 évvel és az Ausztriába kivándorlók 37 éves átlagéletkorával).

A kivándorlók túlnyomó többsége, 84 százalék dolgozik. Határozott hazatérési szándékról csak 10 százalék számolt be.

A kutatást az Európai Unió támogatásával létrejött, "A migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában" című projekt, a SEEMIG keretében végezték.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

whatthefuck
A java elmegy, a töketlenek, impotensek maradnak.
Amikor haza akar jönni valaki, mert kiöregedett, elege van a strapából vagy csak honvágy gyötri, nem tud, mert nincs idehaza semmilyen munkalehetőség. Itt most csak seggnyalók kellenek, arra van igény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Statisztikai szempontból (hozzáadják a külföldön dolgozókat az itthoni foglalkoztatottak számához) rövid távon előnyösnek tűnik ez a tendencia. Az is előnyös (rövid távon), hogy Milliárdokat utalnak haza az itthon maradt család tagjaiknak. De nagy árat fizet ezért az ország hosszú távon. Egyre nő a képzetlen, minden munkára alkalmatlan tömegek aránya és nem lesz aki eltartsa őket..
karma1
Ahhoz kepest, hogy mas statisztikai adatok szerint mar elertuk az utobbi 5 evben az egymillios kivandorlast, nem ertem, mit akarnak bizonyitani egy egyeves idotartamot atfogo kivandorlassal?
Kinek akarnak es foleg MIT bizonyitani?
Mar igy is visszafordithatatlan karokat okoztak az orszagnak, az, hogy a kint dolgozok javaresze hazakuldi a penzt, az IGAZI fogyasztast nem noveli, hiszen ezen a penzen, eppen csak valamennyi elelmiszert vehetnek az emberek, meg a szamlaikat fizethetik ki.

Jol hazavagta ez a nyavalyas kormany Magyarorszagot, igy meg senki sem az elmult ezereves tortenelmunkben...:o(((
tivoli
@coni: ma, 11:29
Nem lehet olyan nagy probléma az elvándorló munkaerő, mert hasonló arányban jönnek hozzánk is bevándorlók a még szegényebb országokból. Akik nem hülyébbek, nem idétlenebbek, sok esetben még képzettebbek is, és főleg nem követelőznek érdemen felül.
Ugyanúgy mint a magyar. Külföldön még mosogatni is hajlandó a diplomájával, idehaza meg sír, hogy mennyire meg van alázva.
1magyar
@tivoli: Itthon 73 nettót kap mosogatásért külföldön meg 500 ezer nettót, Neked mindegy lenne?
Az élelmiszerek ott éppen annyi, ha nem kevesebb mint Mo-on. 4 éve olcsóbb volt Németországban a kristálycukor, hozták be.
coni
@tivoli: Ha valaki a harmadik világból kivándorol, kicsi az esély, hogy az Unió legszegényebb országában próbálkozik. Hacsak el nem téved. Segédmunkásból van nálunk is bőven, orvosokból, informatikusokból, fizika tanárból van hiány.
Clavigo
@tivoli: Mesélhetnél kicsit bővebben,,az ugyan ilyen arányban beáramló "munkaerőről"...
tivoli
@1magyar: Diplomás mosogatóként 73 000-et? Nem mosogatna itthon 500 000-ért se, mert az ciki.
@coni: Nem vagyunk mi olyan szegények, csak divat cikizni. Vannak olyan helyek még a földön, ahol a mi kis csóró országunk a vágyak netovábbja lehet.
@Clavigo: Hasonló arányban.. Ha jobban körülnézel, látsz itt minden féle nációt, többet is akár mint amennyit szeretnél.
tivoli
@coni: ma, 12:46
Orvosból, Informatikusból van a legtöbb össze-vissza vándorló, mert ott a nyelv nem akadály.
Fizika tanár meg a magyar határon kívül nemigen kell.
coyote3
Csak tanulmány útra mentek, ez régen is divat volt. :)))))
whatthefuck
A java elmegy, a töketlenek, impotensek maradnak.
