Az internetadó miatt csalódott tömegek válogatott szavakkal szidalmazzák a nemzetgazdasági minisztert és kormányát a Facebook-oldalán közölt kommentekben. "Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz! " – van, aki csak így fejezte ki internatadóval kapcsolatos nemtetszését Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Facebook-oldalán, mások ennél erősebb kifejezéseket használnak, például "Kedves Varga úr! Köpjön fel, és álljon alá! "

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"...vagy személyesen kell elvinnem a ...ötforintosokban."
Az anyázást leszámítva nekem ez a komment tetszett nagyon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"...vagy személyesen kell elvinnem a ...ötforintosokban."
Az anyázást leszámítva nekem ez a komment tetszett nagyon.
Levendula
@m.macskosz: Csodálkozol az anyázáson?
m.macskosz
@Levendula: Tulajdonképpen nem, csak kicsit mindig zavar.
Egy jóízű káromkodást kellene már kreálni helyette, mert ok
az anyázásra egyre több van, sajnos.
szandokan
@Levendula: Senki nem csodálkozik az anyázásokon, ezt a szintet a magyar fórumok döntő többségében már megszokhattuk. Egyébként meg nem lesz semmiféle internetadó, holott nem ártana némely részére kiterjeszteni. propeller.hu/itthon/3007135-fideszes-felemas-korlat-internetadora
sekele
Személyesen vigyük be Vida Ildikónak vagy jó lesz az alapítványi számlára?
szandokan
@m.macskosz: Felmentem az origóra vitázni, hát soha többet. A propi ahhoz képest egy cukormázas oldal:-))
Mobil123
@m.macskosz: Nekem is :-))) Nagyon jót röhögtem rajta:-))) ( de igaza van !!! )
Csizmás Kond
Szerintem legtöbb elégedetlenkedő annyit ért az intednethez mint én...és ezért zúgolódik.
Nekem kábeles kapcsolatom van és alaplapfüggő, tehát elméletileg egy gépre szól de egy routerrel akár tízet is rá lehet kapcsolni, szóval ha így ki lehet kerülni, hogy ne fizess többet akkor arra is lesz mód, hogy azt kibekkeljük.
m.macskosz
@szandokan: A Mandinerről nem is beszélve! Ott is van néhány kulturált hozzászóló!
KERKA
A fészbuk Varga Mihály oldalán van kinyitva. MIndebből egy szó sincs ott. Az utolsó bejegyzés 20 órája történt, a SIEMENS duális szakképzéséről szól:))
nyanya001
@KERKA: Már nyilvánvalóan törölték !
m.macskosz
@nyanya001: Hajaj, de milyen vastag!
Állítólag a rinocéroszok már INTERNETEN érdeklődtek,
mit használ a bőrére, mert vevők lennének rá.
joopapa
@m.macskosz: Nekem ez tetszett és egyet is értek vele!! "Fizessék azok a barmok, akik ezekre szavaztak!!!"
KERKA
@nyanya001: Törölték, utolsó bejegyzés, tegnap délután a SImens gyárban:))

Sőt a felhívást a vasárnapi demonstrációra --olvasni tudom, de megosztani nem engedi a fészbuk:))
KERKA
Vagy nem a Fészbukon megy. Ott nincs LÁJK Komment SHARE jelzés:))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:17 Csizmás, ez nem kikerülés, ez teljesen legális. Nekünk is 3 végcsatlakozónk van, - egyébként pár száz forintért, az asztali gépek rá vannak kötve - persze a szakember felcsatlakoztatta, de wifi is van, - mindezt a telepítéskor fizettem, nem a havi díjat emeli. Egyébként sem nagy tétel.
Szimba
@Csizmás Kond: Rossz hírem van, mindegy milyen interneted van, kábeles, vagy mobil, az adatforgalom után kell fizetni, 1 mbyte 150 ft. Ha egyszerre több gépen használod, akkor többször 1 mbyteX150 ft. Sőt, külön kell fizetned az ipv tv-k adatforgalma után, akár többb10ezer ft/hó. És külön kell fizetned a telefonodon történő internetezés után is. És minden után, ami internet alapú.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Bocs, a 18:37 hsz.-t én nem ide szántam, hova lett a Csizmás??? :-DDD
JAJMÁR
@JAJMÁR: Ja, megvan:)) Akkor mégis :)
Szimba
@nyanya001: Én du kb 3-4 óra között azt olvastam, hogy dőlnek varga facebookjára a különböző hangvételű jókívánságok, de nem törlik, vagy nem tudják olyan sebesen törölni, mint ahogy érkeznek.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: persze hogy legális mert nincs mit tegyenek ellene,
Csizmás Kond
@Szimba: Ezt az oldalát nem értem annyira...viszont ha én a routerral akár más vonaláról is tudok netezni akkor az után adót nem tudnak kiróni.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:41 Miért kellene tenni ellene? Te fizethetsz ha akarsz, többet is, adományozhatsz is, kérj csekket, adnak ! :)
Örülsz, hogy megadóztatnak, vagy nem akarod belátni, hogy ez egy h@lyeség?