Amikor haza akar jönni valaki, mert kiöregedett, elege van a strapából vagy csak honvágy gyötri, nem tud, mert nincs idehaza semmilyen munkalehetőség. Itt most csak seggnyalók kellenek, arra van igény.
leszúrt rittberger
@whatthefuck: Pontosan, a szakemberek, az iskolázottak, az életképesek, a vállakozószelleműek mennek, az alja nép (elnézést, de így van), azok meg maradnak. A képzetlenek, a csodavárók, a békemenetesek, az öregek, meg a szegények.

Szép kis jövő előtt állunk, ha azt mondom, hogy nyugdíjra ne számítson aki itthon marad, akkor még finom voltam.
Independent
@coni: Ezek az emberek külföldön fizetnek SZJA-t és ÁFA-t, valamint nyugdíjjárulékot. A szubjektív ismérvek alapján mért statisztikákon kívül semmi másra nem jó. "A foglalkoztatottsági statisztika – mint azt már talán sokan tudják – felmérésre alapul... Foglalkoztatottnak az számít, aki az elmúlt héten legalább egy órán át pénzért dolgozott, munkanélkülinek az, aki ilyet nem csinált, de keresett valamit, inaktívnak pedig, aki nem is dolgozott, de nem is keresett munkát. A felmérés háztartásonként készül, vagyis beszámítanak a külföldön dolgozók is, meg persze a feketén foglalkoztatottak, és állásnak számít a közmunka is. Azok a külföldön dolgozók viszont, akik egész családjukkal költöztek ki, és már kint élnek, nem emelik a honi foglalkoztatottak számát"
bundi
@tivoli: ne vegyél rá mérget..."Fizika tanár meg a magyar határon kívül nemigen kell."
ha megtanulja a nyelvet
www.tes.co.uk/article.aspx?storyCode=6017154
valamint ami nem túl feltűnő a cikkben...
"A 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérést ma ismertettek a kutatás vezetői."
tehát kb 350 ezer volt majd két éve...
és még egy kérdés...miből gondolod, hogy a románok, ukránok megállnak dolgozni abban az országban?
"mert hasonló arányban jönnek hozzánk is bevándorlók a még szegényebb országokból. Akik nem hülyébbek, nem idétlenebbek, sok esetben még képzettebbek is, és főleg nem követelőznek érdemen felül."
mert tudod azért ott sem sokkal kevesebb az fizetés...
www.minimalber.info/minimalberekeuropaban.html
és tudod akinek van piacképes tudása az tisztában van vele, hogy egy pár határral arrébb sokkal többet kaphat érte...és ti meg tapsikolhattok a hagymaszedő, répázó bokorban alvó bérrabszolgákért...
pbalage
na most megint mesélek egyet, hogy kik maradtak:

lementem cigiért, (teszkó mellé)
a bejárat úgy néz ki, hogy mellette ülni szokott pár figura kisszéken, árulják a krumplit, szőlőt, meg épp ami van. Az egyiket bírom, jó fej nagyon, messziről köszön, tőle szoktam mindig vásárolni, sose ül a másik kettő közé, nem tárgyalnak egymással. (egy alkesz nő, meg egy idióta nyugdíjas, ezektől sose vettem semmit)
Na mellettük van a nemzeti dohányminisztérium, oda szoktam betérni, az eladót ismerem, szoktam vele beszélgetni.

Haladok a cél irányába, rohadt nagy ordibálás van. A cigiboltos nő meglátott, mindjárt felcsillant a szeme, hogy akkor végre bemehet a nemzetibe.

Kérdem, hogy mi volt ez. Mondja ne is figyeljek oda, ezek ott olyan sötétek, mint az országút.
Cigi megvesz, kihalad.
Mondom meginterjúvolom már a másik oldalt is, hogy mi is történt az ő szemszögükből.

- Mi volt a porbléma? (akkor szoktam így, ha a reakcióból le szeretném venni az értelmi szintet is.)
- TENNAP EEMENT A TÉVÉRŰ A ZŐŐD SZIN, KIMEGYEK A KERBE' MINDEN ZŐD, DE A TÉVÉN MEG PIROS A FÜ!
- A tévén esetleg lehet állítani.
- AZT A TÉVÉT MÉG KÉTEZERBE VETTEM! SEMMI BAJA SE VÓT, 500 EZER FORINTOS TÉVÉ! TENNAPELŐTT MÉG JÓ VÓT, MÁMAMEGMÁN MINDEN PIROS!
- Mondom akkor nem biztos, hogy már meg lehet javítani.
- NEM ÚVVANA! (nagyon ideges testtartás) A BUZI PARASZT KOMENISTÁK ÁTFESTETTÉK A FÜVET PIROSRA, MER EEEVESZTETTÍK A VÁLLASZTÁST! ENNYIT KÜZD AZ EMBEREKÉ A VIKTOR, ASZTÁ EZEK MEG TÖNKRETESZIK A FÜVET IS, MER VISSZA AKARNAK GYÜNNI! MINDIG IS UTÁTAM A KOMENISTÁKAT, ITT A VIKTOR, MÉ NEM JÓ A' NEKIK? NEM KOMENISTA, MEG MOST IS VÍGRE ÁLAMOSÍTT, OSZT ÓCSÓBB LESZ A REZSI!

Nem tudok mivel érvelni az ilyesmi ellen, úgyhogy otthagytam, és azt hizem ezután sem fogok tőle vásárolni semmit.
m.macskosz
@tivoli: Az orvosnál előfeltétel a befogadó ország nyelvének ismerete, hiszen kevéssé valószínű, hogy magyarul kommunikálhat a dán beteggel, hol fáj neki. Angolul esetleg igen, hiszen a skandináv országokban elég jó az angol nyelv ismerete, de egy francia, egy belga
farmer nem biztos, hogy perfekt.
Ami az ide bevándorló munkaerőt illeti: nem követelőzik, mondod te.
Nem, már eleve a segge alá tolják a bársonyszéket:
Kriza Ákos miskolci pm., Borbély Lénárd csepeli pm. Szőcs Géza ex államtitkár,
ha nem lennék lusta, biztosan találnék még pár ezret!
m.macskosz
"A 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérést ma ismertettek a kutatás vezetői."
Több mint másfél éves adatokkal nem dicsekednék, kedves NEMZETI KSH,
főleg annak fényében, hogy 2013eleje óta a kivándorlás látványosan felerősödött!
tivoli
@bundi: "és tudod akinek van piacképes tudása az tisztában van vele, hogy egy pár határral arrébb sokkal többet kaphat érte...és ti meg tapsikolhattok a hagymaszedő, répázó bokorban alvó bérrabszolgákért... "
Hát igen. Így megy ez..
bundi
@m.macskosz: pl...
nézd az osztrák diagrammot...
privatbankar.hu/karrier/majdnem-hetvenezerre-ugrott-az-ausztriaban-dolgozo-magyarok-szama-271918
ha ilyen ütemben gyorsul, pár év és üres az ország...
kulfoldimunka.co/2014/03/07/mar-135-ezer-magyar-dolgozik-nemetorszagban/
de a németeknél is az előző évi 25-30 százaléka a növekedés az elmúlt években...
aloe
@pbalage: Te most hazudtál, és kitaláltál egy nagyot. Elhiszed??, hogy Te is kimehetnél nyugodtan. Dolgoznál utalnád haza a zsozsót , és itt költenék el akiknek küldöd . ---tudod mit ne is vásárolj tőle semmit ezután sem. inkább fantáziálj, és írogass ...
tivoli
@m.macskosz: ma, 14:01
Biztos úgy van..

A kapcsolati tőke, bizony komoly fegyvertény..
pbalage
@aloe: elég groteszk történet, de épp most történt, épp ezért ragadtam billentyűzetet, hogy meg tudjam osztani valakivel, mert égnek állt a hajam.
m.macskosz
@tivoli: Bizony, főleg ott, ahol kormányzati szinten írják elő a székely zászlót a közintézmények homlokzatán! :(
bundi
@tivoli: hát ha ilyen nagy az egyetértés ebben, akkor miből gondolod, hogy a mosogatónak kitántorgó diplomásokat pótolni lehet az országban ragadó képzetlen román bolgár bodzaszedőkkel...azokból a hazai felhozatal is elég bő...és nekik elég egy pár hetes okj-s képzés és mehetnek
palyazatportal.hu/index.php/index.php?option=com_content&task=view&id=1046&Itemid=2
tivoli
@bundi: Pótolni kéne?