Megint olyasmin vitatkozol, amiben nem nyerhetsz :)
nyanya001
@KERKA: Még jó, hogy nem élünk diktatúrában mi ? :)
Ami nem tetszik nekik azt nem engedik megosztani !
KERKA
@nyanya001: Hidd el, nincs semmi nálam a Varga Mihálynál, az utolsó bejegyzés 20 órával ezelőtt volt, de az alatt semmi kommentelés nincs.
Viszont egy másik oldalon tett kommentemet állandóan kitörli valaki, pedig semmi kivetni való nincs benne:))
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem tudom mi van veled...
..csak azt próbáltam elmagyarázni, hogy egy szolgáltató ha van rá lehetősége mindent megfizettet, ezt nem tudja mert még nincs ahogy és így ha nem tudják bizonyítani, hogy én fogyasztó vagyok akkor adóztani sem fognak tudni.
...ja és az utólsó mondatod...neked mániád, hogy mindenben csak neked legyen igazad, ha érted miről van szó ha nem ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:56 Nem pontosan értem, mi az amiért Te nem fizetsz a szolgáltatónak, én fizetek. Amit példának hoztál, azért meg nem is kell.
Egyébként minden gépet be tudnak mérni. Azt is, amelyik egy másik "wifi" hálózatára csatlakozik :) Adózni pedig az adatforgalom után kellene,
Ez a cikk a net-adóról szól, és nem az a lényeg, hogy majd hogyan lehetne "megkerülni", nekem ez eszembe se jutott. Neked igen?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Ez a szolgáltatói hálózat úgy működik, hogy amikor rákötnek a hálózatra van egy felismerő programjuk ami ha gépet cserélsz újra kell aktiváljanak mert a rendszer alaplapfelismerő. Ha én történetesen két gépet szeretnék rákapcsolni akkor egy szerelő ki kell jöjjön és a második gépet is aktiválnia kell.amire természetesen fizetni kell, azt hiszem a bérlet tíz százalékkal fog drágulni, de ha rádióelosztóval meghekkelem akkor az elosztó lehetőségétől függően több gép üzemelhet amit a szolgáltató nem vesz észre, így csak egy bérletet fizetek...és persze az áramot.
Namármost én nem letöltést fizetek hanem sávszéleséget vagyis egy adott sávon belül korlátlan és azt ha túllépném akkor is csak a gép lassulna esetleg de egyéb nem történne.
...na így jutott nekem eszembe.
Kommentelő
@Csizmás Kond: "Nekem kábeles kapcsolatom van és alaplapfüggő, tehát elméletileg egy gépre szól de egy routerrel akár tízet is rá lehet kapcsolni, szóval ha így ki lehet kerülni, hogy ne fizess többet akkor arra is lesz mód, hogy azt kibekkeljük. "
A router internet MEGOSZTÓ -- a szolgáltatód az összes adatforgalmadat méri ..
A lakásba bejövő ívóvíznél is mindegy hogy egy csapon engeded ki a 100 litert vagy két csapot nyitsz ki és úgy folyatod... max hamarabb elfogy ...
Szimba
@nyanya001: Én sem, de a www.hirkereso.hu/-n mindent elolvashatsz, ami hír.
Csizmás Kond
@Kommentelő: Ezt tudtam viszont ha én nem letöltés után fizetek akkor assszerint adóztani nem is tudnak.
Szimba
@Csizmás Kond: A router az nálad, az otthonodban van, csak te használod. Kevered a wifivel.
Szimba
@Csizmás Kond: Nem is értem: egy szolgáltatónak ne lenne bizonyítéka, hogy te nála vagy előfizető? Mondom, össze vagy zavarodva a wifivel.
Csizmás Kond
@Szimba: Igen az otthonomban van viszont minden olyan környező gépet látok vele és rá tudok lépni amelyik nincs levédve jelszóval, tehát elméletileg ha nem volna nekem netem akkor is használhatnám mert úgy egy 100 méteres körben érzékel és vesz.
Szimba
@Csizmás Kond: Értsd már meg, a letöltésed, ahány mbyte, annyiszor 150 ft.
Csizmás Kond
@Szimba: Te pedig azt értsd meg, hogy nem letöltéses bérletem van hanem sávszéleség szerinti amin belül korlátlanul tölthetek le bármit.