Egyébként ha olyan lelkesen turkálnál álláshirdetések között is, mint a provokáló linkek között, már csak-csak jutottál volna egy kis fizetős elfoglaltsághoz te is.
aloe
@m.macskosz: ...ott a helye bizony a zászlónak. nekem a nyaralómon is van, és a házamon is . csak én egyedül 32 db-ot hoztam székelyudvarhelyről. Balosoknál ez magyarkodás, és röhejes. Tudod én viszont ...teszek a véleményükre . ennyi.
...különben is Ferenc testvér mondta ki először : " El lehet menni az országból"---sőt ő qrva országnak hivja hazánkat ...a szemét böszme.
Yoda69
Eleg benak dolgoznak a KSH-ban, ha 2 ev kutatasi munka utan erre az eredmenyre jutottak, mikor koztudott hogy tobb mint 1 millio regisztralt munkavallalo van kulfoldon. Most vagy 2013 eleje ota tobb mint 650 ezren jottek el otthonrol, vagy kukaba valo az egesz kutatasi eredmeny. Szerintem az utobbi :)
bundi
@tivoli: hát lehet igazad van...de azért amit csinálok az sem rosz...tudod felmérés tervezés...csakvsokat kell mászkálni buszozni... Csak sajna itt fontos az előrébb lépéshez a szakmai gyakorlat a referencia...én meg nem sokkal több mint két éve vagyok itt...de keresgélek azért közben...megigérem...
bundi
@tivoli: egyébként lehet igazad van... Diplomásokat orvosokat mérnököket pótolni? Minek...
tivoli
@bundi: ma, 15:16
Egyszer a háziorvosom kifakadt: Ha fiatal lennék, talán elmennék én is. De így? Itt a családom, a praxisom, a betegeim, nincs az a pénz!
Kezdő orvosokból meg sok minden lehet még, csak tanulniuk kell. Nyelvet, szaktudást, emberséget.
whatthefuck
@pbalage: ennyit tudnak. amúgy a tévéje vagy képcsöves, vagy a képcső másik két színágyújának a vezérlése, esetleg meghajtása szart be. Gondolom nem lcd-t kukázott kétezerért.:)
De persze erről is a komcsik tehetnek. Én is ismerek egy ilyet, csak nem ilyen alul iskolázott, meg ott a komcsikat már beelőzték a zsidók. Két lépésben el tud jutni bármilyen témáról a zsidókig vagy a kommunistákig. Na ezért áll ilyen jól a jobbik meg a fidesz, sok errefelé a gyógyegér.
bundi
@tivoli: tudod amikor kijöttünk csak pár évről volt szó...amíg az építőipar összeszedi magát...de azóta a kiadott építési engedélyek száma az akkoriak fele harmada lett...cég ház még megvan...ezért is rázom a lábam mert jó lett volna visszamenni...de lassan tényleg a minek...szintjére süllyedt az ország...emiatt is van hogy itt puffogok...
dr. prédikátor
@tivoli: Úgy tudom, tőled hogy te nem mentél el szavazni sem most sem korábban!!!Akkor pedig ne oszd az észt itt!!!Aki nem megy el szavazni az ne beszéljen bele!!!
tivoli
@bundi: ma, 16:04
Lesz ez még jobb is, de hamarabb vagy később az attól is függ, hogy az itt élők mit szeretnének maguknak. Békét, nyugalmat, dolgos jövőt, vagy veszekedést, cselvetések láncolatát, egymás gyalázását. A szekér úgy halad leginkább, ha egyfelé húzzák.
tivoli
@dr. prédikátor: ma, 16:10
Valóban nem voltam szavazni sem 2010-ben, se 2014-ben. Megindokoltam, hogy miért.
Azért még engedd meg, hogy mondhassak tapasztalati véleményt, ami független az én szavazási hajlandóságomtól.
whatthefuck
@dr. prédikátor: szerintem nem kell bántani, csak mert nem szavazott.
volvós
@aloe: 14:41
Mintha rokonlelkek lennétek, föleg
a kommented 3 utolsó szava...
csa-csa
na és! ki a francot érdekel ennyi év után, amúgy is magánügy!
miazavalami
@whatthefuck: Töketlen és impotens vagy te!
miazavalami
@whatthefuck: Monnyuk a töketlen rám is illik..:-)
csa-csa
bocs! egy másik cikkhez akartam Írni!
csa-csa
amúgy meg én is szívesen ki "tán-torognék" ha úgy 35 évvel fiatalabb lennék.
Széchenyi
@dr. prédikátor: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
prielle
2013 eleje óta most kapott engedélyt a KSH, hogy nyilvánosságra hozza a 350 000 kivándorlási adatot, tehát most sokkal nagyobb ez szám, ezért nem a jelenről tájékoztatnak bennünket!
Meg kell hagyni, nagy zsonglőr ez a kormány!
Bástya Elvtárs
A londoni NHS 1.6 millió TB kártyát állított ki eddig magyaroknak! Ez csak Anglia!!!
karma1
@tivoli: 11.29-re: Jujjuj, baratom, most nagyon kevered a dolgokat! Akik hozzank jonnek, mint letelepedesi celorszag, azok bizony sokkal szegenyebbek, tudatlanabbak, lasd a bicskei menekulttabort, mert nekik ez a Kanaan... Na, ezekkel aztan marhara ki vagyunk segitve: ok egy tal kajaert jonnek, megelhetesi kivandorlok ...(foleg nok es nagyon fiatal gyermekek, akik csak a szocialis problemakat okozzak nekunk). Aki viszont Romaniabol jott, a kettos allampolgarsagert, az csak atsuttyant Ma.o.-n, azok itt egy perc termelomunkat sem fognak vegezni - igaz, szocialis problemat sem okoznak!

Ha viszont kulfoldon (pl. Angliaban) valahol mosogat a diplomajaval, akkor a legfontosabbat tudnod kell: NINCS megalazva, mert dolgozo kozosseg tagjakent dolgozik, ott pedig mindenki egyenlo, masodszor: mosogatokent 3 x annyit keres, mint otthon a diplomajaval! Akkor szerinted melyiket kellene valasztania, ha biztos jovot es megelhetest akar a csaladjanak? (A kerdes koltoi, ne valaszolj ra!...:o)))))
lajospapa
@prielle: Mit tehetett a KSH ha csak most lett vége a választási évnek? Nem akarta ilyennel megzavarni a választásokat.
karma1
@Széchenyi: Errol a Szechenyinek tudott mondasrol mar tobben megallapitottak, hogy O NEM mondta ezt, egyebkent sem lehet egy egesz nemzetet levaltani a nyilvanvalo hulyesegeert ...:o))
tivoli
@karma1: ma, 21:01
Darling! Ami dolgokat itt elmesélek, azokat valszeg nem azért, hogy téged bosszantsalak. Mint kezdtem is, első kézből tudok dolgokat, hogy mi a helyzet arra felé, meg erre felé mi, azt a saját szemem, fülem tapasztalatából mondom.
Te mondod a magadét mint a süket-vak, én szintén a magamét ugyanúgy, de valszeg a a nézetkülönbség abból ered, hogy nem ugyanabból a szemszögből ítélünk meg dolgokat.
m.macskosz
@aloe: Te meg húzzál Erdélybe, és vidd vissza magaddal az összeset!
A székelyt, a romániai magyart és az oláh cigányt is!
m.macskosz
@aloe: Mondom ezt annak ellenére, hogy a fiam barátnője erdélyi és nem egy, nem két jó ismerősöm származik onnan. De Magyarországon nincs helye más ország belügyeibe való beavatkozásnak, márpedig ez igencsak provokáció szerintem!
bundi
@Széchenyi: mondták a fideszesek...csakhogy a nagy emberek szájába dugdosott mondatokkal alázzák a magyart és magyarázzák a 2002-es buktát...
mert ugye így már széchenyi is a fideszeseknek kampányolt...
www.urbanlegends.hu/2007/03/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/
vagy itt...