Kommentelő
@Csizmás Kond: Magyarul : Lopod a szomszédoktól a netet --mert annyira bénák vagy jóindulatúak , hogy nem jelszavazzák le... :)
Na igen így tényleg nem kell majd adót fizetned--kivéve ha a szomszédok a magas adó miatt lemondják az előfizetést --vagy felfedezik ki generálja nekik az adatforgalmat :D :D :D
Szimba
Mindenkitől elnését kérek, a mbyte helyett gigabájt értendő.
Tevékenység Becsült jellemző adatforgalom internetet.hu
Dokumentum letöltés 2 MB
1 óra Facebook használat 20 MB
Félóra YouTube használat (800 kbps) 175 MB
Zene letöltés 4 MB
Átlagos minőségű film letöltése 700 MB
HD minőségű film letöltése 4 GB
1 óra rádióhallgatás 150 MB
1 óra átlagos minőségű videok nézegetése 250 MB
1 óra kiváló minőségű videok nézegetése 2 GB
1 óra Viber használat 14 MB
1 óra Skype használat 30 MB
10 perc mobil tévézés 25 MB

1 GB = 1024 MB
Csizmás Kond
@Kommentelő: Nem lopom de lophatnám. Az egésznek az a hátránya, hogy csak akkor működik ha üzemel a másik gép.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Azt mondom én is, hogy nálunk van bekötve széles-sávú internet, amelyet a ruter megoszt a lakásban, és ezen kívül van wifim, de ugyanabban a csomagban. Igazad van, a wifire rácsatlakozhat bárki, - aki bejön pl. okostelefonnal, táblagéppel - de nem ingyen netezik ő sem, hiszen én kifizetem.
Valaki kifizeti. Ha rácsatlakozol más wifijére, akkor azt az a másvalaki fizeti, ha adatforgalom után valóban lesz adó, akkor azt is ! Persze, le van védve jelszóval, de ha én éppen netezek, egy gyakorlott ember pillanatok alatt be tud lépni.
Szerencsére már olvasom, hogy havi 700 Ft-ban maximálják, mert ezzel alaposan meg lehetne károsítani másokat! (Pl. valaki a ház előtt rácsatlakozik az én hálózatomra.)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Ez nem egészen így van...holnap majd megkérdezem a haveromat ő ebben szaki...ő az oktatóm ?
Szimba
@nyanya001: www.hirkereso.hu/ létezik, azt böngészem minden nap. Itt megtalálod: Friss, hvg.hu, Samsungsport, origo, vs, vezető hírek, top friss, nol, hír 24, top 4 óra, atv, vg,privátbankár, megyei hírek stb. stb.
Szimba
@Csizmás Kond: Te meg azt értsd meg, hogy mindegy milyen előfizetésed, sávszélességed van, azon felül kell(ene) fizetned az adatforgalom után.
nyanya001
@Szimba: Jó, kösz, majd megpróbálom !
Szimba
@Csizmás Kond: Tehát: Befizeted az előfizetési díjadat a szolgáltatónak. Eddig van/volt így. Plusz fizetsz az adatforgalom után, 150ft/gigabyte.
Szimba
@nyanya001: Próbáld, nagyon jó, minden hírportál 1 helyen. Be is csukhatsz olyat, amire nem vagy kíváncsi, mint én pl. a válasz.hu-t.
Csizmás Kond
@Szimba: Itt jön az a változat, hogy én nem az adóhivataltól bérelem a netet tehát ahhoz, hogy nekem megváltozzon a szerződési feltételem oda mindkét fél (én és a szolgáltató) bele kell egyezen a változásba.
hattorihanna
Hálistennek hogy még vannak olyan kommentelők,akik ki merik mondani a frankót! :-D
Szimba
@Csizmás Kond: Imádlak! Szerinted az adóhivataltól bérel(?) bárki netet? A szerződési feltételed nem változik. Ugyanazt a csomagot kapod nem a navtól, hanem a szolgáltatódtól, azért az árért, amit kialkudtál. Csak erre jön rá a 150ft/gigabyte, amit nem a szolgáltatódnak fizetsz, hanem a fidesz kormánynak, mert rohadtul nincs másból bevétele, mint állampolgárai megsarcolásából.
Csizmás Kond
@Szimba: ..vagyis én a szolgáltatótól megvásárolok valamit, ami a törvények szerint titkos, legalább is nem nyilvános. erre jön a finánc és megmondja mennyi az amit én letöltök és érte fizetnem kell neki ???
Jankó123
@Szimba: ma, 21:07
Olyan emberrel vitatkozol, aki azt sem tudja, hogyan működik a rendszere és, ha választ akarsz kapni, akkor várd meg amíg megkérdezi a haverját!
:-)))
Meine Ehre heisst Treue
Remélem ezt gondolja magáról a fideszre ész nélkül szavazó kollaboránsok elmebeteg hada is!