alfahir.hu/node/9050
Meine Ehre heisst Treue
@Hellcat: Szerintem is többről van szó, ráadásul nem tántorgásról van szó. Kissé pejoratív íze van ennek kifejezésnek a címben.
kkalman
2013 elejei becsült adatot tesznek közzé. Nem tudom eldönteni, hogy a KSH-nál ennyire hülyék, vagy minket néznek ennyire hülyének? Ha már csak becsült adatot tesznek közzé, akkor miért nem 2014-es az a saccérték, amiről mindenki tudja, hogy a valóságban a közzétett adatnak a többszöröséről van szó.
prielle
@lajospapa: A sok öndicséreti hírek mellett nem jutott hely és idő erre.
A szavazókat nem zavarta volna meg, mert vannak emberek, akik a sorok között is tudnak olvasni, értelmezni és vannak, akiket semmi nem zavar, büszkén hordják a fejükre hullott végterméket! Persze mi is kapunk ebből az "anyagból", de engem nagyon zavar!
Desischado
@pbalage: Irgalmas isten, ez aztán a szellemi sötétség! Jól tetted, hogy otthagytad! De orbánnak az ilyen agyhalott 1 bitesek kellenek!
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: József Attila soraira utaltak a címben,
a Hazám c. vers nagyon aktuális most is, sajnos! :(
"...s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk."
mek.oszk.hu/05500/05570/html/jozsef_attila0035.html
Desischado
Aki teheti, menekül innen, és jól teszi! Lehet, hogy egy-két év múlva, már a szegények is menekülőre fogják, csak ahhoz anyagi és nyelvi akadályok is vannak! Meg egy szakma sem ártana!
Hellcat
@Meine Ehre heisst Treue: Bizony. Elég rossz színben tünteti fel azokat akik kimentek...na meg szépen fideszes módra karcsúsítva vannak a számok is.
m.macskosz
@Hellcat: @Meine Ehre heisst Treue: A mai Metropolban sajnos egy az egyben megjelent a cikk,
tehát ez a fals adat akár egymillió ember tudatában is rögzülhet. :(
aloe
@m.macskosz: az a provokáció,hogy erdélyi zászlót teszek ki???...és hozok kintről???. Innentől emelt fővel vallom magam provokátornak, és beleavatkozónak a saját országom belügyeibe.
Törölt felhasználó
@aloe: Mindenki azt tesz ki, amit akar, de nem ettől lesz valaki magyar és a másik meg nem, ha nem teszi ki.
Van pár jobbikos barátom és szoktam szívni a vérüket, amikor "büdös románozzák" az erdélyi magyart a nagymagyarországos suzuki swift-ből...:) Meg én is mekkora egy libcsi geci vagyok, hogy jobbikos barátaim is vannak nem.., de jobbikos havernak meg buzi és cigány barátai is vannak. Össze fogsz esni haver, mint az "amerikai szépségben" a tányéros fater..Kurvára abba kéne hagyni ezeket a politikusi társadalom megosztó szövekegeket, mert a polgárok szintjén sokkal normálisabbak az emberek, mert "emberek". Persze van mindig pár agyatlan katona, aki politikusnak hiszi magát és boldogsághiányában inkább okot kell keresni a boldogtalanságára..:)
m.macskosz
@aloe: Te, a saját kertedbe, házadra olyan zászlót raksz ki, amilyet akarsz, feltéve, hogy nem tiltott jelkép. Tőlem ezt is kirakhatod, szíved joga:
www.romanishib.hu/wp-content/uploads/2011/06/romano-flako.gif
Sőt, ha zászlókból építesz kerítést, engem az sem zavar,
de kormányzatilag kötelezővé tenni a középületeken a székely zászlót?
Milyen alapon? Akkor talán tegyük ki ezt is, hiszen szolidarítunk velük,
és még hasonlít is a miénkre, nem?
hu.wikipedia.org/wiki/Kurdiszt%C3%A1n_z%C3%A1szlaja#mediaviewer/File:Flag_of_Kurdistan.svg
miazavalami
@aloe: ferenc testvír???