Desischado
Remélem, annyira nagy lesz a felháborodás, hogy visszakoznak! Már azt sem tudják, mit találjanak ki! Bár szerintem az egyik a bevétel, a másik meg az, hogy el akarják hallgattatni a tiltakozókat és a másképp gondolkodókat! De bízom abban, hogy addig feszegetik a pofonos ládát, hogy egyszer kinyílik, és özönleni fognak a pofonok!

@m.macskosz: Drága macskám, ezer hála, ájultra nevettem magam! Mondjuk, tényleg különleges fajta bőre van de nem csak a miskának, hanem az egész bagázsnak!
Dr plágium
Ha mi is ingyen kapnánk az internet hozzáférést (mint ezek az állítólag minket képviselő férgek) nem is érdekelne.
Dr plágium
Az egyik komment:"Mindenkit szenilis hülyének néznek?" – kérdezi valaki Varga oldalát, ahová egy másik felhasználó pornórészletet posztolt a kommentekben. "Varga Úr! Ugye milyen jó lenne, ha elérnék, hogy csak a maguk fajtája tudja anyagilag megengedni az internetet? Akkor itt most csupán éljenzés és dicsőítés lenne olvasható!" – írja más valaki.
A politikusoknak ingyen van az internet, a haverok pedig majd kapnak zsíros megbízásokat...

Most jön az a fejezet, amikor a szolgáltatókat is kicsinálják.
Klassz lesz már nagyon várom, sokan lemondanak majd az internetről...
Nem lesz nekik plusz bevétel, úgyhogy kénytelenek lesznek bevezetni a levegő vételi adót ...
Grafix69
Mellesleg ha egyoldalúan árat emel a kormány miatt akkor jogom van felmondani a net előfizetést és nem hivatkozhatnak a 2 éves hűségre stb mert akkor még nem ezek a feltételek voltak.
kumming
@Grafix69: Nem, nincs jogod felmondani, mert nem árat fog emelni, csak beszedi a NAV helyet az adót rajtad, és befizeti helyetted. Ez nem áremelés, hanem adó. Sajnálom, de így van.
szaboria1
@szandokan: Sok felé nézelődöm de itt még mindig kulturáltabban commentelnek egy két bugyuta kivételével.
Az internet adóval az a bajár egyszer mi már fizetünk egy 27%-os adót. Van már egy nagyom szép átvetés a kábel szolgáltatók telefonjával is arról nem érdemes a 40-es hívó számokat hívni mert amíg a sima telefonálás 16.-ft addig a 40-es telefon 22,60-ba kerül. Aminek az az érdekessége, hogy akit hívsz az is fizet szolgáltatónak holott azt a számot arra találták ki fele a hívóé fele a hívotté.
Csizmás Kond
@Szimba: feladod mert te sem tudsz semmi konkrétat.csak kérdeztem, hogy miaz amit majd magadóznak de még senki sem tud semmit csak négány bulvárizé kacsahírét szajkózzuk.
varrólány
Még lehet lesz kommnetadó is ,aki többet ír többet fizet!
Feraj49
@kumming: Bocsika,de nem értem! Hogyan is van ez?"...csak beszedi a NAV helyett az adót rajtad,és befizeti helyetted,ez nem áremelés,hanem adó".

A szolgáltatónak fizetem a szolgáltatás árát,amiből ők adóznak az állam felé.Vagyis az ár tartalmazza már az adó összegét.Most még egyszer megadóztatják egy különadóval ?
Igaz ez már az adó,adójának az adója.Hiszen adózunk mikor a bérből levonják az
szja-t,utána fizetjük minden után az ÁFÁ-t. Akiknek fizetjük az ÁFÁS árat,azok is adóznak. Nem sorolom mert ebbe bele lehet hülyülni !
varrólány
Egy nagy botrányról úgy lehet elterelni a figyelmet hogy gerjesztenek egy nagyobbat.
A NAV-os azért az elég zűrös nekik.
Szimba
@Csizmás Kond: Azt a konkrétumot tudom, amit ezidáig mondtak, ez pedig, amit már leírtam: 1gbyte után 150 ft adó. Gyanítom, bedobták, várják a reakciókat és még vagy 50-szer módosítanak rajta.
m.macskosz
@Feraj49: Ahogy kumming mondja 10,03-kor.
És mivel a szappanért, a samponért és a mosószerért 27%-os áfával növelt árat fizettél eddig, ezután kifizeted a szappangyártó által megállapított árat + az ÁFA-t + az adót.
Tehát adóval növelt árat emel az a drága kormány!
Ha egy kg mosóport eddig 1.000.-Ft-ért adta a gyár, ráteszi a 27 % áfát, amit egyből befizet a büdzsének, most az 1270,-Ft-os árra a kormány rátesz 11 forintot, amit szintén nem a bolt tartja meg, hanem megy a büdzsébe.
Így lesz egy max. 500 forintos önköltségű mosóporból Neked, nekem, nekünk 1.281,-Ft.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.