Hu basszus! Akkor már értem mi a fenének írogatod a hülleségeidet. Ha tényleg hoztad a zászlót akkor még annál is ...khm... vagy mint gondoltam.
bakegya
A leg racionálisabb döntés ma határainkon túl munkát vállalni-a nyelvismeret előny,a piacképes akkreditált végzettség-és gyakorlattal mindenkép.
bakegya
A jelzett számnál sokkal többen húztak el-több kevesebb sikerrel sajnos és nem csakkk kalandvágyból hanem politikai és megélhetési gondjaik következtében.
nyanya001
@nyanya001: Bocsánat nem ide szántam :)
spu00
Érdekes, hogy a hivatalosnak mondható számokat nem tudják elfogadni olyan egyének, akik az általuk mondott számok eredtét sem tudják megmondani, azon kívül, hogy a Jókai utcából származik esetleg.Az EU ismertetések szerint M.o-ról ment ki a legkevesebb ember, pedig a többinél magasabb a munkanélküliségi ráta/ volt szociknál/. Talán nem volna érdektelen, ha Önök elmesélnék, hogy 1989 után milyen ipar maradt, s hogyan, mely alapján olyan termékeket gyárthattunk volna,ami eladható volt bármilyen piacon? '1989 után csak egy millió ember került kapun kívül, mert a vállalat belső munkanélküliség hálójában volt.Ha ezt átrágják, akkor nézzék át az ez után történteket, s lehet, hogy megváltoztatják véleményeiket, amiben nagyon kételkedek, mert aki 25 éven át sötét szemüvegen keresztül nézett, az már nem tud megváltozni, még akkor sem ha tudja, de nem akar hinni, mert elvesztené a 25 évét, s ez tragédia lenne.Pedig lenne egy jobb időszaka, s az sem semmi.
kukac50
Többen mentek ki ! az Én rokonságomból csak 14-en vannak külföldön.
Már a harmadik baba született külföldön,haza sem szándékoznak jönni mert biztos a megélhetéshez keresett pénzük. Nem közmunkabér!
bundi
@spu00: szia kicsibogár rég láttalak...tehát jöhetnek a pontos adataid...
"Érdekes, hogy a hivatalosnak mondható számokat nem tudják elfogadni olyan egyének, akik az általuk mondott számok eredtét sem tudják megmondani, "
az enyémek a hmrc.gov, és a destatis-tól vannak...és a tied?
Proli
A nyugdíja klubban mutattak egy nav papírt (letöltve, kinyomtatva.) melyen 650 000 ellenőrizendő személy szerepel mint szám, ők már kint élnek, de valamilyen szabály miatt megbírságolhatóak.
Pénzügyes sorstársunk nemrég szerelt le, tehát még vannak információs forrásai.
A lényeg, a hír nem igaz a KSH hazudik.
bundi
@Proli: most akkor ezen azt érted van pontos adat csak nem publikus mert a forrás nem legális...és mert több mintva hasraütős kérdezgetős ksh statisztika?
Zsuga
Ők azok, akik megint csak fütyültek a szavazásra, mert inkább lelépnek innen, mint hogy kiélvezzék ennek a fene nagy fellendülésnek az előnyeit.
spu00
@bundi: És megmutatná ezen számokat?
bundi
@tivoli: "Nem lehet olyan nagy probléma az elvándorló munkaerő, mert hasonló arányban jönnek hozzánk is bevándorlók a még szegényebb országokból. Akik nem hülyébbek, nem idétlenebbek, sok esetben még képzettebbek is, és főleg nem követelőznek érdemen felül.
Ugyanúgy mint a magyar. Külföldön még mosogatni is hajlandó a diplomájával, idehaza meg sír, hogy mennyire meg van alázva."
tudod akik kimennek diplomával mosogatni, azok tisztában vannak vele, hogy mit ér a diploma...
és sokszor mennyit kellett fizetni az elvileg ingyenes képzésért is, nem szólva a kötelező továbbképzésekről...
például...sírnak mert több diplomával adózás után marad 100-200 ezer nettó...
ellenben lenyelik a békát ha mosogatói munkáért csak havi nettó 400-500 ezer marad, amiből kb 200-250-et hazaküldenek...és ez a mosogatás csak belépő szintű munka, ezzel ők is tisztában vannak...és amilyen hamar csak tehetik továbblépnek...mert van hova...
bundi
@spu00: és ön a sajátjait?
mert tudja a hivatalos számok azért fontosak...
"Érdekes, hogy a hivatalosnak mondható számokat nem tudják elfogadni olyan egyének, akik az általuk mondott számok eredtét sem tudják megmondani, "
de csak hogy valaki megtegye a kezdőlépést...
tehát osztrákok...
privatbankar.hu/karrier/43-ezer-allas-szunt-meg-ausztriaban-magyaroknak-is-menniuk-kellett-273115
és mit is írnak?
"A júliusi 2600 fős emelkedés után augusztusban 629 fővel, 69 325 főre csökkent az Ausztriában hivatalosan foglalkoztatott magyar állampolgárok száma,"
szemben a csúnyaszocik alatt kint dolgozó 10-20 ezerrel...öööö ez három és félszer annyi?
a hivatalos honlap...
www.ams.at/_docs/001_monatsbericht.pdf
de itt is böngészhetsz...
www.hauptverband.at/portal27/portal/hvbportal/content/contentWindow?contentid=10007.693656&action=2&viewmode=content
németek...
kulfoldimunka.co/2014/03/07/mar-135-ezer-magyar-dolgozik-nemetorszagban/
itt valami olyasmit írnak, hogy a 10 2004 ben belépett országból a magyarok száma emelkedett legnagyobb mértékben...
ja meg ezek azok akik ott laknak, és az ingázókat akik magyar cégeken keresztül dolgoznak kint nem is számolják...
háttéranyagok...
www.destatis.de/DE/ZahlenFakten/GesamtwirtschaftUmwelt/Arbeitsmarkt/Erwerbstaetigkeit/Erwerbstaetigkeit.html
vagy itt...
www.destatis.de/DE/Publikationen/Thematisch/VerdiensteArbeitskosten/Arbeitnehmerverdienste/ArbeitnehmerverdiensteVj2160210143224.pdf?__blob=publicationFile
kellemes bogarászást
de ha van időd nekifuthatsz az eustatnak is...
epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Wages_and_labour_costs
és az angol adatoknak is...
www.gov.uk/government/collections/dwp-statistical-summaries
na és most jöhetnek a tieidek...de tudod ne azt a ksh-at amelyik arról szól hogy megkérdezték a mari nénit, meg a sanyi bácsit aki szerint ez meg az kint dolgozik és ebből következtetnek a számra...
tivoli
@bundi: ma, 11:24
Amit te mondasz, az egy másfajta megközelítés.
Én a népvándorlásról beszéltem, hogy a diplomásunk elmegy mosogatni, mert esetleg jobban jár. Ugyanakkor keletről szintén jön egy diplomás, akár mosogatni is, mert ő meg így jár jobban.
bundi
@tivoli: miért is?
mert mint mondtam a fizetés nem igazán vonzó ahhoz, hogy egy diplomás ott mosogasson minimálbérért... ha már átlépte a határt miért állna meg ott? mikor kicsivel arrébb a sógoroknál már fizetnek is a munkáért?
és a te szavaiddal élve akik "Akik nem hülyébbek, nem idétlenebbek, sok esetben még képzettebbek is," azok szerinted megállnak ott ahonnan egy náluk hülyébb idétlenebb és képzetlenebb magyar elmegy, mert kevés a pénz?
bundi
@tivoli: szerinted egy szegényebb országból jött képzettebb kevésbé idétlen és nem olyan hülye emberke mint a magyar jobb munkát talál nyugaton?
tivoli
@bundi: Sosem arról beszélsz, amiről írok. Ha nem érted, hogy mit akarok mondani, nem fogok neked magyarázkodni. Ha érted érted, ha nem nem. Nekem igazán mindegy.
bundi
@tivoli: esetleg segíthetnél, hogy ezt hogy kellene értenem...
"Én a népvándorlásról beszéltem, hogy a diplomásunk elmegy mosogatni, mert esetleg jobban jár. Ugyanakkor keletről szintén jön egy diplomás, akár mosogatni is, mert ő meg így jár jobban."
tivoli
A gyógypedagógia balra a második sarok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.